Ağlamaktan Helak Olacağınız En Duygusal Hikayeli Oyunlar

Oyunlar sizi ağlatabilir mi? Hiç bir oyunu oynarken gözleriniz doldu mu? Cevabınız hayırsa listemize mutlaka göz atmalısınız.

duygusal-hikayeli-oyunlar0

Oyunlar genel olarak bizleri heyecanlandıran, rekabete teşvik eden, keyifli vakit geçirmemizi sağlayan eğlence ürünleridir. Ancak bazı oyunlar vardır ki hikayesi sizi darma duman eder. Biz de bu yazımızda sizler için bu tarz oyunları listeledik. Eğer bir oyunun sizi ağlatamayacağını düşünüyorsanız aşağıdaki oyunları oynamanızı öneririz. 

En Duygusal Hikayeli Oyunlar

  • Hellblade: Senua’s Sacrifice
  • Ori And The Blind Forest
  • The Walking Dead
  • Brothers: A Tale of Two Sons
  • What Remains of Edith Finch
  • The Last Of Us
  • Red Dead Redemption
  • Metal Gear Solid 3 Snake Eater

Hellblade: Senua’s Sacrifice

duygusal-hikayeli-oyunlar1

Hikaye odaklı bir oyun olan Hellblade: Senua’s Sacrifice, en iyi İskandinav mitolojisi temalı oyunlardan biri. Aynı zamanda sizi ağlatabilecek kadar hüzünlü ve derin bir hikayesi de vardır. Sevgilisinin ölümünden sonra onu tekrardan yaşama döndürmenin bir yolunu arayan Senua’yı canlandırdığımız bu oyun sizi derinden sarsabilir. 

Hellblade: Senua's Sacrifice İncelemesi
OYUN

Hellblade: Senua's Sacrifice İncelemesi

Hellblade Senua’s Sacrifice 2017 yılında Ninja Theory’nin yayıncılığını ve geliştiriciliğini üstlendiği bir oyun olarak çıkışını yaptı.

Ori And The Blind Forest

duygusal-hikayeli-oyunlar2

Esasında oldukça sevimli ve tatlı bir oyun olmasına rağmen bazı ara sahneleri sizi oldukça depresif ve karamsar bir ruh haline sokabilir. Spoiler olmaması için bahsetmek istemiyoruz ancak oyunun bazı yerleri sizi gerçekten ağlatabilecek kadar duygusal.

The Walking Dead

duygusal-hikayeli-oyunlar3

Sinematik bir tecrübe sunan, adeta interaktif bir film gibi oyunlar yapan Telltale Games’in bir oyunu olan The Walking Dead hikayesi itibariyle pek çok kez sizi ağlatabilecek bir oyun. Öyle ki, zombiler arasında hayatta kalmaya çalışan bir grup insanın öyküsüne şahit olduğunuz bu oyun sizi çok üzecek.

Brothers: A Tale of Two Sons

duygusal-hikayeli-oyunlar4

İsminden de anlaşılacağı üzere iki erkek kardeşi yönlendirdiğimiz bu oyunda hasta olan babamızın iyileşmesini sağlamak için çaba sarf ettiğimiz bu oyun oldukça duygusal bir eser. Hikaye ve estetik olarak bu oyundaki her detay sizi hüngür hüngür ağlatabilmek için tasarlanmış gibi.

What Remains of Edith Finch

duygusal-hikayeli-oyunlar5

Kocaman bir aileden kalan tek ferdi kontrol ettiğimiz bu oyun yürüme simülasyonu diyebileceğimiz bir yapıda. Oldukça basit kontrolleri olan bu kısa oyunun bütün olayı hikayesinde saklı. Masalsı bir anlatıma sahip olan bu oyunda ailenin ardında bıraktığı notları, günlükleri okuyarak hikayeyi öğrenmeye çalışıyoruz. Ailenin tüm bireylerinin hikayeleri öğrendiğimiz bu oyun, duygusal olmayan bünyeleri bile ağlatabilecek kadar dokunaklı bir eser.

The Last Of Us

duygusal-hikayeli-oyunlar6

Genellikle duygusal oyunlar, en dokunaklı sahnelerini sonlara saklarlar. The Last Of Us’da ise bu durum tam tersi. Oyunu oynadığınız ilk birkaç saatte gözlerinizin dolması çok mümkün. Zombi kıyametinin başladığı bir yerde ani bir kayıp yaşayan ana karakterin hüznünü ve yasını derinden hissediyorsunuz.

 

Red Dead Redemption

duygusal-hikayeli-oyunlar7

Red Dead Redemption 2’nin çıkmasıyla birlikte ilk oyun neredeyse unutuldu gibi. Red Dead Redemption 2 mükemmel grafiklere ve iyi bir hikayeye sahip olsa da ilk oyunun yeri ayrıdır. Red Dead Redemption’ın sonu bizleri epey üzmüştü. Oyunun aksiyon ve suç dolu genel temasını düşündüğümüz zaman bu kadar duygusal bir sonu elbette beklemiyorduk. Bu nedenle Red Dead Redemption bu listeye yer almayı hak ediyor.

RDR2 Türkçe Yama Rehberi, Nasıl İndirilir ve Yüklenir?
OYUN

RDR2 Türkçe Yama Rehberi, Nasıl İndirilir ve Yüklenir?

Red Dead Redemption 2’nin (kısaca RDR2) ne kadar iyi bir oyun olduğunu duymayan kalmamıştır diye düşünüyoruz. Rockstar Games’in GTA markasından sonraki en popüler markası olan Red Dead Redemption, ilk oyununda yakaladığı başarıyı; ikinci oyunda katlayarak artırmayı başardı.

Metal Gear Solid 3 Snake Eater

duygusal-hikayeli-oyunlar8

Bu oyun hakkında söylenebilecek çok fazla şey var. En iyi hikayeye sahip oyunlardan biri olan Metal Gear Solid 3 Snake Eater aynı zamanda inanılmaz hüzünlü bir sona ve ara sahnelere sahiptir. Oyunda Naked Snake kod adlı karakteri canlandırıyoruz. Karakterimizin akıl hocası, en sevdiği kişi olan, ona bildiği her şeyi öğreten, adeta anne figürü olan The Boss lakaplı bir Amerikan askeri ile Naked Snake’in arasındaki ilişkiyi gördüğümüz bu oyun inanılmaz bir sona sahiptir. Oyunun bazı ara sahneleri sizi üzmekten öte travmatik bir etkiye sahip olabilecek kadar vurucudur. Böylesine hüzünlü ve dramatik olan bu oyun hassas bünyeleri mahvedebilir.

Metal Gear Solid Serisi Hangi Sırayla Oynanmalı?
OYUN

Metal Gear Solid Serisi Hangi Sırayla Oynanmalı?

Metal Gear Solid serisi, oyun dünyasının görmüş olduğu en kompleks ve sıra dışı hikayelere sahiptir. Öyle ki; daha önce hiçbir oyunun yapamadığı kadar sizi düşünmeye, sorgulamaya, iç hesaplaşmaya iten monologlara ve olaylara sahip bir oyundur.

Duygusal hikayeli oyunlara yer verdiğimiz listemiz bu kadardı. Sizi en çok üzen oyun hangisiydi? Daha önce hiç bir oyunu oynarken göz yaşlarınızı tutamadığınız oldu mu? Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR