En İyi Orta Çağ Oyunları

Bu yazımızda Orta Çağ meraklılarının bayılacağı en iyi oyunları sıraladık.

orta-cag-oyunlari

Pek çok oyuncu, video oyunlarında Orta Çağ temasının kullanılmasına bayılıyorlar. Hem sinemalarda hem de televizyonlarda pek çok kez işlenmiş olan Orta Çağ temasının belki de en iyi yansıtıldığı mecra oyunlardır. Kılıç ve kalkanları kuşanıp savaşmaya kim hayır diyebilir ki? Biz de bu yazımızda sizler için piyasaya sürülmüş en iyi Orta Çağ oyunlarını listeledik. Umuyoruz ki sizler için faydalı olur.

En İyi Savaş Oyunları
OYUN

En İyi Savaş Oyunları

İnsanlık var olduğundan bugüne birçok savaş meydana geldi. Bu savaşlar arkalarında birçok iz bıraktı. Savaşların ardından birçok kitap, film ve oyunda beraberinde geldi.

Orta Çağ Temalı En İyi Oyunlar

  • Medieval Dynasty
  • Kingdom Come: Deliverance
  • Mount & Blade II: Bannerlord
  • Assassin’s Creed
  • Crusader Kings 3
  • A Plague Tale: Innocence
  • Age of Empires II
  • For Honor
  • Mordhau
  • Total War: Medieval II
  • Chivalry 2

Medieval Dynasty

Avlanma, inşa etme ve hayatta kalma temaları ile Orta Çağ’ı buluşturan bir oyun olan Medieval Dynasty son zamanlarda çıkmış bu türdeki en iyi işlerden bir tanesi. Gerçekçi bir yapısı bulunan bu oyunda günlük işler yapıp hayatta kalmaya çalışıyorsunuz.

Kingdom Come: Deliverance

En gerçekçi Orta Çağ deneyimini elde edebileceğiniz bir oyun olan Kingdom Come: Deliverance, adeta bir simülasyon oyunu gibi. Bu oyunda bir yerden bir yere gitmek, görev alıp vermek bile oldukça realistik bir şekilde dizayn edilmiş. Eğer sıkı bir Orta Çağ hayranıysanız ve sabrınız varsa bu oyunu mutlaka oynamalısınız.

Mount & Blade II: Bannerlord

Türk yapımı en iyi oyunlardan biri olan Mount & Blade II: Bannerlord aynı zamanda en iyi Orta Çağ temalı oyunlardan biridir. Kendi ordunuzu kurabildiğiniz, ticaret yapıp gelişebildiğiniz, savaş alanında taktik yapabildiğiniz bu oyun gerçekten eşsiz bir savaş atmosferi sunuyor. 

Assassin’s Creed

Assassin’s Creed serisinin ilk oyunu bizlere Orta Çağ’da bir suikastçi olma şansı tanıyordu. Bu nedenle serideki en özel oyunlardan biridir. Haçlı Seferleri dönemine tanıklık ettiğimiz bu oyunda Orta Çağ’ın kasvetli atmosferini iliklerimize kadar hissediyoruz.

Crusader Kings 3

Büyük ve kapsamlı, Orta Çağ temasına sahip bir strateji oyunu arıyorsanız Crusader Kings 3 aradığınız oyun olabilir. Stratejik derinlik bakımından uçsuz bucaksız bir oyun olan Crusader Kings 3, pek çok DLC ile birlikte daha da genişletilmiştir.

A Plague Tale: Innocence

Orta Çağ’ın daha az bilinen bir yönünü bize gösteren A Plague Tale: Innocence, salgın ve hastalık temaları üzerine kurulmuş oldukça farklı bir yapım. Alışılmış kılıç kalkan dövüşlerinden ziyade daha içsel ve duygusal bir yolculuk hikayesi olan bu oyun içinizi burkabilir.

Age of Empires II

Age of Empires serisi oyun dünyasının en köklü serilerinden biridir. RTS oyunları içerisinde de en çok bilinen yapımlardan biridir. Özellikle de serinin ikinci oyunu pek çok Orta Çağ hayranı tarafından tam not almıştır. Kaynak toplamaya ve bir üs inşa edip ordu kurup savaşmaya odaklandığınız bu oyunu bilmeyen yoktur. Yenilenmiş versiyonlarından birini satın alıp Age of Empires II’yi uzun saatler boyunca oynayabilirsiniz.

Bugüne Kadar Yapılan Age of Empires Oyunları
OYUN

Bugüne Kadar Yapılan Age of Empires Oyunları

Strateji oyunları denildiği zaman akıllara gelen ilk yapımlardan biri olan Age of Empires oldukça köklü bir seri. 1997 yılında ilk kez hayatımıza giren Age of Empires, çeyrek asırdan fazla bir süredir bizlerle.

For Honor

Ubisoft’un 2017 yılında çıkarmış olduğu For Honor, şirketin en farklı oyunlarından biriydi. Farklı tarzdaki savaşçılardan birini seçip haritalarda diğer oyunculara karşı oynadığımız bu oyunda aksiyon hiçbir zaman dinmiyor. Etkileyici animasyonların bulunduğu bu oyunda amacınız karşınıza çıkan herkesi kılıçtan geçirmek.

Mordhau

Triternion tarafından geliştirilen ve yayınlanan Mordhau 2019 yılında yayınlandı. Orta Çağ atmosferini en iyi yansıtan oyunlardan biri olan Mordhau’da çevrimiçi bir şekilde diğer oyuncular ile savaşıyorsunuz. PvP odaklı bir oyun olan Mordhau öğrenmesi ve ustalaşması oldukça keyifli bir oyun.

Total War: Medieval II

Strateji oyunu severlerin uzun saatler boyunca oynadığı bir diğer oyun ise şüphesiz Total War: Medieval II’dir. Total War serisi, her oyununda farklı bir konsept ile bizleri savaş meydanına götürüyor. Medieval oyunlarında ise adından da anlaşılacağı üzere tema Orta Çağ. Total War oyunları içerisinde de oldukça özel bir yeri olan Total War: Medieval II mutlaka oynanması gereken bir oyun.

Eskiden Yeniye Total War Serisi
OYUN

Eskiden Yeniye Total War Serisi

Sıra tabanlı strateji ile gerçek zamanlı strateji oyunlarını kendi bünyesinde harmanlayan, köklü bir seri olan Total War oyunları, bu türü seven oyuncuların favori serilerinden biridir.

Chivalry 2

Çevrimiçi odaklı bir oyun arayan kişiler muhakkak Chivalry 2’ye göz atmalıdır. Tıpkı Mordhau gibi PvP odaklı bir savaş oyunu olan Chivalry 2, önceki oyunundan çok daha iyi bir şekilde bizlerle buluştu. Çeşitli güncellemeler ile her geçen gün daha iyiye gelen Chivalry 2 pek çok hata barındırsa da oynaması en keyifli Orta Çağ temalı oyunlardan biri.

Chivalry 2 İncelemesi: Baltalar Savrulacak, Kalkanlar Parçalanacak
OYUN

Chivalry 2 İncelemesi: Baltalar Savrulacak, Kalkanlar Parçalanacak

Torn Banner Studios tarafından geliştirilen ve Tripwire Presents tarafından yayınlanan  Chivalry 2, 2021 yılının haziran ayında bizlerle buluşmuştu.

Chivalry 2 Satış Miktarı Dudak Uçuklattı: Sadece 2 Ayda Ulaştı!
OYUN

Chivalry 2 Satış Miktarı Dudak Uçuklattı: Sadece 2 Ayda Ulaştı!

Chivalry 2 satış miktarı ile büyük bir başarının altına imza attı. Yayıncılığını Tripwire Interactive firmasının üstlendiği video oyunu, elde ettiği başarı ile dikkat çekiyor.

Bu yazımzıda sizler için Orta Çağ oyunlarını sıraladık. Oynayacak oyun arayanların işine yarayacağını düşünüyoruz. Sizin favori Orta Çağ oyununuz hangisi? Listede eksik olduğunu düşündüğünüz başka Orta Çağ temalı oyun var mı? Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR