Evlilik Hazırlığı Yapanların İşine Yarayabilecek 9 Mobil Uygulama

Evlilik sürecine girmiş olan gelin ve damat adaylarına yardımcı olabilecek farklı mobil uygulamaların yer aldığı listemize göz atarak sizin için yararlı uygulamalar bulabilirsiniz.

Evlilik Hazırlığı Yapanların İşine Yarayabilecek 9 Mobil Uygulama

Eğer yakın zamanda evlenmeyi düşünüyorsanız ya da evlilik hazırlıklarınız çoktan başlamış durumda ise, ne kadar zahmetli, yorucu, karışık ve uzun bir süreç olduğunun farkına varmışsınızdır. Yaşantımızda neredeyse her alanda yardım aldığımız akıllı telefon ve tabletlerimiz bu konuda da bize yardımcı olabiliyor. Evlilik öncesi çiftlerin mobil cihazlarınıza yükleyerek düğün öncesi, sırası ve sonrasında fayda sağlayabilecekleri pek çok uygulama mevcut.

Düğün hazırlıkları ve sonrasında evlenecek olan çiftlere pek çok farklı alanda yardımcı olabilecek uygulamaları sizler için seçerek güzel bir liste oluşturduk. Eğer yakın süreçte sizin için evlilik söz konusuysa listemize mutlaka göz atarak işinize yarayabileceğini düşündüğünüz uygulamaları indirip kullanmalısınız.

Düğün organizasyonundan, düğün için özel web site tasarlamaya ve balayı planlarından düğündeki tüm fotoğrafları davetlilerle paylaşmaya kadar farklı alanda yardımcı olan uygulamaları mutlaka detaylı incelemenizi ve indirererek kullanmanızı öneriyorum. Düğününüzü daha kolay, akıllıca ver verimli bir şekilde organize etmenizi sağlayan uygulamaların bazıları tamamen ücretsiz olarak sunulurken bazıları da uygulama içerisindeki işlemler için ücret isteyebiliyor.

1. Appy Couple

Evlenecek çiftlerin düğünlerine özel bir web sitesi hazırlaması üzerine kurulu olan bu uygulama yüzlerce şık ve modern tasarımlı hazır web sitesi sunuyor. Hazır web siteleri içerisinden beğendiğiniz bir tanesini seçerek oluşturacağınız site üzerinde düğününüzle ilgili neredeyse her şeyi yazabiliyor ve organize edebiliyorsunuz. Davet ettiğiniz kişiler ile mesajlaşma özelliği bile bulunan site üzerinden yapabileceğiniz diğer işlemler arasında düğün fotoğrafları paylaşımı, davetli listesi düzenleme, düğün yeri açıklama ve diğer düğün bilgileri yer alıyor.

Sadece iPhone ve iPad sahiplerinin kullanabileceği bu uygulamayı gelin ve damat adayları ücretsiz olarak edinebiliyor olmalarına rağmen, web site açabilmek için 39 - 69 Dolar aralığında bir ücret ödemesi yapmanız gerekiyor. Bu tutar seçeceğiniz web siteye göre farklılık gösteriyor.

2. Eversnap

Bu uygulama sayesinde düğün fotoğrafçınızın çektiği fotoğraflarla sınırlı kalmayarak düğününüze gelerek fotoğraf ve videolar çeken tüm misafirlerinizden çektikleri fotoğraf ve videoları alabiliyorsunuz. Benzer türde pek çok uygulama olmasına rağmen sunmuş olduğu gelişmiş özellik ve şık arayüzü ile kolay kullanıma sahip olan Eversnap, düğününüze gelen davetlilerden çektikleri fotoğraf ve videoları toplayabilmek ve düğününüzle ilgili tüm fotoğraf ve videolardan oluşan bir albüm oluşturabilmek için ideal bir albüm.

Hayatımızın önemli adımlarından bir tanesi olan evlilik gecenize ait çekilen tüm kareleri arşivinzde tutarak ilerleyen zamanlarda tekrar bakabilmeniz de hem güzel anıları hatırlamanızı hem de mutlu olmanızı sağlar. Bu nedenle davetli olarak gelen kişilere bu uygulamayı kullanmalarını söyleyerek onlardan tüm fotoğraf ve videoları alabilirsiniz. Ayrıca gelin ve damat olarak siz de çekilen fotoğrafları davetliler ile uygulama üzerinden paylaşabiliyorsunuz.

Hem Android hem de iOS versiyonu bulunan uygulamayı her iki platform için de ücretsiz olarak indirmek için aşağıdaki indirme bağlantılarını kullanabilirsiniz.

