Instagram'ın e-Ticarette Kullanımı ve Önemi

Instagram en etkili sosyal medya platformlarından biri. Bu durum sadece bireysel kullanıcılar tarafından değil, e-ticaret firmaları için de geçerli.

instagram-e-ticaret1

Fotoğraf ve video paylaşmaya yarayan Instagram, günümüzdeki en etkili sosyal medya platformlarından biri. Bu durum sadece bireysel kullanıcılar tarafından değil, e-ticaret yapan tüm firma ve kurumlar için de geçerli.

Özellikle fotoğraf paylaşmayı ve diğer kişilerin paylaşımlarını takip etmek isteyen kullanıcılar için sunduğu özellikler, Instagram'ın tercih edilmesinde ve popüler olmasında en önemli sebep. 1 milyarın üzerinde kullanıcıya sahip olan Instagram’da kullanıcılar her gün milyonlarca fotoğraf paylaşıyor. Instagram'ın sahip olduğu bu potansiyel, e-ticaret siteleri için çok önemli bir pazar aracı.

instagram-e-ticaret3

Videonun Instagram'daki Durumu

Instagram'ın diğer en önemli özelliklerinden biri, fotoğrafın yanı sıra video paylaşımına da izin veriyor olması. Instagram’ın video özelliğinin, pek çok uygulamaya nazaran daha uzun süre kayıt seçeneği sunması, özellikle de bir pazarlama aracı olarak videoları kullanmak isteyen e-ticaret sitelerine büyük fırsatlar veriyor.

instagram-e-ticaret4

Video Tekrar Yükselişte

Video özelliğinin kullanıma sunulduğu ilk gün Instagram'da tam 5 milyon video paylaşıldı. Bu yoğun ilgi kullanıcıların bu platformdaki video paylaşımının en az fotoğraf kadar yoğun olacağını düşündürmüştü. Ancak ilerleyen zamanlarda yapılan analizler durumun böyle seyretmediğini gösteriyor. Geçmişte Instagram'da paylaşılan videoların fotoğraflara göre oranı sadece %6 ile sınırlı kalmış. Öte yandan, sosyal medyada alışkanlıklar ve eğilimler çok hızlı değişiyor. Günümüzde bu oranlar büyük ölçüde değişti. E-ticaret ile uğraşan kişilerin Instagram'dan daha fazla trafik sağlamak için video özelliğini kullanmaları her zaman tavsiye ediliyor.

Instagram Reels Video İndirme Nasıl Yapılır?
SOSYAL MEDYA

Instagram Reels Video İndirme Nasıl Yapılır?

Instagram Reels video indirme işleminin doğrudan yapılabilmesine imkân tanımıyor. Neyse ki görüntü tabanlı sosyal medya platformuna yüklenen videoların indirilebilmesini sağlayan çeştili çevrim içi araçlar bulunuyor.

Günümüzde artık Instagram'da Reels diye bir gerçek var. Pek çok kullanıcı bir ürünün fotoğrafından ziyade onun videosunu görmek istiyor. İşte bu nedenle kısa Instagram videoları olan Reels e-ticaret için oldukça kilit bir noktada. Ürünlerinizin basit fotoğraflarını kullanmak yerine iyi kurgulanmış bir Reels videosu çekeren potansiyel müşterilerinizin dikkatini çok daha kolay bir şekilde cezbedebilmeniz mümkün. Tabii ki bu fotoğraf kullanmayın demek değil. Fotoğraf zaten bu işin olmazsa olmazı. Ürünlerinizin iyi bir fotoğrafı muhakkak olsun ancak Reels'i asla pas geçmeyin.

Instagram Videolarının Tamamı Reels'e Dönüşüyor
SOSYAL MEDYA

Instagram Videolarının Tamamı Reels'e Dönüşüyor

Instagram video gönderilerini Reels'e dönüştüren bir değişikliği test ediyor. Şirket, şu anda dünyanın dört bir yanındaki seçkin kullanıcılarla test edilen değişikliğin, Instagram'ın uygulamadaki videoları basitleştirme planının bir parçası olduğunu belirtiyor.

Instagram Alışveriş Özelliği

Bir süre önce Instagram'ın alışveriş özelliği tüm işletmelerin kullanımına açılmıştı. Özellikle küçük ve orta ölçekli işletmeler için müthiş bir fırsat olan bu özellik sayesinde artık neredeyse herkes kendi ürününün satışını yapabilir hale geldi. E-ticaret platformlarında halihazırda satış yapan pek çok kişi ürünlerinin fotoğraflarını ve videolarını Instagram'a da atar oldu. Günümüzde artık e-ticaret ile uğraşan herkes Instagram'ın bu özelliğinden faydalanmak durumunda. Görselliğin bu kadar önemli olduğu bir platformu es geçmek hiç mantıklı olmayacaktır.

