İnternet Fenomeninden 19 Süper Seyahat Uygulaması

Instagram’da 30 binin üzerinde takipçisi olan @ucakyolcusutr’nin seyahat ederken kullandığı ve Tamindir okuyucularına tavsiye ettiği uygulamaları derledik.

İnternet Fenomeninden 19 Süper Seyahat Uygulaması

Artık seyahatlerimizde de mobil cihazlarınızı elimizden bırakmadığımıza göre, onlardan azami faydalanmak kaçınılmaz. Hangi seyahat uygulamasının nerede, ne zaman gerekeceğini öğrenmek için bir bilene sormak gerekiyor diye düşündük ve Türkiye’de en çok seyahate çıkan, belki de her seyahatinde mutlaka birkaç mobil uygulamadan faydalanan bir internet fenomeninden tavsiye almaya karar verdik. Instagram’da 30 binin üzerinde takipçisi olan @ucakyolcusutr’nin seyahat ederken kullandığı ve Tamindir okuyucularına tavsiye ettiği uygulamaları derledik.

@ucakyolcusutr ile yaptığımız sohbette kendisi bize; tüm iş ve özel hayatımızın planını artık internetten yaptığımızı, toplantı planları, para gönderimleri, otomobil alımları ve hatta seyahat planlarımızı çevrim içi gerçekleştirdiğimizi anlatıp, seyahat uygulamaların gezginlerin eli ayağı olduğunu söyledi.  

Profesyonel yaşamında işi gereği yurtiçi ve yurtdışı seyahatlerinin hepsini uçakla yapmak zorunda kalınca @ucakyolcusutr bir seyahatname oluşturmaya karar vermiş. Hiç aklında seyahat etmek olmayanların bile aklına bir şekilde "gitmeliyim, görmeliyim" düşüncesini sokan bu çalışmayı oluştururken bir röportajında, "Fotoğraflarımım ve videolarımın çoğunu Apple iPhone 6 telefonum ve GoPro Hero 4 Black Edition aksiyon kameramla çekiyorum." diyen @ucakyolcusutr tam bir seyahat fenomeni.

@ucakyolcusutr rumuzun kimliği ve neye benzediği takipçileri tarafından bilinmiyor. Kimliğini açıklayıp açıklamayacağını da bilmiyoruz ancak son derece başarılı görsel çalışmalara imza attığını Instagram @ucakyolcusutr hesabından takip edebiliyoruz.   

İşte seyahat ve fotoğraf severlerin ilgisini çekebilecek, esrarengiz @ucakyolcusutr’nin kullandığı o uygulamaları, kendi ağzından, kendi tazrı ve samimi tanıtımıyla siz Tamindir takipçileriyle paylaşıyoruz.

Seyahatlerinizde hangi uygulamaları kullanmalısınız?

ACCUWEATHER

Dünyanın en iyi hava durumu uygulamalarından biri olan AccuWeather beni hiç yanıltmıyor. Zira saatlik tahminler özellikle tropikal iklim bölgelerine gittiğimde çok işime yarıyor. Seyahatlerimde ne giyeceğime karar verme aşamasında AccuWeather her zaman yardımcım oluyor.

AEROBİLET

Uçuş, otel ve transfer hizmetleri konusunda tüm hizmetleri cep telefonunuza getiren bu uygulama diğer uygulamalardan daha avantajlı fiyatlar sunuyor. Düzenlediği kampanyalarla hem uçak biletlerinde hem de otel konaklamalarında ciddi oranda indirimler belirleyen Aerobilet @ucakyolcusutr’nin favorilerinden. Bu uygulamaya özel kampanyalarla 8.77 TL’ye İstanbul-Paris uçak bileti alan bile var.

BEEN

Been, dünya üzerinde gittiğiniz ülkeleri işaretlemeyi ve henüz gitmediğiniz ülkeleri görebilmenizi sağlayan bir uygulama. Her işaretlediğiniz ülkede dünyanın yüzdelik olarak kaçını gezdiğinizi belirtiyor ve son güncellemesiyle 3D dünya haritasını sunuyor.

 

BOOMERANG

Basit bir ara yüzle Instagram’a farklı bir destek veren Boomerang, bir dönem revaçta olsa da son zamanlarda @ucakyolcusutr’nin en çok kullandığı uygulamalardan biri. Uçağın bir dönüşü, kebabın ters çevrilmesi gibi tüm paylaşımlarda 8 saniyelik ileri-geri kayıt yapabiliyor. Birkaç Boomerang videosunu düzenleyip 15 saniyelik Instagram videosu yapan Ucakyolcusutr, özellikle havalimanlarında bu uygulamayı yoğun olarak tercih ediyor.