3. Vyclone

Android, iOS ve Windows Phone olmak üzere çok sayıda mobil kullanıcıya erişim imkanı olan Vyclone, sadece düğünler için geliştirilememiş olmasına rağmen düğün ve benzeri etkinliklerde oldukça işe yarayabilecek eğlenceli bir video birleştirme uygulaması.

Vyclone temel olarka yakın çevrenizdeki kişiler ile farklı videolar çekerek videoları bir araya getirmenizi sağlayan bir araç. Yani bir düğünde sizin kendi çektiğiniz video ile arkadaşınızı kendi telefonundan çekilen bir videoyu otomatik olarak kolayca birleştirebilen uygulama, bunun üzerinde video birleştikten sonra bir de düzenleme seçeneği sunuyor.

Ortaya çok eğlenceli ve başarılı videolar getirmenizi sağlayan uygulamayı düğün günü en yakın arkadaşlarınız ya da dier tüm davetliler ile birlikte kullanarak belki de ömür boyu izlemeye doymayacağınız güzellikte videolar hazırlayabilir ve bu videoları sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

4. WeddingWire

Kendisi ile aynı adı taşıyan firmanın geliştirmiş olduğu WeddingWire, evlenecek olan çiftlere düğün planlama ve organizasyonu konusunda yardımcı oluyor. Düğün bütçesini hesaplama, yapılan harcamaların kontrolü, davetli listesi hazırlama, düğün için yapılacaklar listelerini oluşturma ve dilediğiniz zaman kontrol etme, daha önce evlenen çiftlerin düğünlerinden fotoğraflara bakma ve hatta onlarla birebir iletişime geçerek tavsiyeler alma gibi pek çok gelişmiş özelliğe sahip olan WeddingWire, sadece bu uygulama ile değil, diğer uygulamaları ile de yeni evlenecek gelin ve damat adaylarına yardımcı oluyor.

Android ve iOS versiyonları bulunan WeddingWire uygulamasının geliştirici adresini kontrol ederek diğer düğün uygulamalarına da göz atarak size bu zorlu süreçte yardımcı olabilecek diğer uygulamaları da keşfedebilirsiniz. WeddingWire'ı indirmek için ise altta yer alan indirme bağlantılarına tıklamanız yeterli.

5. Zola Wedding Registry

Zola, evlilik sürecinde olan çiftlere dostlarından ve yakınlarından gelecek olan hediyelerin bir nevi organize edilmesini sağlayan hem yararlı hem de güzel bir iOS uygulaması. Sadece iPhone ve iPad versiyonu bulunan uygulama şu an için Türkiye'de aktif değil fakat önümüzdeki süreçte aktif olacağını düşünüyorum. Normal şartlarda uygulama ile gelin ve damat adayları istedikleri ev hediyelerinin bir listesi hazırlıyor ve hediye alacakları bu uygulamaya yönlendirerek buradan ihtiyaçları olan eşyalardan bir tanesini almalarını sağlayabiliyor. Uygulama üzerinde oluşturacağınız istek listesi sayesinde alacağınız ev hediyelerini yönlendirebiliyorsunuz ve üstelik bu hediyeleri de direkt uygulama üzerinden de satın alabiliyorsunuz ama şu an için malesef bu yapılamıyor. Listeden çıkartmak istemediğim Zola'nın aktif olmasıyla pek çok gelin adayının severek kullanacağını düşünüyorum.

Pek çok hediye alan yeni çiftler Zola sayesinde alacakları hediyeleri hem daha kolay dile getirebiliyor hem de karışıklık olmadan farklı ihtiyaçlarını hediye olarak alabiliyorlar. Oldukça güzel düşünülenerek hazırlanmış Zola aktif olduktan sonra aşağıdaki indirme bağlantısı ile indirebilirsiniz. Eğer farklı ülkeye bağlı bir iTunes hesabınız var ise uygulamayı şimdi de kullanabiliyorsunuz.

6. Wedding Party

Evelenecek çiftler için çok özel bir gün olan düğün gününde hem fotoğrafçıların hem de tüm davetlilerin çektiği tüm fotoğrafları bir araya getirerek güzel bir arşiv oluşturmak istiyorsanız kullanabileceğiniz bir uygulama. Sadece fotoğrafları toplamak için değil aynı zamanda davetlilileinizin iletişim halinde kalmasını sağlayan Wedding Party, büyük düğün gününe kadar iletişim, düğün gününde sonra ise fotoğrafların bir araa gelmesini sağlıyor.

