Counter-Strike 2 (CS 2) FPS Artırma Nasıl Yapılır?

Bu rehberde Counter-Strike 2 (CS 2) FPS artırma yöntemlerinin neler olduğunu açıkladık. İşte kasma ve donma problemlerini çözebilecek yöntemler!

Counter-Strike: Global Offensive (CS: GO) için ücretsiz olarak sunulan güncellemenin ardından popüler FPS oyununda kasma ve donma gibi sorunlar ile karşılaşan oyuncular, Counter-Strike 2 (CS 2) FPS artırma yöntemleri neler sorusunun yanıtını merak ediyor.

Bu rehberde CS 2 kasma sorunu için uygulanabilecek yöntemleri sıraladık. Eğer sizin bilgisayarınızda da söz konusu problem yaşanıyorsa rehberimizde yer alan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

CS 2 FPS Artırma Yolları

  • Güç modunu değiştirin.
  • Grafik ayarlarını düşürün.
  • Ekran kartı sürücüsünü güncelleyin.
  • Arka plandaki gereksiz programları kapatın.
  • Bilgisayarın sıcaklığını kontrol edin.
  • Antivirüs ile virüs taraması yapın.
  • Windows'u güncelleyin.
  • Bilgisayarın donanımını yükseltin.

Counter-Strike 2 (CS 2) Konsol Açma Nasıl Yapılır?
OYUN

Counter-Strike 2 (CS 2) Konsol Açma Nasıl Yapılır?

Counter-Strike 2 (CS 2) konsol açma işlemi nasıl yapılır sorusu, bazı komutlar uygulayarak oyun deneyimini iyileştirmek isteyen pek çok oyuncu tarafından soruluyor.

CS 2 kasıyor ise uygulanabilecek yöntemleri sıraladık. Listede yer alan yönetmlerin detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Güç Modunu Değiştirin

En iyi ücretsiz FPS oyunları arasında yer alan CS 2'yi dizüstü bilgisayar üzerinden oynuyorsanız güç modunu değiştirin çünkü bilgisayar "pil tasarrufu" modunda olabilir. Bu güç modu, oyunlarda performans ile ilgili sorunlar yaşamanıza yol açabilir.

CS 2 FPS yükseltme işlemi için görev çubuğunun sağ alt köşesinde bulunan pil simgesine tıklayın. Bir sonraki adımda "En iyi performans" seçeneğini seçin. Güç modunda yer alan seçeneklerin, bazı bilgisayarlarda farklı olabileceğini belirtmek gerekiyor.

Grafik Ayarlarını Düşürün

Counter-Strike 2 donma sorunu için oyunun grafik ayarlarını değiştirin çünkü PC'de yer alan donanım, mevcut grafik ayarlarıyla CS 2'yi çalıştırırken zorlanıyor olabilir. Bu nedenle öncelikle oyunun ayarlar sayfasını görüntüleyin ve grafik ayarlarını düşürün.

Örneğin "Evrensel Gölge Kalitesi", "Model / Doku Detayı", "Shader Detayı", "Parçacık Detayı" dahil olmak üzere bazı seçenekleri "Düşük" olarak ayarlayabilir, "Keskinliği Yumuşatma Modu" kısmından "Yok" seçeneğini seçebilirsiniz.

Ekran Kartı Sürücüsünü Güncelleyin

CS 2 donuyor ise ekran kartı sürücüsünü güncellemeyi deneyin. Eğer bilgisarınızda yüklü olan sürücü güncel değilse kasma ve donma gibi problemler ile karşılaşabilirsiniz. AMD, NVIDIA ya da Intel'in resmî web sitesi üzerinden ekran kartınıza uygun sürücüyü indirip yükleyebilirsiniz.

Bu adımlarla uğraşmak istemiyorsanız driver güncelleme programı kullanabilirsiniz. Bu yazılımlar, PC'deki güncel olmayan sürücüleri günceller.

Arka Plandaki Gereksiz Programları Kapatın

Ctrl + Shift + Esc kısayolu ile Görev Yöneticisi'ni açın ve ardından arka planda çalışan gereksiz programları tespit edin. Gereksiz programların üzerine sağ tıklayın ve "Görevi sonlandır" seçeneğine tıklayın.

Bilgisayarın Sıcaklığını Kontrol Edin

Aşırı ısınan PC'lerde performans konusunda sorunlar yaşanabilir. Bu sebepten ötürü bilgisayarın sıcaklığını kontrol edin. İşlemci sıcaklığı ölçme programı sayesinde sıcaklık değerlerinin ne durumda olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

Antivirüs ile Virüs Taraması Yapın

Bilgisayarınıza kötü amaçlı yazılım bulaşmış olabilir çünkü bazı zararlı yazılımlar, performans sorunu yaşanmasına yol açıyor. Antivirüs programı ile virüs taraması yapabilir ve böylece sistemde kötü amaçlı yazılım olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Windows'u Güncelleyin

  • Windows + I kısayolunu kullanın.
  • "Güncelleştirme ve Güvenlik" kategorisini açın.
  • "Windows Update" sekmesinde bulunan "Güncelleştirmeleri denetle" butonuna tıklayın.
  • Güncelleme işlemini gerçekleştirin.

Bilgisayarın Donanımını Yükseltin

CS 2 FPS yükseltme işlemi için uygulanabilecek yöntemler arasında donanımı yükseltmek de yer alıyor. Daha güçlü donanım bileşenleri satın alabilir ve böylelikle oyunu daha yüksek FPS değerleri ile oynayabilirsiniz.

Counter-Strike 2 (CS 2) Sistem Gereksinimleri
OYUN

Counter-Strike 2 (CS 2) Sistem Gereksinimleri

Counter-Strike 2 (CS 2) sistem gereksinimleri, Valve şirketinin yenilenen FPS oyununu oynamak isteyen oyuncular için büyük bir öneme sahip çünkü PC, oyunun gereksinimleri karşılamıyorsa kasma sorunu yaşanır.

Bu rehberde Counter-Strike 2 (CS 2) kasıyor ise uygulanabilecek yöntemleri sıraladık. Rehberimizde yer alan yöntemler, popüler FPS oyununda FPS değerlerinin artmasına yardım edebilir.

YORUMLAR