 

CUTE CUT

İşte o efsanevi videoların arkasındaki program. Her montaj programı "çok iyi" tanımını hak etmez ama @ucakyolcusutr gururla bu programı en çok kullandığı uygulama olarak belirtiyor. Görüntüyü kesme, birleştirme, yazı ekleme, müzik ve görsel efektler ekleme gibi konularda profesyonele yakın sonuçlar çıkaran CuteCut, özellikle uçak videolarında @ucakyolcusutr’nin en çok kullandığı uygulamalardan.

FLIGHT RADAR 24

Havadaki bir uçağın nereden gelip, nereye gittiğini, inmesini beklediğiniz bir uçağın kodunu girerek tam olarak nerede olduğunu görebileceğiniz harika bir uygulama. Ücretli olanı daha fazla olanak tanıyor ama bununla bile birçok özelliği kullanabiliyorsunuz. @ucakyolcusutr, çoğu zaman havalimanı yakınlarında bu uygulamayı açıp hangi uçağın nereden geldiğine bakıyor. Ayrıca kendi uçağını, eğer uçakta internet varsa sürekli takip edip uçuş süresinin ne kadar olacağını kontrol ediyor. En doğru verileri veren uygulamanın Flight Radar 24 olduğunu düşünüyor.

FLYOVER COUNTRY

Çoğumuzun başına gelmiştir. Uçakla bir yerden giderken aşağıdaki ışıklar veya karlı dağlar dikkatimizi çekmiştir. Fotoğrafını çekseniz, instagramda etiketleyememek gibi bir problem de var. Flyover Country bu sorunu ortadan kaldırıyor. Offline olarak da çalışan uygulama, bulunulan bölgeyi haritada işaretlemeniz durumunda nerede olduğunuzu veya fotoğraftaki bölgede neler olduğunu gösteriyor. Eğer bir dağ, orman veya nehir gibi belirgin doğa olayları varsa bunların ismiyle birlikte, Wikipedia bilgilerini de sunuyor. Enfes uygulama! 

GOOGLE ÇEVİRİ

Aslında birçoğumuzun kullandığı ancak belirli özelliklerini bilmediği uygulamayı @ucakyolcusutr tam performans kullanıyor. Yunanistan veya Uzak Doğu gibi yazı dillerinin anlaşılması zor olan bölgelerde tabelaları, restoran menülerini anlayamıyorsanız bu uygulamanın fotoğraf bölümünü açıp, dil seçeneklerini ayarlayıp canlı çeviri yaptırabilirsiniz. Çince bir menüyü Türkçe’ye çevirip sipariş vermek çok mantıklı değil mi?

INSTRACK

Eğer istatistikleri seviyorsanız bu uygulama en doğru verileri sunuyor. Sizi kimlerin takip ettiğini veya etmediğini, en fanatik takipçilerinizi ve takipten bırakanları görebilmek için bu tarz bir uygulamaya ihtiyacınız var. @ucakyolcusutr de bu konuda Instrack’e güveniyor.

LOUNGE BUDDY

Havalimanı lounge salonlarının kullanımı büyük bir muamma. Eğer bir aktarma uçuşunuz varsa ve 10 saate yakın bekleyecekseniz en iyi tercih bir lounge salonunda beklemektir. @ucakyolcusutr’nin tercih ettiği ve tavsiye ettiği gündem uygulaması Lounge Buddy, kart statünüze göre planlama yapıp sizi yönlendiriyor. Oldu da bir havayolu şirketi üyelik kartınız yoksa hangi lounge salonuna ne kadar ücretle giriş yapabileceğinizi de görebiliyorsunuz.

MUSEMAGE

İşte profesyonel fotoğraf ve video kameralarına taş çıkartacak uygulama. ISO ayarından F değerlerine kadar her şeyi manuel olarak ayarlama imkanı tanıyan uygulamanın kullanımı zor ancak profesyonel bir çekim için vakit harcadığınızda harika sonuçlar çıkarıyor. Hazır efektler üzerine çekim yapma kolaylığıyla işi hızlandıran MuseMage görsellikte zirveye oynamak isteyenler için birebir.