Günümüzde herkesin cebinde yüksek kaliteli fotoğraflar çekebilen akıllı telefon ve tabletler olduğu için düğünlerde herkes kendi için farklı fotoğraflar çekebiliyor. İşte bu farklı kameralardan çekilen tüm fotoğrafları toplayarak anı amaçlı saklamak istiyorsanız, bu uygulama size yardımcı oluyor ve davetlilerinizin size bu fotoğrafları göndemresini sağlıyor. Böylece düğün gecenizde çekilen tüm fotoğrafları tek bir uygulama üzerinden uğraşmadan toplayabiliyorsunuz. Android ve iOS versiyonları bulunan uygulamayı ücretsiz olarak indirip kullanabiliyorsunuz.

7. WeddingHappy

Sadece iPhone ve iPad sahiplerinin kullanabileceği bu uygulama düğüne hazırlık yapan gelin ve damat adaylarının düğünleri ile alakalı her aşamayı pdetaylı olarak planlayarak takip edebileceği bir organizasyon uygulaması. Yapılacak işlerin hangi seviyede olduğu ve gösteirlen gelişme gibi ince detaylara da kadar sunan uygulama üzerinde tamamlanan görevleri de görebiliyorsunuz.

Kusursuz bir düğün süreci geçirmek isteyen yeni adaylar bu uygulama sayesinde oldukça uzun süren düğün hazırlıklarını eksiksiz bir şekilde tamamlayabiliyor.

Çok fazla detay ve işin yağılması gereken bir süreç olduğu için insanoğlunun aklından zaman zaman bazı şeyler çıkabiliyor. Bu nedenle bu tür bir uygulama kullanarak hem tüm hazırlıklarınızı zamanında yapıyor hem de kusursuz bir düğün süreci ve günü geçirebiliyorsunuz. Düğün tarihiniz yaklaşmaya başladıysa bu uygulamayı iOS mobil cihazlarınıza mutlaka indirip denemelisiniz.

8. WeddingDJ

Yine sadece iOS'a özel bir düğün uygulaması ve sanırım adından ne uygulaması olduğunu tahmin edebilirsiniz. Kendi düğününüzde tamamen kendi istediğiniz müzikleri çalmak ve davetlilere diğer düğünlerden daha farklı ve özel bir gece yaşatmak istiyorsanız bu uygulama size yardımcı olabiliyor.

Kolay kullanımı ve şık tasarımı ile ön plana çıkan uygulama, kendi düğününüzde adeta bir DJ olup sazı elinize almanızı ve gece boyunca tamamen istediğiniz şarkıları çalmanızı sağlıyor. Elbette çalacağınız şarkıları daha önceden çalma listesi olarak hazırlıyor ve farklı kategorilere ayırabiliyorsunuz.

Ücretli ve açıkcası biraz pahalı olan uygulama klasik Türk düğünlerinde kullanılacak bir uygulama değil. Fakat farklı bir düğün yapmayı planlıyorsanız, bu uygulama ile düğününüzde DJ'de siz olabilirsiniz.

9. Wedding Budget Calculator

Listemizdeki evliliğe yönelik uygulamaların çoğu iOS için olduğu gibi bu uygulama da sadece iOS kullanıcılarına yönelik. Eğer iPhone ya da iPad'iniz varsa ve yakın zamanda evlenmeyi düşünüyorsanız bu uygulama sayesinde düğün sürecinde yapacağını tüm harcamalarınızı kontrol edebilir ve bütçe hesabı yapabilirsiniz. Yazımızın önceki kısımlarında da sık sık dile getirdiğim üzere evlilik süreci hem çok uzun hem de uğraşlı bir süreç. Bu süre içerisinde ayrıca yapacağınız giderlerin de hesabını tutmanız oldukça zor. Eğer belirli bir kaynak kullanarak harcamalarınızı kontrol altında tutmazsanız bir süre sonra cebinizdeki paraya ne olduğunu hatırlamayacak hale gelebilirsiniz. Bu nedenle Wedding Budget Calculator gibi bir uygulama ile düğün için yapacağınız tüm harcamaları kontrol altına almak, ne için ne kadarp ara harcağınızı kontrol edebilmenizi ve böylece ayağınızı yorganınıza göre uzatmanızı sağlar.

Uygulamayı indirmek için altta yer alan indirme bağlantısını kullanabilirsiniz.

Akıllı Telefonlarınızı Güvende Tutacak 10 Öneri

YORUMLAR