Facebook Aşı Karşıtlarına Acımayacak: Görürseniz Şikayet Edin!

Facebook aşı karşıtlarını sorgusuz sualsiz engelleyecek. Yeni güvenlik politikası, aşılamayı engelleyen COVID-19 komplolarının kökünü kazıyacak.

Facebook aşı karşıtlarını engelleyecek yeni politikasını duyurdu. Facebook ve Instagram için güncellenen yeni güvenlik politikası, aşılamayı engelleyen COVID-19 komplolarını kaldırmayı vadediyor. Bu konuda sosyal medyada üye olduğunuz gruplara, beğendiğiniz gönderilere ve paylaşımlarınıza dikkat etmelisiniz.

Aşılarla ilgili yanlış bilgiler salgından çok daha hızlı büyüyor. Bu noktada bilim karşıtı komploların sosyal medyada yayılmamasını sağlamak için Facebook'tan kritik bir güncelleme geldi. Facebook'un yeni politikasıyla aşı karşıtlarının platformlardan kaldırılması amaçlanıyor.

Facebook, aşılarla ilgili yanlış bilgilerle mücadele etmek için daha agresif bir yol izleyeceğini söylüyor. Facebook ve Instagram'da, aşıların otizme neden olduğu veya COVID-19'a yakalanmanın aşı olmaktan daha güvenli olduğu söyleyen iddiaların kaldırılacağını aktarıyor.

Son Dönemde Oldukça Popüler Olan Clubhouse Yasaklandı İddiası
İNTERNET

Son Dönemde Oldukça Popüler Olan Clubhouse Yasaklandı İddiası

Herkesin konuştuğu dillerden dillere yayılan ancak sadece davetiyesi olanın girebildiği sesli sohbet uygulaması Clubhouse'un Çin'de yasaklandığı iddiası ortaya atıldı.

ABD'li sosyal medya devi, bu yalanları Facebook ve Instagram'da defalarca paylaşan grupların, sayfaların ve hesapların kaldırılabileceği konusunda da uyarıyor. COVID-19 politikalarını ihlal eden yöneticileri veya üyeleri olan grupların tüm gönderileri geçici olarak askıya alınabilir.

Facebook'un sağlık müdürü Kang-Xing Jin yaptığı açıklamada, "Özellikle bu kuralları ihlal eden sayfalara, gruplara ve hesaplara odaklanarak yeni politikayı derhal uygulamaya başlayacağız. Önümüzdeki haftalarda yaptırımımızı genişletmeye devam edeceğiz" dedi.

(Instagram CEO'su Adam Mosseri'nin paylaşımı)

Facebook aşı karşıtlarını sorgusuz sualsiz engelleyecek

Sosyal medya platformlarında yıllardır dolaşan asılsız iddialar COVID-19 pandemisinin ortasında büyük bir risk teşkil ediyor. Örneğin 200.000'den fazla üyesi olan aşı karşıtı bir Facebook grubu, aşıların kısırlığa neden olduğunu veya güvenlik standartlarını geçemediğini iddia ediyor.

Farklı tedaviler için kullanılan aşılar hakkında yanıltıcı veya yanlış iddialar da Facebook'un radarında olacak. Şirket tarafından yayınlanan blog yazısına göre, daha önce şikayet almış kullanıcıların paylaşımları Haber Kaynağı'nın en altına yerleştirilecek ve böylece bulunması daha zor hale gelecek.

Araştırmacılar, COVID-19 aşıları hakkındaki yanlış bilgilerinin yayılmasını ikinci bir pandemi olarak adlandırıyor ve bunun ciddi bir halk sağlığı tehdidi oluşturduğu konusunda uyarıyor.

Ekim ayında Facebook, aşılar hakkında yanıltıcı bilgi içeren reklamların satın alınmasını yasakladı. İki ay sonra Facebook, Dünya Sağlık Örgütü veya devlet kurumları tarafından çürütülmüş iddiaları içeren yayınları kaldıracağını söyledi.

2021'de Türkiye'nin Sosyal Medya Kullanım Oranı Açıklandı
SOSYAL MEDYA

2021'de Türkiye'nin Sosyal Medya Kullanım Oranı Açıklandı

2021 yılında Türkiye'nin sosyal medya kullanım oranı ile ilgili ilk istatiksel rapor yayımlandı. Genel olarak internet, sosyal medya, akıllı telefon ve e-ticaret kullanımını ele alan We Are Social'ın "Digital 2021" raporunun ocak sayısında Türkiye'de yer alan internet kullanıcılarının sosyal medya platformlarında geçirdiği süreden mobil ve sabit internet hızına kadar ayrıntılı bilgi verildi.

YORUMLAR