PHONTO

Fotoğraflara 3D yazı yazma imkanı tanıyan Phonto, @ucakyolcusutr’nin özellikle perspektif yapacağı zamanlarda imdadına yetişiyor. Yakından uzağa doğru uzanan bir yazı fotoğrafın algısını yükseltiyor ve kesinlikle daha fazla beğeni topluyor. Ayrıca farklı efektlerde fotoğrafınızı düzenlemenize de olanak tanıyor.

SNAPSEED

Profesyonel fotoğraf düzenleme programlarına taş çıkartan, hızlı ara yüzüyle kullanım kolaylığı sağlayan Google Snapseed, @ucakyolcusutr’nin fotoğraf düzenlemelerinde başrolü oynuyor. Drama efektinden keskinliğe, renk ayarlarından, fotoğrafta fazlalık olan bir kısmın silinmesine kadar onlarca düzenlemeye imkan tanıyan Snapseed, Google destekli bir program ve gerçekten hayat kurtarıyor.

LTBA ATC

Aslında basit bir ara yüz ve oynat tuşundan başka hiçbir şeye sahip değil ama bu uygulama yine @ucakyolcusutr’nin favorilerinden. LTBA, İstanbul Atatürk Havalimanı’nın kodu ve ATC de Air Traffic Control anlamına geliyor. Yani bu uygulama sayesinde Atatürk Havalimanı’ndaki hava kontrol kulesi çalışanları ve pilotlar arasındaki konuşmaları dinleyebiliyorsunuz. Güzel olan tarafı, canlı yayın olması…

TAV MOBILE

Tav Holding’in birçok uygulaması var ancak Tav Mobile, bunlar içinde en gerekli olanı. Uçağınızın uçuş saati geldiğinde haber vermesi, gidilecek meydandaki hava durumu, boarding uygulamasının hangi havalimanı kapısından gerçekleşeceğini belirtmesi büyük kolaylık sağlıyor. Uygulamada ayrıca otopark bölümünde hangi katta kaç boş yer olduğu, şehir rehberi, havalimanına ulaşım, havalimanında yeme-içme bölüm bilgileri ve havalimanı içinde Street View özelliğiyle dolaşma gibi olanaklara da yer veriliyor. Programda bu bilgiler için Tav Havalimanları’nın işletmesinde olan tüm dünyadan 11 farklı havalimanını seçebiliyorsunuz.

TURKCELL SEYAHAT

Profesyonelce hazırlanmış, “nerede ne yapılır”dan çok daha fazla şey sunan biruygulama. En iyi 10 tapascı, en iyi sahil tatili, hazır sözlük, döviz çevirici, seyahat önerileri, şehir rehberleri, hava durumları, vize bilgileri veya konsolosluk bilgileri gibi birçok konuya anında ulaşabileceğiniz Turkcell Seyahat çok detaylı bir sunumla karşımıza çıkıyor. Unutmamanız gereken en önemli şey; programı kullanabilmek için Turkcell üyesi olmanız gerekiyor.

VIVINO

Yurt dışında size yemekte servis edilen şarabın şahane tadını unutmamak ve marketten almak istediğinizde bu program imdadınıza yetişiyor. Vivino ile size servis edilen şarabın ön etiketinin fotoğrafını çekmeniz yeterli. Bu sayede şarabın hangi üzümden, hangi sene üretildiğini öğrenebilir, fiyat/kalite değerlendirmelerine ulaşabilirsiniz.

WIFFINITY

İnternet kullanımları 4.5G’den sonra arttı. Eğer gün boyunca telefon elinizden düşmüyorsa wifi bağlantısına mutlaka ihtiyacınız var. Wiffinity, @ucakyolcusutr’nin yurt dışında bolca kullandığı bir program. Ana mantığı Wi-Fi şifresini paylaşmaktan geçiyor. Bir restoranda veya kafede daha önceden wifi’ye giriş yapmış olanlar şifreyi programdan paylaşarak başka insanların da yararlanmasını sağlıyor.

XE CURRENCY

Yurt dışında döviz hesaplamalarını doğru yapmak hayati önem taşıyor. Bazı Uzakdoğu ülkelerinde yanınızda Türk parası götüremeyeceğiniz için Dolar bozdurup o ülkenin para birimini çevirmek sıkıntı olabiliyor. XE Currency, en güncel bilgilerle bu sorunu da ortadan kaldırıyor.

Android İçin Seyahat ve Şehir Rehberi Uygulamaları

Windows Phone için En İyi Seyahat ve Gezi Uygulamaları

iPhone ve iPad Yan Sanayi Seyahat Çözümleri

YORUMLAR