Aşı Yaptırmayanlar Uçağa Alınmayabilir: IATA Yeni Kural Getirecek

Koronavirüs aşısı yaptırmayanlar uçağa alınmayabilir. Konu hakkında detayları bir araya getirdik. IATA yeni kural üzerinde çalışıyor.

asi-yaptirmayanlar-ucaga-alinmayabilir

Uçağa binmek için koronavirüs aşısı yaptırmak zorunlu mu olacak? Koronavirüs aşısının yavaş yavaş uygulanmaya başlaması ile birlikte uçağa binmek için aşı yaptırmak zorunlu mu olacak sorusunun cevabı merak edilmeye başlandı.

Uçağa Binmek için Koronavirüs Aşısı Yaptırmak Zorunlu Mu Olacak?

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) tarafından IATA Travel Pass'in tanıtılacağı aktarılıyor. Takvim'in haberine göre, IATA Travel Pass sayesinde yolcuların Covid-19 raporları, yapılan testler ve aşılar dahil olmak üzere tüm sağlık durumları, uçacakları ülkenin hükümetiyle paylaşılmak üzere dijital bir platforma aktarılacak.

thy-pegasus-ilk-ucus-tarihi

Ayrıca IATA'nın uçağa binmek için koronavirüs aşısı yaptırma zorunluluğu getireceği de iddia ediliyor. Şu anda henüz bu konu ile alakalı resmi bir bilgi olmamakla birlikte ilerleyen dönemlerde uçuşlara katılabilmek için aşı yaptırma zorunluluğu getirilebilir.

Sizce aşı yaptırma zorunluluğu getirilmeli mi? Bu dönemde uçağa binmek sizce güvenli mi? Yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

Bill Gates'ten Normale Dönüş için Tarih: Ne Zaman Eskisi Gibi Olacağız?
MOBİL

Bill Gates'ten Normale Dönüş için Tarih: Ne Zaman Eskisi Gibi Olacağız?

Koronavirüs salgını ne zaman bitecek? Vatandaşlar ne zaman eskisi gibi olacağız sorusuna yanıt arıyor. Microsoft'un kurucusu Bill Gates yaptığı açıklamada koronavirüs bitiş tarihi hakkında bilgi verdi.

Koronavirüs salgını nedeniyle neredeyse dünya genelinde bulunan tüm ülkeler uçuş kısıtlaması başta olmak üzere pek çok tedbir aldı ve almaya devam ediyor. Vaka sayılarının yükselişe geçtiği şu günlerde zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmamak gerekiyor.

Havacılık sektörü koronavirüs salgınından en çok etkilenen sektörlerin başında geliyor. Umarız ki koronavirüs salgını bir an önce biter ve normal hayatımıza kaldığımız yerden devam edebiliriz. Türkiye'den yurt dışına uçuşlar Haziran 2020 itibari ile başlamıştı. Şu anda uçuşlar koronavirüs önlemleri alınarak devam ediliyor.

Sokağa Ne Zaman Maskesiz Çıkacağız? Maskesiz Hayat için Tarih Verildi
Bilim

Sokağa Ne Zaman Maskesiz Çıkacağız? Maskesiz Hayat için Tarih Verildi

Sokağa ne zaman maskesiz çıkacağız? Koronavirüs salgını ile mücadele devam ediyor. Mart 2020 yılında hayatımıza giren maskeler ne zaman çıkacak? Maskesiz hayat ne zaman? Sokağa ne zaman maskesiz çıkacağız? İşte Bilim Kurulu Üyesi Prof.

Koronavirüs yakın temas ile insanlardan insanlara geçmekte. Virüsten korunmak için insanlarla yakın temasta bulunmamanız ve ellerinizi sık sık yıkamanız önerilmekte. Öksürürken ve hapşururken ağzınızı / burnunuzu kapatmayı unutmayın.

Koronavirüs salgınında ateş, vücut ağrıları ve boğaz ağrısı en yaygın belirtiler arasında yer almakta. Çok sayıda koronavirüs hastasında kuru öksürük görülüyor. Amerika Birleşik Devletleri Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) tarafından paylaşılan en güncel belirtiler şunlar:

  • Ateş
  • Titreme
  • Öksürük
  • Nefes Darlığı
  • Yorgunluk
  • Kas ve Vücut Ağrısı
  • Baş Ağrısı
  • Tat ya da Koku Kaybı
  • Boğaz Ağrısı
  • Burun Akıntısı ya da Burun Tıkanıklığı
  • Mide Bulantısı ya da Kusma
  • İshal

YORUMLAR