Uzay Turizmi Nereye Gidiyor? NASA'dan Gelecek Videosu!

Uzay turizmi gelecekte nasıl bir şeye dönüşecek? NASA'nın vizyonunu ortaya çıkaran nispeten yeni bir video, uzay yolculuğunun muazzam evrimine odaklanıyor.

NASA, uzay turizmi odaklı gelecek videosu yayımladı. Uzay yolculuğunun geleceğini ilginç bir şekilde ortaya çıkaran video, pek çok insan tarafından enteresan bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, uzay yolculuğu ve turizmin geleceği ile ilgili ilham kaynağı olmaya devam ederken yakın bir zamanda yayımlamış olduğu bir video ile dikkatleri oldukça üzerine çekti.

Ekim ayında yayımlanan video, ağırlıklı olarak NASA'nın turizmin geleceği ile ilgili öngörülerine dayanıyor. NASA, öngörülerini ise animasyonlar aracılığı ile aktarıyor. Videoya yapılan yorumlara bakılacak olursa hazırlanan videonun Güneş Sistemi'ni keşfetmenin ilginç yolları ile dolu heyecan verici bir video olduğu söylenebilir.

Bilim İnsanlarından Uzaylı Açıklaması: Araçlarımıza Tutunup Gelebilirler
TEKNOLOJİ

Bilim İnsanlarından Uzaylı Açıklaması: Araçlarımıza Tutunup Gelebilirler

Uzayı keşfetmek için gönderdiğimiz bir araç, uzaylı organizmalarla geri dönseydi ne olurdu? BioScience isimli hakemli bilimsel dergide yayımlanan yeni bir makalede, uzaylı organizmaların, uzayı keşfetmek için gönderdiğimiz araçlarla gezegenimize ulaşabileceği yönünde uyarılarda bulunuldu.

Uzay Turizmi İçin Parlak Bir Gelecek Görünüyor

Videoda yer verilenlere bakılacak olduğunda uzay ajansının bu alandaki turizmin geleceği için büyük planları olduğu anlaşılıyor. Video sadece bir dakika uzunluğunda olsa da gerçekten sindirilmesi, incelenmesi ve değerlendirilmesi gereken çok fazla unsuru içinde barındırıyor.

NASA'nın vizyonlarına odaklanan videolarda büyük bir çoğunlukla "şu anda" mümkün olmayan eylemlere odaklanılıyor. Bunlardan birinin paraşütle atlama olduğu söylenebilir. Videonun NASA'nın vizyonlarını yansıttığını bilmek, videonun daha da heyecan verici olmasını sağlıyor.

Öte yandan şu anda uzay yolculuğunun nasıl olduğu uzaya özel bir merakı olan ya da bu gibi gelişmeleri takip eden hemen hemen herkes tarafından biliniyor. Bu nedenle şimdilik videoda yer verilenler bir tür bilim kurgu filmi içeriği gibi geliyor.

Video, NASA'nın Goddard Uzay Uçuş Merkezi tarafından oluşturuldu. Videonun yapımı sırasında NASA'nın Jet Propulsion Laboratuvarı'nın birkaç yıl önce tasarlanan posterlerden ilham aldı. Videonun nasıl oluşturulduğu ile ilgileniyorsanız Goddard'ın her şeyi bütün ayrıntıları ile ele aldığı kamera arkası videosuna göz atabilirsiniz.

Birkaç yıl önce tasarlanan posterlerin nasıl kullanıldığını merak edenler, Goddard'ın yan yana karşılaştırmasını da izleyebilir. Bu video, farklılıkları ve benzerlikleri keşfetmenin yanı sıra sarf edilen emeği takdir etmeye de yardımcı olabilir.

Gelecekte uzay turizmi nasıl olacak sorusuna yönelik nasıl cevaplar verildiğini görmek hala ilginç olmaya devam ediyor. NASA ve diğer uzay kuruluşları, uzay yolculuğunu gerçeğe dönüştürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

YORUMLAR