İnternetten İkametgah Belgesi Nasıl Alınır?

Birkaç dakika içerisinde e-Devlet üzerinden ikametgah belgesinin nasıl alınacağını sizlere adım adım anlattık. İşte tüm detaylarıyla İkamet Belgesi alımı!

İnternetten İkametgah Belgesi Nasıl Alınır?

Bürokrasik işlemlerin olmazsa olmazı ikametgah belgesi artık e-devlet kapısından zahmetsizce temin edilebiliyor. İnternet üzerinden dakikalar içerisinde ikametgah belgenizi alabilirsiniz. Bu yazımda e-Devlet ile ikametgah belgesi alma nasıl yapılır? sorusunun cevabını açık, anlaşılır bir rehber ile anlatıyoruz. İşte adım adım ikametgah belgesi almanın yolu!

E-Devlet ile İkametgah Belgesi Alma Nasıl Yapılır?

  • İnternetten e-Devlet'e hesap bilgilerinizle giriş yapın.
  • Arama kısmından Yerleşim Yeri (İkametgah) ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama seçeneğini tıklayın.
  • Bilgilendirme yazısını okuduğunuzu onaylayın.
  • Belgenin kimin için alınacağını belirtin.
  • Belgenin neden verileceğini seçin.
  • İkametgah belgesinin kopayasını indirin.

Bürokrasik işlemlerin olmazsa olmazıdır. Resmî olarak hangi adreste yaşadığımızı gösteren bir belgedir ikametgah belgesi. GSM aboneliğinden tutunda, burs başvurularına kadar pek çok işlemde "İstenen Belgeler" listesindeki yerini hep korumuştur. İl ve ilçelerdeki nüfüs müdürlüklerinden alınabilen bu belgenin temini adına mühim bir emek ve zaman sarfiyatı veriliyordu. Ama artık istediğiniz yerden, istediğiniz saatte oldukça basit bir iki tıklamayla asli suretteki (orijinal, ıslak imza statüsündeki) ikametgah belgenizi alabilirsiniz.

İnternetten İkametgah Belgesi Nasıl Alınır?

Öncelikle internetten e-devlet'e giriş yapıyoruz. Bu kapıdan içeri girebilmek için TC kimlik numarası, e-devlet şifresi veya anlaşmalı bankaların internet bankacılığı hizmeti gereklidir. Eğer çipli kimlik kartlarınızı aldıysanız kartınızla da giriş yapabilirsiniz. 

İnternetten İkametgah Belgesi Nasıl Alınır?

Ardından arama bölümüne Yerleşim Yeri (İkametgah) ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama yazabilir veya direkt bu bağlantıyı kullanabiliriz.

İnternetten İkametgah Belgesi Nasıl Alınır?

Karşımıza böyle bir uyarı metni çıkacak. Onaylayıp, devam et kısmına tıklayın.

İnternetten İkametgah Belgesi Nasıl Alınır?

Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi'ni (ikametgah) kendiniz ve sizinle aynı konutta ikamet eden eşiniz ve henüz ergin olmayan çocuklarınız için de alabilirsiniz. Bu kısımdan gerekli kişinin hangisi olduğunu seçin. Bu kişiler haricinde olanlar için belge üretilmemektedir. Belgenin Neden Verileceği bölümüne Kuruma İbraz seçeneğini aktif edebiliriz. Bir kurum sadece SİZE ÖZEL olarak ikametgah istemişse istedi içeren belgenin üzerinde yer alan tarih ve sayı bilgilerini Kurum Talebi altındaki alt seçeneklere girmemiz gerekiyor. Kurum Adı kısmına ise ikametgah belgemizi isteyen şirket/kurumu yazıyoruz. (Örneğin: Vodafone)

İnternetten İkametgah Belgesi Nasıl Alınır?

Sorgula diyoruz ve işlemlerin bitmesini bekliyoruz. Ve barkodlu belgemiz karşımıza çıkıyor! Belgenizin 1 ay (30 Gün) geçerliliği olduğunu unutmayın.

Gelelim belge alırken dikkat edilecek konulara. Gün içerisinde yalnızca tek bir belge oluşturma hakkınız var ancak aynı belgeyi çoğaltabilir ve aynı niteliğe sahip mecralara sunabilirsiniz. Belgenin geçerlilik süresini belge üzerinden rahatlıkla görebilirsiniz. Almış olduğunuz ikametgah belgesi hatalıysa adresinize en yakın ilçe nüfus müdürlüğüne ya da alo 199 Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Çağrı Merkezi’ne müracat edebilirsiniz. Temsilci konu hakkında gerekli yönlendirmelerde bulunacaktır.

E-Devlet Üzerinden Trafik Cezasına İtiraz Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

E-Devlet Üzerinden Trafik Cezasına İtiraz Nasıl Yapılır?

Usulüne uygun kesilmediğini düşündüğünüz trafik/idari para cezaları için Sulh Ceza Hakimliklerine itirazda bulunma hakkınız var.

e-Devlet ile ikametgah belgesi alma nasıl yapılır? sorusunun yanıtını adımlarıyla yukarıda anlattık. Konu hakkındaki görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR