Yapay Zeka Destekli En İyi Uygulamalar

Yapay zeka destekli uygulamaları derlediğimiz bu yazımıza bir göz atın ve geleceğin hangi uygulamalar ile şekillendirildiğini keşfedin.

yapay-zeka-destekli-uygulamalar

Son zamanlarda yapay zeka destekli uygulamaların sayısı epey artmış durumda. Öyle ki artık her bir alan için o konu ile alakalı bir yapay zeka çözümü mevcut diyebiliriz. Pek çok yapay zeka uygulaması ücretli veya ücretsiz bir şekilde kullanıcılara sunuluyor. Peki aralarından en iyisi hangisi? Aşağıda en iyi yapay zeka uygulamalarını sizler için listeledik.

Yapay Zeka Nedir? Nasıl Çalışır? Ne İşe Yarar?
YAZILIM

Yapay Zeka Nedir? Nasıl Çalışır? Ne İşe Yarar?

Son yıllarda sık sık duymaya başladığımız yapay zeka nedir ve ne değildir? Sizler için oluşturduğumuz bu rehberde yapay zeka nasıl çalışır ve yapay zeka ne işe yarar sorularının yanıtlarına daha yakından göz atacağız.

En İyi Yapay Zeka Uygulamaları

  • Azure Machine Learning Studio
  • Amazon Alexa
  • Google Assistant
  • Cortana
  • ChatGPT
  • Lensa
  • Dating.ai
  • TensorFlow 2.0
  • Adobe Photoshop

yapay-zeka-destekli-uygulamalar1

Azure Machine Learning Studio

Makine öğrenmesi dediğimiz konsept son yılların en popüler yazılım alanlarından bir tanesidir. Makine öğrenmesi uzmanları, veri bilimciler ve mühendisler tarafından kullanılabilen Azure Machine Learning esasında bir bulut hizmetidir. Azure Machine Learning Studio sayesinde herhangi bir şey yüklemek zorunda kalmadan, projenin türüne ve geçmiş makine öğrenimi deneyiminizin düzeyine bağlı olarak sizlere pek çok yazma deneyimi sunar.

Twitch Trolleri Yasaklamak İçin Makine Öğrenimine Başvuruyor
İNTERNET

Twitch Trolleri Yasaklamak İçin Makine Öğrenimine Başvuruyor

Twitch, trolleri yasaklamak için yeni ve farklı bir çözüm yoluna başvuruyor. Şüpheli kullanıcıları algılama sistemi üzerinde çalışan şirket, kanal sahiplerinin yasakladığı kullanıcıların yeni hesap açıp yayını trollemesini engellemek istiyor.

Amazon Alexa

Amazon tarafından geliştirilen yapay zeka destekli bir sanal asistan olan Alexa, günlük işlerinizde size yardımcı olmak için üretilmiştir. Akıllı ev teknolojilerini kontrol etmek, hava durumunu sorgulamak, hesap yapmak ve daha pek çok günlük işlerde size yardımcı olan Alexa en iyi yapay zeka uygulamalarından biridir. 

Google Assistant

Yukarıda bahsettiğimiz Alexa gibi bir sanal asistan olan Google Assistant, isminden de anlaşılacağı üzere Google tarafından geliştirilmiş bir yapay zeka uygulamasıdır. Google Asistana pek çok şeyi sorabilirsiniz. Sizin için Google araması yapabilen bu asistan yeni nesil bir arama yöntemidir.

Cortana

Amazon ve Google’ın yapay zeka asistanı olur da Microsoft’un olmaz mı? Microsoft tarafından geliştirilen Cortana, Windows ve Microsoft ürünlerinde kullanabileceğiniz bir sanal asistanıdır. Windows Phone ve Xbox gibi sistemlerde çalışan Cortana Bing arama motorundaki bilgileri derleyerek sorularınızı cevaplayabilen bir uygulamadır.

ChatGPT

Son döneme damgasını vuran en çarpıcı yapay zeka uygulamalarından biri olan ChatGPT nedir bilmiyorsanız sizin için kısaca özet geçelim. OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT en temelinde bir dil botudur. Diyalog konusunda uzmanlaşmış ve ince ayarlar ile her geçen gün daha da iyi bir hale gelen ChatGPT söz konusu “dil” olan her şey ile alakalı oldukça iyi sonuçlar verebiliyor. Etkili bir biçimde çeviri yapabiliyor, bir konu hakkında sizi bilgi verebiliyor, pek çok arama sonucundan derlediği bilgileri size sunabiliyor hatta sizin için kod bile yazabiliyor. Oldukça heyecan uyandıran bir uygulama olan ChatGPT son zamanlarda çıkmış en iyi yapay zeka uygulamalarından biri.

Lensa

Bir dönem adeta trend olan Lensa; sizlere son derece estetik, sanatsal avatarlar oluşturmanıza imkan sağlayan bir uygulama. “Lensa Nedir? Nasıl Kullanılır?” isimli yazımızda da detaylı bir şekilde anlattığımız üzere Lensa sizin birkaç selfie’niz üzerinden yüzlerce farklı avatar yaratabiliyor. Kullanması oldukça kolay ve pratik olan Lensa sizi kendine gerçekten hayran bırakacak bir uygulama olmuş.

Avatar Oluşturabileceğiniz En İyi 5 Site
BLOG

Avatar Oluşturabileceğiniz En İyi 5 Site

Sosyal platformlarda kendinizi göstermek istiyorsanız ve bunun için bir avatar kullanmaya karar verdiyseniz doğru yerdesiniz. Avatar kullanmak hem kimliğinizi gizlemek için eğlenceli bir yöntem hem de kendinizi ifade etmenin sevimli bir yolu olabilir.

Dating.ai

Oldukça ilginç bir flört uygulaması olan Dating.ai “yüz arama” teknolojisi ile çalışıyor. Beğendiğiniz bir kişinin yüzüne benzer kişileri bulmanıza imkan sağlayan Dating.ai bazı noktalarda korkutucu bile olabiliyor. Oldukça iyi sonuçlar verebilen bu ve bunun gibi yapay zeka destekli uygulamalar Tinder’ın yerini alabilir.

TensorFlow 2.0

TensorFlow; Python tabanlı, açık kaynak kodlu bir uçtan uca sayısal hesaplama ve makine öğrenimi platformudur. Geliştiriciler tarafından kullanılan TensorFlow oldukça kompleks bir platformdur. Google tarafından geliştirilen TensorFlow ile derin öğrenme destekli yapay zeka uygulamaları geliştirebilmeniz mümkün.

Python Nedir? Python ile Neler Yapılabilir?
YAZILIM

Python Nedir? Python ile Neler Yapılabilir?

Python nedir sorusunu soran çok sayıda kişi, Python ile neler yapılabilir sorusunun yanıtını da merak ediyor. Bu yazıda özellikle son yıllarda dünya genelinde oldukça popüler hâle gelen Python’a dair merak edilen soruları yanıtlayacağız.

Adobe Photoshop

Listede görmeyi en ummayacağınız uygulamalardan biri olan Adobe Photoshop tamamen yapay zeka ile oluşturulmuş bir program olmasa da son yıllarda eklediği pek çok özellik yapay zeka ile desteklenmiştir. Adobe Photoshop her yıl yeni özellikler eklemeye devam ediyor ve bu özelliklerin pek çoğu yapay zeka ile ilintili. Photoshop’u çok daha etkili kullanmamızı sağlayan yapay zeka teknolojisi Adobe tarafından oldukça başarılı bir şekilde entegre edilmiş.

Yapay zeka destekli uygulamalardan en iyilerini sizler için derlediğimiz yazımızın sonuna geldik. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Sizin favori yapay zeka uygulamanız hangisi? Yapay zeka sizce geleceğimizi nasıl şekillendirecek? Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR