Programlama Öğrenmenize Yardımcı Olacak Uygulamalar

Yazılım dünyasına adım atmak istiyorsanız, programlama öğrenmenize yardımcı olacak mobil uygulamalar biçilmiş bir kaftandır.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte akıllı telefonlar ve tabletler üzerinden programlama öğrenebilmek mümkün hale geldi. Yazılım dünyasına adım atmak istiyorsanız, programlama öğrenmenize yardımcı olacak mobil uygulamalar biçilmiş bir kaftandır.

Programlama öğrenebilmek için istikrarlı bir şekilde devam etmek ve bol bol pratik yapmak oldukça önemlidir. Birçok programlama dili öğrenmenize yardımcı olacak mobil uygulamalar, istikrarlı bir şekilde devam edebilmeniz için beceri puanı ve başarımlar kazanmanıza, diğer kullanıcılar ile rekabet edebilmenize olanak sağlar. Bu yazıda, programlama öğrenmenize yardımcı olacak mobil uygulamaları derledik.

Yazılım Öğrenmenizi Sağlayan En İyi Uygulamalar

  • Enki
  • Grasshopper
  • SoloLearn
  • Hopscotch
  • CodeGym
  • Code.Hub
  • Codemurai
  • Udemy

Enki

Enki uygulamasını bir egzersiz uygulaması gibi düşünebilirsiniz. Bir egzersiz uygulamasında günlük egzersizler, yağ yakmanızı ve kas geliştirmenizi sağlar ancak Enki uygulamasında günlük egzersizler, kodlama becerilerinizi geliştirmenize olanak sağlıyor.

enki

Enki, yazılım dünyasına yeni adım atan kişilerden, deneyimli kişilere kadar herkesi destekliyor. Eğer programlamaya yeni başlıyorsanız, JavaScript’e geçmeden önce web teknolojilerini öğrenmek için Enki’yi kullanabilirsiniz.

Yazılım Mühendisi Nedir? Nasıl Olunur? Maaşı Ne Kadar?
YAZILIM

Yazılım Mühendisi Nedir? Nasıl Olunur? Maaşı Ne Kadar?

Yazılım mühendisi nedir, kime denir, nasıl olunur, ne yapar, maaşları ne kadar? Bu tür sorular özellikle yazılım mühendisliği ile yakından ilgilenmeye başlayan, iyi bir yazılım mühendisi olmak için nereden başlayacağını merak eden kişilerden gelmektedir.

Enki'nin kullanımı ücretsizdir ancak ek egzersizler gibi premium özellikleri içeren bir abonelik sistemi bulunuyor. Bu durumun programlama uygulamaları arasında oldukça standart olduğunu söyleyebiliriz. Enki ile fazla para ödemeden çok şey öğrenebilirsiniz. Enki'yi Android ve iOS uygulama mağazalarından indirebilirsiniz.

Grasshopper

Bu listedeki birden fazla dil içeren diğer kodlama uygulamalarının aksine, Grasshopper’da sadece JavaScript dili bulunuyor.

grasshopper

Grasshopper’da daha gelişmiş kavramlara geçmeden önce temel bilgileri öğrenerek çok temel bir başlangıç yapabiliyorsunuz. Eğitimde ilerledikçe grafik becerilerinizi göstermek için D3 veri görselleştirme kütüphanesini bile kullanabilmeniz mümkün hale getirilmiş. Geliştirici ekip, Grasshopper’a her zaman yeni kurslar ekliyor. Dolayısıyla uygulamada yer alan materyallerin tükenmesi konusunda endişelenmenize gerek yok.

Kod Yazmayı Öğrenmek için Yapmanız Gerekenler
İNTERNET

Kod Yazmayı Öğrenmek için Yapmanız Gerekenler

Artık teknoloji çağındayız ve hayatımızın her alanını teknolojik aletler işgal etmiş durumda. Biz onlara son kullanıcı gözüyle bakıyor olsak da, kullandığımız en küçük teknolojik aletin bile arkasında binlerce satır kod yer alıyor.

Programlama öğrenmek için disiplin oldukça önemlidir. Bu nedenden ötürü geliştirici ekip, Grasshopper’a her gün giriş yapılması için kullanıcıları motive eder. Grasshopper'ı Android ve iOS uygulama mağazalarından indirebilirsiniz.

SoloLearn

Bu listedeki en iyi programlama uygulamalarından biri olan SoloLearn, C, C ++, Java, JavaScript, PHP, Python, Ruby, Swift ve daha fazlasını içeren etkileyici dil desteğine sahiptir.

solo-learn

Bu listedeki diğer uygulamaların bazıları gibi, SoloLearn de istikrarlı bir şekilde devam edebilmeniz için bunu bir oyuna dönüştürür. Yani SoloLearn’de ilerlerken beceri puanları ve başarımlar kazanabiliyorsunuz. Ek olarak, diğer kullanıcılar ile rekabet edebilmeniz mümkün hale getirilmiş.

Bir Yazılım Mühendisi Olmak İçin Yeterli Özelliklere Sahip misiniz?
NASIL YAPILIR

Bir Yazılım Mühendisi Olmak İçin Yeterli Özelliklere Sahip misiniz?

Yazılım mühendisi olmak isteyenler için sade bir test hazırladık. Gelecekte kariyerinizi bu yönde geliştirmek istiyorsanız bu testi takip etmek, bir fikir edinmekte fayda olabilir.

SoloLearn’ün kullanımı ücretsizdir ancak ücretli bir abonelik sistemi bulunuyor. Ücretli abonelik sistemi ile birlikte reklamları kaldırmak, öğrenim hedeflerini belirlemek, öğreniminizle ilgili kişiselleştirilmiş görüşleri görmek gibi özelliklere sahip olabiliyorsunuz. SoloLearn'ü Android ve iOS uygulama mağazalarından indirebilirsiniz.

Hopscotch

Hopscoth’un sadece çocuklar için olduğunu düşünebilirsiniz. Uygulamanın iOS uygulama mağazasındaki adı “Hopscotch: Coding for kids” yani “Hopscoth: Çocuklar için Kodlama” bile böyle düşünmeniz için yeterli bir sebeptir. Hopscotch’un web sitesinde yer alan sıkça sorulan sorulara bakıldığında, uygulamanın her yaş için uygun olduğu görülmektedir. Yani Hopscrotch, her ne kadar 7 ile 13 yaş aralığı için tasarlansa da aslında her yaş aralığına hitap etmektedir.

hopstoch

Hopscotch uygulamasındaki amaç, dakikalar içinde uygulama veya oyun oluşturmanızı sağlamaktır. Ne yazık ki Hopscotch, sadece iOS uygulama mağazasında bulunuyor. Ancak Hopscotch’un web sitesinde yer alan “Henüz Android cihazlarda veya tarayıcılarda değil” ifadesi, uygulamanın Android cihazlara ve / veya tarayıcıya gelebileceğine işaret ediyor. Kullanımı ücretsiz olan Hopscotch’un premium özelliklerinin yer aldığı bir abone sistemi bulunuyor. Hopscotch'u iOS uygulama mağazasından indirebilirsiniz.

CodeGym

Java öğrenmek isteyenler için muhteşem bir uygulama olan CodeGym son derece kullanışlı ve pratik. En meşhur programlama dillerinden biri olan Java’ya ilginiz varsa ve bir an önce öğrenip pratik yapmak istiyorsanız CodeGym’i indirip Java öğrenmeye başlayabilirsiniz.

codegym

1200’den fazla içeriği olan ve bol bol pratik yapmak için son derece elverişli bir uygulama olan CodeGym’in ücretsiz bir sürümü bulunmakta. Uygulamayı beğenirseniz ve Java’da ustalaşmak isterseniz ücretli paketini de satın alabilirsiniz.

Code.Hub

13 farklı programlama dilini öğrenebileceğiniz Code.Hub pek çok programlama dilinde ustalaşmanızı sağlıyor. Farklı programlama dillerini tek bir uygulama üzerinden öğrenmek istiyorsanız Code.Hub sizin için son derece ideal. Hangi programlama dilini öğrenmeliyim diye düşünüyorsanız Code.Hub’ı indirerek her programlama diline bir şans tanıyabilirsiniz.

code-hub

HTML, CSS, C, C+, Java, Python, Node, Express gibi pek çok popüler ve kullanışlı dil Code.Hub’da mevcut. Siz de hemen Code.Hub’ı telefonunuza indirerek dilediğiniz yerde kod öğrenebilirsiniz. 

Python Nedir? Python ile Neler Yapılabilir?
YAZILIM

Python Nedir? Python ile Neler Yapılabilir?

Python nedir sorusunu soran çok sayıda kişi, Python ile neler yapılabilir sorusunun yanıtını da merak ediyor. Bu yazıda özellikle son yıllarda dünya genelinde oldukça popüler hâle gelen Python’a dair merak edilen soruları yanıtlayacağız.

Codemurai

Oldukça karizmatik bir isme sahip olan Codemurai, interaktif bir programlama öğrenme uygulamasıdır. İçerisinde pek çok farklı programlama dilini barındıran Codemurai sizi quizlerle ve egzersizlerle sınayacak.

codemurai

Hem Android hem iOS cihazlarda bulunan Codemurai kullanıcılar tarafından da oldukça olumlu yorumlar alıyor. İnteraktif uygulamalardan hoşlanan yazılımcı adayları Codemurai’yi tercih edebilir.

Udemy

Sadece yazılımı değil pek çok şeyi öğrenmenizi sağlayan Udemy özellikle de programlama öğrenmek isteyenler için en iyi platformlardan biri. Pek çok programlama dili için ücretli ve ücretsiz olmak üzere pek çok kurs bulunmakta. Udemy’de biraz vakit geçirdikten sonra dilediğiniz bir kursa başlayabilir ve programlama öğrenmeye başlayabilirsiniz.

udemy

Udemy özellikle hiç programlama bilmeyenler için son derece ideal. 0 noktasından iyi bir noktaya gelmek isteyen kişiler Udemy’de kurslar satın alarak kendisine iyi bir yatırım yapabilir. İnternetten yazılım öğrenilir mi sorusuna çok iyi bir cevap olan Udemy kendini geliştirmek isteyen herkes için son derece faydalı bir platform.

Programlama öğrenmenize yardımcı olacak uygulamalardan bahsettiğimiz yazımızın sonuna geldik. Siz programlamayı nasıl öğrendiniz? Bu uygulamalardan hangisini kullandınız? Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.
 

YORUMLAR