Neden Rüya Görüyoruz? Rüyalarımızı Kontrol Edebilir miyiz?

Kimi zaman hiç bitmesin dediğimiz kimi zaman ise bir daha asla görmek istemediğimiz rüyaları neden görürüz? Rüya nedir, kontrol edilebilir mi?

Herkesin gördüğü ancak tam olarak halen açıklanamayan rüyalarda kimi zaman iyi şeyler olsa da kimi zaman kötü şeyler gerçekleşir. Birçok insan gördüğü rüyaları hatırlamayabilir veya çok az hatırlayabilir. Peki, neden rüya görüyoruz?

Rüya Nedir? 

Rüyayı tanımlamak aslında oldukça zordur, çünkü halen rüyanın ne olduğu tam olarak bilinmemektedir ancak şu ana kadar yapılan tanımlardan biri  insanın uyku halinde bilincinin hayali olarak bir yerlerde olması denilebilir.

Rüyalar büyük oranda REM Uykusu esnasında gerçekleşir,  REM uykusu ise insanın bilincinin neredeyse kapalı olduğu dış dünyadan uzak olduğu kısımdır. Biraz daha açıklamak gerekirse insan REM uykusundayken elini ya da başka bir yerini hareket ettiremez gözlerini açamaz ve uykudan uyanmak istediğinde uyanamaz.

Çoğu insan bunu "Rüyamda uyanmak istiyordum, hatta bağırıyordum ama hareket edemiyordum" diye anlatır ve genellikle buna karabasan denir. Hızlı göz hareketi anlamına gelen REM uykusu insanların genellikle sabah uyandıklarında anlattıkları rüyalardır.

Kısaca insanlar hatırladıkları rüyaların birçoğu REM uykusu esnasında gördükleri rüyalardan ibarettir ve uykunun diğer bölümlerinde görülen rüyalar neredeyse hatırlanmamaktadır. 

Geçmişten bugüne insanların ve bilim dünyasının meraklı olan sorularından biri de rüya ne demek sorusudur ancak tanımlarken zorlandığımız gibi bu soruya  kesin bir cevap veremiyoruz. Bilim dünyası rüyalar hakkında halen araştırmalar yapmaktadır. 

Rüyanızı Kontrol Edebileceğiniz Prophetic Halo Teknolojisi Nedir? Nasıl Çalışıyor?
TEKNOLOJİ

Rüyanızı Kontrol Edebileceğiniz Prophetic Halo Teknolojisi Nedir? Nasıl Çalışıyor?

Rüyalarınızda bilinçli olmak ister misiniz? Yeni geliştirilen ‘Halo’ isimli bir cihaz tam olarak bunu sağlamayı hedefliyor.

Rüyalar Kontrol Edilebilir mi?

Birçok insan rüyalarını kontrol etmek istemektedir, hatta bazı insanlar rüyalarını kontrol ettiğine dair söylemlerde bulunur. Bu durum aslında şöyle açıklanabilir: Rüyada verdiğiniz tüm kararlar veya davranışlar kendinizin verdiği kararlardır.

Tabii bu duruma şöyle bir açıklık getirmek gerekir ki rüyada istemediğiniz bir davranışı yaptığınızda bu sizin gerçekten o davranışı istediğiniz anlamına da gelmemektedir. Eğer rüyalar kontrol edilebilseydi günümüzde bu açıklık kazanmış olurdu.

İnsanların bir kısmı, eğer REM uykusu sırasında uyanmayı başarabilirsek  ve  yatağımızdan başka bir yere geçersek son olarak da REM uykusundan uyanır uyanmaz gördüklerimizi not alırsak, rüyalarınızı ileri ki zamanlarda kontrol edebileceğinizi söyler. Bu durum ne kadar doğru bilinmemekte ancak bazı bilim kanalları tarafından da söylenilmektedir. 

Medikal Astroloji Nedir?
Yaşam

Medikal Astroloji Nedir?

Normal astrolojiden farklı olarak tamamen sağlığa odaklı bir bakış açısıyla gezegenlerin hareketlerini inceleyen medikal astroloji, kişiye özel bir yol haritası sunarak sağlık alanında destekçiniz oluyor.

Rüyalar Neyi İfade Eder? Rüya Tâbirleri Doğru mu?

Milyonlarca insan bugüne kadar gördükleri rüyaların bir anlam ifade edip etmediğini araştırmaktadır. Aslında bu oldukça doğal bir sorudur, çünkü kötü bir rüyanın ardından; "acaba başıma kötü bir şey gelecek mi veya iyi bir rüya gördüklerinde acaba bu gerçek olacak mı?" diye sormaktadır.

İnsanlar, meraklarını gidermek için internette veya kitaplarda rüya tabirlerini araştırmaya kalkarlar genellikle internet aramalarında “Rüyada … görmek ne demek?”  adlı aramalar yapmaktadırlar.

Ancak, şunu belirtmek gerekir ki bu sorulara cevap veren kişiler de birer insandır ve bu sorulara cevap veren kişiler rüyanın ne anlam ifade ettiğini nereden bilmektedir? Asıl sorulması gereken sorulardan biri de budur.

Genellikle rüyada yılan görmenin bir düşmanınız olduğu ifade edilir. Herkesin hayatında tartıştığı biri olabilir ve kötü bir rüya gördükten sonra rüyamda yılan gördüm ifadesini internette aradığında; "Rüyada yılan görüyorsanız düşmanınız var" İfadesi karşısına çıkmaktadır.

Kişi Belki de psikolojik olarak; "Gerçekten doğru çünkü şu kişi ile tartıştım ve artık o benim düşmanım oldu" diye düşünebilir ancak bu bir yanılgıdır.

Hatırlatmakta fayda var, rüyaların halen tam olarak ne olduğu bilinmese de ve kontrol edilip edilmediği  tartışma konusu olsa da şu an için hiçbir şeyin kesin olarak ne olduğunu söyleyemeyiz ama belki de ileri ki zamanlarda bir gün rüyalarımızı kontrol edebilir ve rüyaların gerçekten ne anlam ifade ettiğini anlayabiliriz.

Ölümsüzlük Mümkün Mü? Ölümsüz Olan Canlı Var Mı?
İNTERNET

Ölümsüzlük Mümkün Mü? Ölümsüz Olan Canlı Var Mı?

İnsanlar varolduğu günden beridir belki de en çok istedikleri şeylerden biri ölümsüz olmaktır. Bir diğer isteklerinden biri de uçmaktı, insanları kendileri uçamıyor olsa da bir nevi bu hayalleri gerçek oldu.

Bu içeriğimizde Rüyalar kontrol edilebilir mi sorusu dahil birçok soruyu cevapladık. Sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bir gün gerçekten rüyalarımızı kontrol edebilir miyiz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR