AB'den Yeni Apple Kararı: iPhone NFC Özelliğini Diğer Şirketlere Açın

AB'nin yeni kararıyla Apple, iPhone NFC özelliğini tüm ödeme şirketlerine açmak zorunda. Şu anda iPhone'larda NFC ödemesi sadece Apple Pay ile yapılabiliyor.

Avrupa Birliği, Apple'dan diğer ödeme sistemlerinin kullanabilmesi için iPhone NFC özelliğini açmasını istiyor. Apple şu anda diğer şirketlerin iPhone ve Apple Watch'taki NFC çipini kullanmasına izin vermiyor.

Bilmeyenler için iPhone ve Apple Watch'daki NFC çipleri ödeme terminalleri tarafından okunabilir ve herhangi bir banka veya finans uygulaması bu çipi ödeme almak için kullanabilir. Ancak Apple diğer şirketlerin ödeme almasına izin vermez ve böylece ödemeler yalnızca Apple Pay ile sağlanır.

Apple Pay

Yeniden ortaya çıkan Bloomberg raporlarına göre AB yönetimi Apple'ı cihazlarındaki NFC çiplerini diğer ödeme hizmetlerine açmaya zorlayabilecek yeni düzenlemeler getirmeyi düşünüyor. 

Daha önce Avrupa merkezli bankalar ve diğer ödeme şirketleri, Apple cihazlarında kendi uygulamaları için Apple Pay ile aynı işlevleri kullanmak istediklerini belirttiler ancak Apple buna kulak asmayarak kullanıcılarını Apple Pay'e zorladı.

Apple, iPhone NFC özelliğini tüm ödeme şirketlerine açmak zorunda

Geçen yıl Kasım ayında Alman parlamentosu Apple'ın NFC özelliğini üçüncü taraf şirketlere sunmasını gerektiren bir yasayı kabul etmişti. Eğer bu yasa AB tarafından kabul edilirse iPhone NFC özelliği tüm ödeme şirketleri tarafından kullanılabilecek.

iPhone 12 Fiyatı ile Üzecek: Beklenenden Yüksek Olabilir
MOBİL

iPhone 12 Fiyatı ile Üzecek: Beklenenden Yüksek Olabilir

Gelecek haftalarda tanıtılması beklenen iPhone 12 fiyatı kullanıcılar tarafından merak ediliyor. iPhone 12 fiyatı beklenenden daha yüksek olabilir iddiası ortalığı karıştırdı.

Yeni düzenleme teklifinin hazır olması 2022'nin ortalarına kadar sürebileceği düşünülüyorken AB'nin henüz Apple'la iletişime geçmediğini de belirtmek gerekiyor. NFC özelliğini diğer şirketlere açması istenen Apple bu duruma ne diyecek, zamanla göreceğiz.  

NFC Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?

YORUMLAR