Mobil için Ücretsiz ve Harika Tatil Oyunları

Tatilde oynanacak oyunlar neler? Bu süreçte oynayabileceğiniz birbirinden eğlenceli ve ücretsiz mobil oyunları bir araya getirdik. İşte başarılı yapımlar!

Tatilde oynanacak oyunlar neler? Tüm dönem boyunca çalışan ve keyifli bir tatili sonuna kadar hak eden sizler için birbirinden eğlenceli mobil oyunları derleyelim dedik ve tatilinizi yaparken oynayabileceğiniz birbirinden keyifli ve ücretsiz mobil oyunları bir araya getirdik.

Akıllı Telefonunuzda Mutlaka Olması Gereken Uygulamalar
MOBİL

Akıllı Telefonunuzda Mutlaka Olması Gereken Uygulamalar

App Store ve Play Store kendi bünyelerinde milyonlarca uygulamaya ev sahipliği yapıyor ve bu kadar büyük bir kütüphanenin içerisinde kullanışlı uygulamaları keşfetmek, düşündüğümüzden daha zor bir hale gelebiliyor.

Bir eğitim öğretim yılının daha sonuna geldik. Bir yandan tatilin keyfini çıkarırken diğer yandan akıllı telefon ve tabletinizde eğlenerek oynayacağınız mobil oyunları kategorilere ayırarak sunmak istedik. Listemizdeki oyunların hepsi ücretsiz ve popüler.

Tatilde Oynanacak Oyunlar Listesi

  • Piano Tiles
  • 2048 by Gabriele Cirulli
  • Cut the Rope 2
  • TwoDots
  • Asphalt 8: Airborne
  • GT Racing 2
  • Hill Climb Racing
  • FIFA 14
  • Ball Pool
  • PES Manager
  • Subway Surfers
  • Despicable Me
  • Temple Run 2
  • Angry Birds Epic
  • Angry Birds Go
  • Angry Birds Rio

Yukarıda tatilde keyifli vakit geçirebileceğiniz mobil oyunlar yer alıyor. Listede yer alan yapımların detaylarına ve indirme bağlantılarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

1. Piano Tiles

Reflekslerinizi geliştirirken eğleneceğiniz bir mobil oyun arıyorsanız Piano Tiles, tam size göre. Hızlı hareket etme ve düşünmeyi gerektiren oyunda tek kura geçerli; Beyaz kutucuklara asla dokunmayın!

Zor ve eğlenceli oynanışı ile sizi içerisine çeken bu oyunda Classic, Arcade, Zen, Relay ve Rush adını taşıyan birbirinden zorlu 5 oyun seçeneği bulunuyor. Kısa sürede popüler oyunlar arasına girmeyi başaran Piano Tiles diğer adıyla Don't Tap The White Tile'ı kesinlikle oynamalısınız.

2. 2048 by Gabriele Cirulli

Gabriele Cirulli tarafından geliştirilen, ilk olarak web tarayıcılarda oynanabilen ancak kısa sürede çok fazla kişi tarafından oynanınca mobil platforma da giriş yapan sayı tabanlı bulmaca oyunu 2048, rakamlarla arası iyi olanlar için harika bir mobil oyun. 4x4 bir tabloda sayıları toplayarak ilerlediğiniz oyunda amacınız 2048 rakamına ulaşmak. Oynanışı basit gibi görünen ancak sizi fazlasıyla zorlayacak bu bulmaca oyununun kısa sürede bağımlısı olacaksınız.

3. Cut the Rope 2

Milyonlarca mobil oyuncunun cihazınıza girmeyi başaran fizik tabanlı bulmaca oyunu Cut the Rope, her seviye akıllı telefon ve tablette akıcı bir şekilde oynanabiliyor. ZeptoLab tarafından geliştirilen oyunda Om Nom adını taşıyan yeşil ve sevimli şekerleme canavarının karnını doyurmaya çalışıyorsunuz.

Birbirinden ilginç mekanlar ve ses efektleriyle dikkat çeken oyun o kadar popüler ki seri haline geldi. Sürekli güncellenen oyunun 2. Bölümü olan Cut the Rope 2’de birbirinden zorlu bulmacaları sizleri bekliyor.

4. TwoDots

İki veya daha fazla renkli noktayı birleştirerek yok etmeye dayanan popüler bulmaca oyunu Dots o kadar sevildi ki oyunun ikincisi hazırlandı ve TwoDots adıyla mağazadaki yerini aldı. Bölümler ilk oyuna göre daha zorlu hazırlandığından artık hareket etmek için 2 kere düşünmeniz gerekecek.

5. Asphalt 8: Airborne

Popüler mobil oyunların yaratıcısı Gameloft’un Asphalt 8: Airborne adını taşıyan oyunu akıllı telefon ve tabletinizde oynayabileceğiniz en iyi araba yarışı oyunu. Sürekli geliştirilen fizik motoru ile gerçeğe yakın sürüş deneyimi sunan oyun ses efektleri ve grafikleriyle sizi büyüleyecek.

Filmlerde, reklamlarda, video kliplerde gördüğümüz tasarımları ve güçleriyle bizleri ile etkileyen spor arabaları kullanma fırsatı sunan oyunda tüm arabalar lisanslı, yarıştığınız pistler gerçeği ile birebir tasarlanmış.

Sürekli güncellemelerle yeni arabaların, pistlerin ve etkinliklerin dahi edildiği bu araba yarışı oyununu sizi oldukça zorlayan yapay zekaya karşı veya dünya genelinde en iyi Asphalt oyuncularına karşı oynayabiliyorsunuz.

6. GT Racing 2

Mobil cihazların sınırlarını zorlayan grafiklere sahip bir başka araba yarışı oyunu da GT Racing 2 uzun adıyla GT Racing 2: The Real Car Experience. Dünyanın en prestijli araba yarışı oyunu unvanına sahip bu oyunla hala tanışmadıysanız mobilde gerçek araba yarışı deneyimi yaşamamışsınız demektir.

Aralarında Ferrari, Audi, Ford, Nissan, Dodge, Mercedes-Benz’in de bulunduğu 60’dan fazla lisanslı araba ile tozu dumana katmaya hazırlanın. Kar, yağmur, sis gibi zorlu hava şartlarında gece ve gündüz sürekli yarışacağınız oyunu tek başınıza veya diğer oyuncularla oynayabiliyorsunuz. 

7. Hill Climb Racing

GT Racing, Asphalt, Real Racing gibi üst seviye araba yarışı oyunlarından daha farklı bir tür arıyorsanız, eğlence odaklı engebeli araba yarışı oyunu Hill Climb Racing doğru seçim olacaktır. Kamyon, bisiklet, jeep, tank dahil onlarca aracı kullandığınız oyunda engebeli yollar bitiş noktasına kolayca ulaşmanıza engel oluyor.

Tüm dikkatinizi yola vermeli, aracınızı dikkatli bir şekilde sürmelisiniz. Tabii ki ilerlerken aracınızın benzin durumunu da kontrol etmeniz gerekiyor. Yol boyunca topladığınız puanlarla da aracınızı yükseltmeniz mümkün. 

8. FIFA 14

Spor denilince akla nasıl ki ilk olarak futbol geliyorsa mobilde de futbol oyunu denilince ilk akla FIFA geliyor. Belki grafikleri ve sesleri pc platformundaki kadar başarılı değil ancak mobil cihazların sınırlarını zorladığı bir gerçek. Her seviye akıllı telefon ve tablette rahatlıkla oynanabilen popüler futbol oyununda 30’dan fazla lig, 600’den fazla takım bulunuyor.

Takımların hepsi lisanslı olduğundan “Bu acaba hangi takım?” sorusunu sormuyorsunuz. Kontrol mekanizmasının da oldukça başarılı olduğunu belirtmek gerek. FIFA 14’ün en güzel yanı ise tamamen menülerin tamamen Türkçe olması. Bu sayede İngilizce seviyeniz düşük olsa bile menajerlik gibi modları rahatlıkla oynayabilir, oyundan maksimum düzeyde zevk alabilirsiniz.

9. Ball Pool

İnce hesaplamalar gerektirdiğinden yavaş ilerleyen ancak son derece zevkli bir spor türü olan bilardoyu mobil cihazınızda oynamak istiyorsanız 8 Ball Pool’dan daha iyi bir bilardo oyunuyla karşılaşacağınızı sanmıyoruz. Mobilde ilk kez bilardo oyunu oynayanlar için pratik yapma bölümü de içeren oyunun en güzel yanı ise gerçek kişilere karşı oynama fırsatı sunması.

1’e 1 ve Turnuva olmak üzere 2 farklı oyun seçeneği sunuluyor. Hangi oyun modunda oynarsanız oynayın kesinlikle galip çıkmanız gerekiyor. Kazandığınız her maç sonrası seviyeniz artıyor, altın kazanıyor, bu altınları daha iyi ıstaka almak veya daha yüksek altınlar kazandıran masaları açmak için kullanıyorsunuz.

Tabii ki rakibiniz gerçek kişi olduğundan yeterince pratik yapmadan turnuvalara dahil olmanızı önermiyoruz. Oyunu oynayabilmeniz için aktif bir internet bağlantınızın olması gerekiyor.

10. PES Manager

EA Sports’un ezeli rakibi, PES serilerinin arkasındaki isim Konami tarafından geliştirilen PES Manager, her seviye akıllı telefon ve tablette rahatlıkla oynanabilen başarılı bir menajerlik oyunu. 1500’ün üzerinde futbolcunun yer aldığı oyunda rüya takımınızla şampiyonluk heyecanını yaşamak tek amacınız.

Futbol kartlarını toplayarak kendi takımınızı kuruyor, takımınızın sahaya dizilişini ayarlayabiliyor, oyuncularınızı antrenman programlarına sokarak becerilerini artırabiliyorsunuz. Eğer menajerlik oyunlarını seviyorsanız PES Manager’a kesinlikle göz atmalısınız.

11. Subway Surfers

Koşu oyunları arasında en popüleri olan ve sürekli güncellenme aldığından listedeki yerini koruyan Subway Surfers, renkli  ve yüksek kalitede 3 boyutlu grafikleri, animasyonları ve müzikleri ile dikkat çeken bir yapım. Jake adında küçük bir graffiticinin polis ve onun köpeğinden kaçışını konu alıyor.

Oyunu çekici kılan ise sürekli güncellenmesi. Güncelleme ile birlikte yeni ülke ve şehirler, yeni kıyafetler, yeni karakterler oyuna dahil ediliyor. Bu da Subway Surfers’ı sürekli aynı mekanda geçen koşu oyunlarından birkaç adım öne çıkarıyor.

12. Despicable Me

Sonsuz koşu oyunları listesinde zirveyi zorlayan diğer isim de Despicable Me Türkçe adıyla Çılgın Hırsız. Animasyon filmiyle aynı taşıyan oyunda farklı tipleriyle güldüren sarı ve sevimli minyonları yönetiyorsunuz. Hedefiniz ise size verilen görevleri tamamlayarak yılın minyonu unvanına sahip olmak. Otomatik olarak değişen kamera açıları, animasyonları, seslendirmeleri ve 3 boyutlu grafikleri ile dikkat çeken oyunda bu ilginç karakterlerin kostümlerini de değiştirebiliyorsunuz.

13. Temple Run 2

Sonsuz koşu oyunu denilince milyonlarca oyuncunun aklına gelen ilk isim Temple Run Türkçe adıyla Tapınak Koşusu, türünün en başarılısı. Imangi Studios tarafından geliştirilen kısa sürede milyonlarca kişinin cihazına ulaşan oyunda lanetli bir idolü kaçıran birkaç maceracı kahramanı yönetiyoruz.

Aniden çıkan uçurumlar ve ormandaki tuzaklar, peşimizden koşan goril oyuna heyecan katan öğeler arasında. Reflekslerinizi geliştirmek için de oynayabileceğiniz bu oyunda her biri farklı yeteneklere sahip 8 karakter bulunuyor.

Yol boyunca topladığınız altınları bu karakterleri açmak için kullanıyorsunuz. Aksiyonun bir saniye bile eksik olmadığı bu oyunu kesinlikle oynamalısınız.

14. Angry Birds Epic

Angry Birds Türçe adıyla Kızgın Kuşlar serisinin yeni oyunu Epic, ortaçağda geçen kızgın kuşların kötü domuzlarla savaşını konu alan bir yapım. Sıra tabanlı rol yapma oyunu türünde oynanışı ile hayranlarına farkı bir deneyim yaşatan oyun ortaçağda geçtiğinden karakterlerin kostümleri ve mekanlar da buna uygun olarak hazırlanmış.

Oyun boyunca birbirinden ilginç görünümlü karakterlerle karşılıyorsunuz. Her bir karakterin savaşma tekniği ve hasar verme gücü farklı. Oyunda ilerledikçe zırh ve kullandığınız silahlar yenileniyor ve iyi bir savaşçı olma yolunda ilerliyorsunuz. 

15. Angry Birds Go

Red, Chuck, Terence, Stella, King Ping, Moustache Ping gibi Angry Birds’ün vazgeçilmez kahramanları direksiyon başına geçiyor. Piggy Island’nın renkli dünyasında kızgın kuş ve domuzlarla go kart yarışlarına katılacağınız oyunda bitiş noktasına ulaşmak kolay olmayacak. Yol boyunca önünüze çeşitli engeller çıkacak ve rakipleriniz özel güçlerini üzerinizde kullanacak. 

16. Angry Birds Rio

Angry Birds Rio, serinin ilk oyunlarındaki oynanışı koruyan hikaye odaklı Angry Birds oyunu. Kızgın kuşların Rio de Janerio’da geçen maceralarını konu alan oyunun hikayesi ise şöyle; Kızgın kuşlar kaçırılmış ve Rio’da esir tutulmaktadır. Buradan bir şekilde kaçmayı başaran kahramanlarımız arkadaşları Blu ve Jewel’i kurtarmak için yola çıkarlar. 

YORUMLAR