Instagram Mağaza Özelliği İçin Kaçınılmaz Son Gerçekleşiyor
SOSYAL MEDYA

Instagram Mağaza Özelliği İçin Kaçınılmaz Son Gerçekleşiyor

Instagram mağaza özelliği için beklenen gelişme meydana geliyor. İlk olarak kasım ayında kullanıcıların deneyimine sunulan özellik, birçok sosyal medya kullanıcısına göre olumsuz ve kullanıcıları üzecek bir yenilik alıyor.

instagram-e-ticaret2

Instagram Hikayeleri

Her ölçekteki e-ticaret erbabı kişi için Instagram hikayeleri oldukça önemli. Instagram'daki yukarı kaydır özelliği bir süre önce kaldırıldı. Yukarı kaydır özelliği işletme hesapları içindi ve herkesin maalesef bir işletme hesabı bulunmuyordu. İşletme hesabına sahip olmak için belli başlı şartları yerine getirmek gerekiyordu. Bunlardan en çok bilineni ise belirli bir takipçi sayısına sahip olmaktı ve bu sayı 10.000 olarak belirlenmişti. Özellikle küçük işletmelerin bir çoğu organik olarak bu sayıya sahip değildi. Yukarı kaydır özelliğinin kaldırılması ile birlikte artık tüm kullanıcılar hikayelerine link ekleyebiliyorlardı. Bu linke erişmek için de yukarıya kaydırmanıza gerek yok. Bağlantı üzerine tıklayarak anında başka bir sayfaya erişim sağlayabiliyorsunuz. Yani artık hikayelere bağlantı eklemek demokratize edildi diyebiliriz.

Instagram Hikayelere Bağlantı Ekleme Özelliği Herkese Açıldı
SOSYAL MEDYA

Instagram Hikayelere Bağlantı Ekleme Özelliği Herkese Açıldı

Instagram Hikayelere bağlantı ekleme özelliği tüm kullanıcıların kullanımına sunuldu. Bu özellik sayesinde kullanıcılar Hikayeler paylaşırken bağlantı ekleyebilecek.

Artık herkes hikayesine bağlantı ekleyebiliyor. Bu özellik de en çok küçük ölçekli e-ticaret ile ilgilenenlerin işine yaradı. 10 takipçiniz olsa bile artık ürünlerinizin bağlantısını hikayelerinizde paylaşabiliyorsunuz. Satış yapan kişiler hatta büyük şirketler bile bu özelliği sık sık kullanıyorlar.

Paylaşımlarda Haftanın En Önemli Günü

Facebook, Twitter ve e-posta pazarlaması için hafta içi yapılan paylaşımların daha etkili olsa da, Instagram için durum tamamen farklı. Instagram’ın bir aynı zamanda bir mobil özel bir sosyal ağ olması,  bu platformda farklı günlerde yapılan paylaşımların etkisinin birbirine yakın olmasını sağlıyor. Çünkü kullanıcılar mobil cihazlarını her an her yerde kullanıyor, bu da son derece geniş bir potansiyel demek. Yapılan analizler tek önemli farkın pazar günleri yaşandığına işaret etmiş. Pazar günleri yapılan paylaşımlar diğer günlere göre daha fazla yorum alıyor ya da beğeniliyorlar.

Kullanıcı sayısı gün geçtikçe artan ve popülerlik kazanmaya devam eden Instagram, e-ticaret sitelerinin pazarlaması için de son derece etkili bir yöntem. Dünyanın büyük markaları bu mecrada olmak için son derece özenli sayfalar hazırlıyorlar.

instagram-e-ticaret5

Influencer Etkisi

Artık günümüzde Influencer nedir bilmeyen kalmadı. Pek çoğumuz öyle ya da böyle bu kişileri bir şekilde takip ediyoruz ve istesek de istemesek de onlardan etkileniyoruz. E-ticaretle uğraşan kişiler muhakkak bu kişilerle iletişime geçmeli ve ortak bir şekilde iş yapmalılar. Sattığınız ürünü baz alarak, size uygun ve iyi bir influencer ile çalışırsanız satışlarınız tavan yapabilir. E-ticaret dünyasında influencerlar oldukça önemlidir.

Instagram'ın e-ticarete olan katkısına değindiğimiz yazımızın sonuna geldik. Siz e-ticaret ile ilgileniyor musunuz? Instagram'ı hangi amaçlar için kullanıyorsunuz? Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR