WhatsApp Durumları Nasıl İndirilir?

WhatsApp'ta arkadaşlarınızın paylaştığı durumları indirmek istiyorsanız, bu makalemizi mutlaka incelemenizi öneriyoruz.

WhatsApp Durumları Nasıl İndirilir?

WhatsApp’ın yeni durum özelliği ile fotoğraf ve videoları listenizdeki kişilerle daha kolay bir şekilde paylaşabilirsiniz. Bizler de bu rehberimizde WhatsApp durumları nasıl indirilir konusuna değineceğiz. Mutlaka göz atmanızı öneriyoruz.

iOS’ta WhatsApp Durumları Nasıl İndirilir?

Arkadaşlarınızın paylaştığı durumları indirebilmek için dahili bir özellik ne yazık ki sunulmuyor. Bunun için öncelikle WhatsApp Pocket uygulamasını indirmeniz gerekiyor.

iPhone’unuzu bilgisayarınıza bağladıktan sonra WhatsApp Pocket uygulamasını çalıştırın ve iOS Devices bölümünden cihazınızı seçin.

Tarama tamamlandıktan sonra tüm WhatsApp konuşmalarınız uygulamada listelenecektir. WhatsApp sohbetine tıkladıktan sonra önizleyin, medyanın dosyalarınızı arkadaşınızın WhatsApp durumundan bulacaksınız.

Bunları bilgisayarınıza aktarmak için sağ alttaki Export Attachment düğmesine tıklayabilirsiniz.

Android’de WhatsApp Durumları Nasıl İndirilir?

Android'de WhatsApp durumlarını indirmek istiyorsanız üçüncü taraf uygulamalarından yardım alabilirsiniz. İlk olarak Story Saver adlı uygulamayı aşağıdaki bağlantıdan cihazlarımıza yüklüyoruz.

Uygulamayı yükledikten sonra WhatsApp durumundaki fotoğrafları ve videoları çok kolay bir şekilde kaydedebileceksiniz.

Bir başka yöntemde ise ES Dosya Yöneticisi uygulamasından yardım alacağız.

Uygulamayı yükledikten sonra sol bölümden Gizli Dosyaları göster seçeneğini etkinleştiriyoruz.

Bu işlemin ardından WhatsApp > Media > .Statuses adımlarını izliyoruz. Burada .Statuses klasörü gizli klasördür.  Gizli dosyaları göster seçeneğini etkinleştirmeden görmeniz ne yazık ki mümkün değil.

Bu klasörde son WhatsApp durumlarını görebilirsiniz. Klasördeki fotoğraf ve videoları istediğini yere kopyalayarak sürekli erişebileceğiniz hale getirmeniz mümkün. Unutmayın, WhatsApp durumları 24 saat sonra silineceğinden dolayı bu klasörden de erişilemez hale gelecektir.

WhatsApp'ı Bırakıp Viber Kullanmanız için 5 Neden

WhatsApp Hesabı Nasıl Silinir?

YORUMLAR