En İyi Sigara Bırakma Programları - 2024

Bu rehberde en iyi ücretsiz sigara bırakma programları listesi hazırladık. İşte bağımlılığın sona ermesine yardım edebilecek uygulamalara dair detaylar!

Sigara bırakma programları sayesinde sigara bağımlılığına bir son verebilirsiniz. Bu rehberde sağlığı ciddi ölçüde olumsuz yönde etkileyen bu bağımlılığı sona erdirecek hizmetleri bir arada topladık.

Yapılan araştırmalara göre sigara nedeni ile her yıl 6 milyon kişi hayatını kaybetmektedir. İçerisinde binlerce maddenin yer aldığı sigara ölümcül hastalıklara yol açmaktadır. Örneğin Koah, sigara içen kişilerde daha sık görülmektedir.

Sigara bağımlılığı koah hastalığının yanı sıra kalp ve damar hastalıkları ve kanser gibi çok ciddi sağlık problemlerine neden olur. Peki, sigara bırakma yöntemleri neler? Bu bağımlılığınıza son vermenizi sağlayacak uygulamaları listeledik.

En İyi Ücretsiz Sigara Bırakma Programları Listesi

  • Smoke Free
  • QuitNow
  • Stop Smoking
  • Sigaraya Son
  • Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa
  • Kwit
  • Smoking Log
  • Quit Smoking - Smokerstop
  • Sigara Bırakma Yardımcısı
  • Smoxy
  • Stop smoking with - Flamy

Sağlık Analizi Yapabilen Ayna MagicMirror Özellikleri ve Fiyatı
TEKNOLOJİ

Sağlık Analizi Yapabilen Ayna MagicMirror Özellikleri ve Fiyatı

Kişinin yüz taramasını gerçekleştirerek sağlık durumu hakkında detaylı bilgi vererek kullanıcıların sağlıklarını daha iyi anlamalarına ve yönetmelerine yardımcı olmak için tasarlanmış bir akıllı aynadır.

En iyi ücretsiz sigara bırakma uygulamaları listesinde yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Smoke Free

Sigara bırakma programları listesinin ilk sırasında Smoke Free yer alıyor. Sağlıklı yaşama adım atmak isteyen kişiler için geliştirilen Smoke Free, sigara bağımlılığını sona erdirme noktasında yardımcı olur. Ücretsiz olarak sunulan uygulamada 40’ı aşkın bilimsel olarak kanıtlanmış sigara bırakma tekniği bulunmaktadır.

Oldukça başarılı bir arayüze sahip olan uygulama, sigarayı kalıcı olarak bırakmanız için uzman tavsiyesi verir. Sigarasız geçirdiğiniz günleri kaydedebileceğiniz Smoke Free’de ödüllendirme sistemi de yer almaktadır. Uygulamadaki başarı rozetleri, insanların motivasyonunun artmasını sağlar.

Sigaranın bırakılması, sağlığın yanı sıra maddiyatı da olumlu yönde etkiler. Dünya genelinde milyonlarca kez indirilen uygulama, sigaranın bırakılması ile birlikte elde edilen para tasarrufunu da gösterir.

QuitNow

QuitNow, bağımlılığa son vererek temiz hava solumak isteyen kişiler için geliştirilen çok başarılı bir uygulamadır. Sigarasız geçirilen zamanı gün, saat ve dakika olarak kaydeden uygulama, içilmeyen sigara miktarını da gösterir.

Sigaranın bırakılması ile beraber toplamda ne kadar tasarruf yapıldığını da gösteren QuitNow’da 80’in üzerinde başarım vardır. Uygulamada bulunan "1 gündür sigara içilmedi", "Süper güçler" ve "Takvime ilk çarpı" gibi başarımlar motivasyonun artmasını sağlar.

Çok kolay bir kullanıma sahip olan uygulama, Dünya Sağlık Örgütü verilerine dayanarak sağlığınızın gelişim sürecini gösterir. Bu sayede sigarasız geçirdiğiniz günlerde sağlığınızda meydana gelen olumlu gelişmeleri görebilirsiniz.

Stop Smoking

Tasarruf edilen para miktarını gösteren Stop Smoking, bilimsel olarak kanıtlanmış teknikler ile sigaranın bırakılmasını sağlar. Başarımlar ile motivasyon seviyesini arttırmayı hedefleyen uygulamada bir topluluk da yer almaktadır.

Çok sayıda kullanıcı tarafından kullanılan uygulamada sigarasız geçirilen süre de bulunmaktadır. Ücretsiz olarak sunulan uygulamayı mobil cihazınıza indirebilir ve kullanmaya başlayarak sağlıklı yaşama adım atabilirsiniz.

Sigaraya Son

En iyi ücretsiz sigara bırakma programları neler sorusunu sormanızın sebebi eğer sigara için harcanan paradan tasarruf etmenizi ve kaç adet sigara içildiğini düzenli bir şekilde takip etmenizi sağlayacak bir program bulmak ise Sigaraya Son uygulamasına mutlaka göz atmanız gerekir.

Gazi Üniversitesinde yüksek lisans projesi olarak geliştirilen Sigaraya Son, tamamen bilimsel araştırmalara dayanır. Sigarayı bırakma tarihinizi, günde kaç adet sigara içtiğinizi, içtiğiniz sigaranın nikotin değerlerini ve fiyatını girerek uygulamayı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sigarasız geçirdiğiniz zamanı gösteren uygulamada tasarruf edilen para miktarı da görülebilmektedir. Oldukça önemli bilgilerin yer aldığı program ile sigara bağımlılığınıza son verebilirsiniz.

Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa

Tamamen bilimsel araştırmalara dayanan Sigarayı Bırak Sağlıklı Yaşa, insanların sigara alışkanlığından kurtulmasına yardımcı olan oldukça başarılı bir uygulamadır. Uygulamayı sigara bırakma tarihi ve sigara içme alışkanlığına dair bilgileri girerek kullanmaya başlayabilirsiniz.

Başarılı arayüze sahip olan uygulama üzerinden sigarayı bıraktığınız tarihten itibaren sağlığınızda meydana gelen iyileşmeleri görebilirsiniz. Uygulamada sigara içmeden geçirilen süre, elde edilen para tasarrufu ve motivasyonu arttıracak rozetler de yer almaktadır.

Kwit

Bilişsel ve davranışçı terapiden ilham alan Kwit üzerinden sigarasız geçirdiğiniz gün sayısını ve ne kadar tasarruf yaptığınızı takip edebilirsiniz. Ücretsiz olarak sunulan uygulamada sigarayı bıraktıktan sonra vücudunuzda meydana gelen gelişmeleri de görebilirsiniz.

Kwit’te motivasyon kartları da bulunmaktadır. Oldukça kolay bir kullanıma sahip olan uygulamada ücretsiz sürümün yanı sıra premium versiyon da bulunmaktadır.

Smoking Log

Oldukça başarılı kullanıcı arayüzüne sahip olan Smoking Log sayesinde sigara içme alışkanlığınıza bir son verebilirsiniz. Widget desteğinin yer aldığı uygulama, zaman içerisindeki ilerlemenizi gösteren bir rapor sunar. Uygulamayı ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Quit Smoking - Smokerstop

Sigara bırakma programları arasında Quit Smoking - Smokerstop da bulunuyor. Bilim temelli motivasyon yaklaşımını kullanan Quit Smoking - Smokerstop, sigarayı bırakmanıza yardımcı olur. Uygulama, sigarayı bıraktıktan sonra vücutta meydana gelen gelişmeleri göstererek motivasyonun artmasını sağlar.

Sahip olduğu çok düşük dosya boyutu ile dikkatleri üzerinde toplayan uygulamayı ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Uygulamayı kullanmaya başlayarak sağlıklı yaşamaya adım atabilirsiniz.

Sigara Bırakma Yardımcısı

Sigarayı bırakmak istiyor fakat motivasyon sorunu yaşıyorsanız Sigara Bırakma Yardımcısı isimli uygulamayı indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Sade bir tasarıma sahip olan uygulama, sigarayı bıraktığınız takdirde sağlık ve maddiyat konusunda meydana gelecek olumlu gelişmeleri gösterir.

Uygulamada sigarasız geçirdiğiniz süre, bu süre zarfında içilmeyen sigara sayısı, tasarruf edilen para miktarı mevcuttur. Böylece söz konusu bağımlılığı bıraktıktan sonra ilerlemenizi takip edebilirsiniz. Programda yer alan ödüller, motivasyonun artmasını mümkün hale getirmektedir.

Başarılı kulanıcı arayüzüne sahip olan uygulamada sigarayı bıraktıktan 24 saat sonra kalp krizi riskinin azalması gibi çeşitli bilgiler yer almaktadır. Bu sayede bağımlılığa son verdikten sonra sağlığınızda gerçekleşen değişimleri görebilirsiniz.

Smoxy

Sigara bırakma uygulaması önerileri listesinde Smoxy de bulunuyor. Bağımlılığı sona erdirmek için çeşitli özellikler sunan uygulama, ne kadar süredir sigara icmediğinizi ve bu süre zarfında ne kadar tasarruf ettiğinizi gösteriyor.

Modern arayüzü sayesinde çok kolay bir kullanıma sahip olan uygulamada çeşitli ipuçları da bulunuyor. Sigara bırakma programı Smoxy'de ayrıca ücretli premium sürümü de mevcut.

Stop smoking with - Flamy

Sigara bağımlılığını sona erdirmek ve sağlıklı yaşama adım atmak için kullanılabilecek hizmetler arasında Stop smoking with - Flamy de bulunuyor. Sigarayı yavaş yavaş bırakmanıza veya hemen bırakmanıza yardımcı olabilecek iki farklı seçenek mevcut.

Günlük hatırlatıcılar sunan uygulama, sigara içilmeyen gün sayısı ve tasarruf edilen para miktarı dahil olmak üzere çeşitli bilgiler sunuyor. Sigara bırakma programı Stop smoking with - Flamy'de ayrıca çeşitli başarımlar da yer alıyor.

Yapay Zeka Destekli Sağlık Platformu: Docus AI Nedir?
Yapay Zeka

Yapay Zeka Destekli Sağlık Platformu: Docus AI Nedir?

Yapay zekânın nimetlerinden sağlık sektöründe de yararlanılıyor. Docus AI uygulaması sayesinde dünyanın dört bir yanındaki hastalar chatbot şeklinde tasarlanan özel sağlık asistanlarına şikayetlerini bildirip sağlık durumu hakkındaki sorularını sorabiliyor.

Bu liste ile en iyi ücretsiz sigara bırakma programları neler sorusuna yanıt verdik. Listeye ilişkin düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından belirtebilirsiniz.

YORUMLAR