En İyi Oyun Yapma Programları

Oyun yapma programları sayesinde hayallerinizdeki oyunu hazırlayabilirsiniz. Bu yazıda en iyi oyun geliştirme programı önerilerinde bulunduk. İşte detaylar!

Oyun yapma programları neler sorusu, hayallerindeki oyunu geliştirmek ve diğer insanlara sunmak isteyen kişilerin en fazla merak ettiği sorular arasında yer alıyor. Bu yazıda alanında en başarılı hizmetleri bir arada topladık.

Dünyada her geçen gün oyunlar daha fazla oyuncu kazanmakta ve oyun sektörü her geçen gün daha da gelişmektedir. Oyun geliştiricileri oyun dinamiklerini daha iyi hâle getirmek ve kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak için farklı oyun geliştirme programları kullanıyor. 

Oyun geliştirme sürecinde çok fazla kolaylık sağlayan bu programlar, birçok oyun firması tarafından da kullanılmaktadır. Herkesin heveslendiği oyun oluşturma programları neler? Gelin birlikte bakalım.

Oyun Yapma Programları Listesi

  • Unity
  • Unreal Engine
  • Game Guru
  • Armory
  • Defold
  • RPG Maker MZ
  • CryEngine
  • GameSalad
  • Buildbox
  • CopperCube
  • GameMarker: Studio
  • GDevelop (Mobil)
  • Stencyl (Mobil)
  • Godot (Mobil)

Yukarıda bulunan oyun motorlarından kendinize uygun olanı seçip sizlerde kendi oyunlarınızı yapabilirsiniz. Hazırladığımız listeye göz atmadan önce oyun nasıl yapılır sorusunu yanıtladığımız yazıyı inceleyebilir ve böylelikle oyun geliştirme süreci hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Unity

En çok bilinen oyun motorlarından Unity, birçok geliştiricinin kullandığı bir oyun yapma programıdır. 2 Boyutlu ve 3 boyutlu oyunlar geliştirebileceğiniz platform, kodlama bilmeden de oyun yapabilmenize olanak tanıyor. Zengin kütüphanesi ile birçok oyun yapabileceğiniz Unity ücretsiz olup geliştirilen oyundan belli bir ücreti geçtiği zaman geliştiricilerden pay istemekte.

Unreal Engine

Dünyada en çok bilinen diğer oyun motoru ise Unreal Engine, kodlama yapmadan bir yere kadar sürükle bırak şeklinde kendi oyunlarınızı yapabileceğiniz oyun motoru, en çok kullanılan oyun motoru arasında yerine almakta. Birçok FPS tabanlı oyunu bu motor ile gerçekleştirebilirsiniz.

Game Guru

Oyunlarınızı yaptıktan sonra test etmenize izin veren uygulama birçok özellik ile kullanıcıların karşısına gelmekte. Geniş kütüphanesi ile yer alan program, kodlama bilmeden bir yere kadar basit oyunlar geliştirebilmenize olanak sağlıyor. Game Guru programının dezavantajları arasında bazı özellikler için ek ücret istemesidir.

Armory

2019 Yılında hayatımıza giren oyun geliştirme programı, açık kaynaklı ve kullanıcılar tarafından sürekli geliştirilmektedir. Diğer programlar gibi kodlama bilmeden oyunlar yapabilceğiniz uygulama, 3 boyutlu oyunlar yapmanıza olanak tanıyor.

Defold

Defold üzerinden ister sürükle bırak mantığıyla isterseniz kod yazarak oyun geliştirebilirsiniz. Ücretsiz oyun oluşturma programı Defold'da hazırladığınız yapımları Nintendo Switch, Android, iOS, macOS, Linux, Windows, Steam, HTML5, Facebook'ta yayımlayabilirsiniz.

3D desteğine sahip olan program üzerinden iki boyutlu oyunlar da geliştirme imkânına sahipsiniz. Oyun hazırlamak için ihtiyacınız olan özellikleri sunan hizmette başarılı bir arayüz bulunuyor.

RPG Maker MZ

RPG Maker MZ, herhangi bir programlama dili öğrenmek zorunda kalmadan oyun hazırlamak isteyen kişiler için harika bir hizmettir. Hayallerinizdeki oyunu oluşturabilmenize olanak tanıyan programda kod yazmadan RPG oyunu yapabilirsiniz.

CryEngine

Crytek tarafından geliştirilen CryEngine, dünya çapında oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan bir oyun motorudur. CryEngine ile geliştirilen oyunlar arasında Crysis serisinden Far Cry'a State of Decay'e Ryse: Son of Rome'a kadar pek çok yapım yer alıyor.

GameSalad

Sürükle bırak mantığı ile çalışan GameSalad kullanarak iki boyutlu oyunlar hazırlayabilirsiniz. Android, iOS, HTML5 veya Windows için oyun geliştirebilmenize olanak tanıyan program, sahip olduğu başarılı arayüz sayesinde kolay bir kullanıma sahiptir.

Buildbox

Oyun oluşturma programı Buildbox, kod yazmadan iki boyutlu ve üç boyutlu oyunlar hazırlayabilmenize imkân tanıyan başarılı bir hizmettir. Oyun geliştirme sürecini olabildiğince kolay hâle getiren programda oyununuzu önizleme imkânına da sahipsiniz.

CopperCube

Oyun geliştirmek isteyenlere kodlama bilmeden oyun yapma imkanı sunan program ile hem 2 boyutlu hem 3 boyutlu oyunlar yapabilmenize olanak tanıyor. Oyun yapma programları arasında yer alan CopperCube ile geliştirdiğiniz oyunları Android, iOS ve bilgisayar gibi birçok platforma aktarmanıza olanak sağlıyor.

GameMarker: Studio

2 boyutlu oyunlar yapmak istiyorsanız GameMarker: Studio tam size göre, hem ücretli hem ücretsiz sürümü bulunan programın sürükle bırak özelliği ile oyunlarınızı kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca program iOS, Android, Mac ve Windows ile uyumlu çalışmaktadır.

GDevelop (Mobil)

Diğer programlara kıyasla mobil oyun tasarlamak için kullanılan program, arayüz olarak diğer uygulamalara göre biraz karışık. GDevelop'un en önemli özelliği ise tarayıcı üzerinden çalışabilmesidir. Bu sayede tarayıcı üzerinden oyunlar yapabilirsiniz. 

Stencyl (Mobil)

2 boyutlu oyun geliştirme uygulaması Stencyl hem bilgisayar için hem de mobil cihazlar için oyun yapmanıza olanak sağlar. Program bilgisayar oyunları yapmak için ücretsiz iken mobil oyun yapmak isteyen geliştiricilerden ücret almaktadır. Diğer programlara benzer sürükle bırak mantığı ilede oyun  geliştirilebilmektedir.

Godot (Mobil)

Listemizin sonuncusu Godot oyun programı tamamen ücretsiz bir uygulamadır. Ayrıyeten oyunlardan edindiğiniz gelirlerden de pay istememektedir. 2 boyutlu ve 3 boyutlu oyunlar geliştirebilceğiniz program kolay anlaşılabilir bir arayüze sahip.

Bu içeriğimizde oyun yapma programları listesi hazırladık. Sizler bu listede hangi hizmetlerin yer almasını isterdiniz, bu programları kullanıyor musunuz veya daha önce kullandınız mı? Yorumlarda görüşlerinizi bizler ile paylaşmayı unutmayın. Ayrıca BlueStacks tarzında bir emülatör kullanmak istiyorsanız BlueStacks benzeri uygulamalar listemizi inceleyebilirsiniz.

Kendinizi Kaptıracağınız En İyi Hikayeli Oyunlar - 2024
OYUN

Kendinizi Kaptıracağınız En İyi Hikayeli Oyunlar - 2024

Oyun oynarken hikayenin bir parçası olduğunuz karakterlerin hissiyatlarının yaşandığı, gerçeği aratmayan hikayeli oyunlar listemizi aşağıda bulabilirsiniz.

YORUMLAR