Sayılı Kişinin Bitirebildiği Saç Baş Yoldurtan Oyunlar

Saç baş yoldurtan oyunlar arıyorsanız doğru yerdesiniz. Bu yazımızda sahip olduğu zorluk seviyesiyle sinir bozan video oyunlarının bir listesini hazırladık.

Saç baş yoldurtan oyunlar neler? Bilgisayarlarımızda ve oyun konsollarımızda çeşit çeşit oyunlar oynuyoruz. Bu oyunların birçoğunda farklı zorluk seviyeleri karşımıza çıkıyor ve yeteneklerimize göre veya zorlu bir mücadele arayıp aramadığımıza bağlı olarak zorluk seviyesini değiştirebiliyoruz fakat oyun dünyasında her zaman durum böyle değildi.

Eskiden oynadığımız birçok oyunda herhangi bir zorluk seviyesi seçeneği yer almıyordu. Örnek olarak Super Mario Bros'ta kısıtlı canla bütün oyunu bitirmeye çalışıyorduk. Mario oyunları genel olarak zorlu oyunlar olsalar da bu yazımızda anlatacağımız oyunlar bu anlamda zorluk derecesini bir adım öteye taşıyan oyunlar.

En İyi Dedektiflik Temalı Oyunlar
OYUN

En İyi Dedektiflik Temalı Oyunlar

En iyi dedektiflik oyunları neler sorusunu soruyorsanız doğru yerdesiniz. Hazırladığımız listede birbirinden başarılı yapımlar yer alıyor.

Binlerce defa denemeden bitiremeyeceğiniz, bitirmek için saç ağartacağınız zor oyunlardan bahsediyoruz. Eğer yeteneklerine güvenen bir oyuncuysanız ve hiçbir oyunun sizi zorlamayacağını düşüyorsanız bir de bu oyunlara göz atmanızı ve bitirmeyi denemenizi tavsiye ediyoruz. Dilerseniz listemizde yer alan genç yaşta dert sahibi yapan oyunlara yakından bir göz atalım.

Saç Baş Yoldurtan Oyunlar Listesi

  • Ghosts 'N Goblins
  • Teenage Mutant Ninja Turtles
  • Super Meat Boy
  • Battletoads
  • Friday the 13th
  • Takeshi's Challenge
  • Do Not Believe His Lies
  • GTA Vice City
  • Ninja Gaiden
  • Sekiro: Shadows Die Twice
  • Celeste
  • Cuphead

Şimdiye Kadar Yapılan En Zor RPG Oyunları
OYUN

Şimdiye Kadar Yapılan En Zor RPG Oyunları

Son dönemde zor oyunlar tekrardan popülarite kazandı gibi. Şüphesiz ki aşağıdaki listede yer alan bazı oyunlar zor oyunlar denilince akıllara gelen ilk isimler oluyorlar.

1. Ghosts 'N Goblins

Günümüzde Street Fighter ve Resident Evil gibi yapımlarıyla yakından tanıdğımız Capcom'un 1985 yılında yayınladığı side scroller türündeki bu aksiyon - platform oyunu belki de oyun tarihindeki en zor oyun olabilir.

Nintendo Entertainment System - NES oyun konsollarında ismini duyuran bu oyunda Arthur adlı şovalyeyi yöneterek şeytan tarafından kaçırılan Prin Prin adlı prensesi kurtarmaya çalışıyorduk. Bu iş için sayısız canavarla mızraklarımızı kullanarak savaşmaktaydık.

Oyunun bölüm sonu canavarı savaşları ise bizi oldukça zorluyordu. Ayrıca oyunu kaydedemiyorduk ve hileleri kullanarak istediğimiz bölüme geçemiyorduk. Ghosts 'N Goblins'in saç baş yoldurtan yönü ise oyunu tam anlamıyla bitirebilmek için oyunu 2. defa bitirmeniz gerekmesi. Oyunu bir kere bitiriyorsunuz ve özel haç silahını elde ediyorsunuz.

2. kere oynadığınızda ise daha yüksek bir zorluk seviyesiyle oyunu bitirmeniz gerekiyor. Ancak bu şekilde prensesi kaçıran şeytan ile savaşabiliyor ve prensesi kurtarabiliyorsunuz. Kayıt imkanınızın olmadığı bir oyunda bu işi gerçekleştirmek ise adeta ömür törpüsü.

2. Teenage Mutant Ninja Turtles

Konami tarafından geliştirilmiş Teenage Mutant Ninja Turtles çıktığı dönemde bir hayli popüler bir oyun olmuştu. Ninja Kaplumbağalar çizgi filmi de çocukluğumuzda birçoğumuzda unutulmaz anılar bırakmıştı. Çizgi filmin bu başarısı nedeniyle Nijna Kaplumbağalar oyununun tutması doğal bir durumdu.

Teenage Mutant Ninja Turtles oyununun zorluk seviyesi nedeniyle bu oyunu bitirebilen bir kişiyi gördüğümüzde saygımızdan önümüzü ilikler, hürmetlerimizi iletir ve oyun oynamaya bir süre ara verirdik.

3. Super Meat Boy

Güncel oyunlar arasında en zorlu oyunlardan biri de şüphesiz ki Super Meat Boy. 2 boyutlu bir platform oyunu olan Super Meat Boy'da kaçırılan kız arkadaşını kurtarmaya çalışan küp şeklindeki bir et kahramanı yönetiyoruz. Amacımızı gerçekleştirmek için ise dev testereler gibi ölümcül tuzaklarla donatılmış bölümleri geçmemiz gerekiyor.

Super Meat Boy'u zor yapan şey ise oyunun hızlı ve heyecan dolu yapısı. Oyundaki engelleri aşabilmek için reflekslerinizi konuşturmanız, doğru anda doğru hareketleri yaparak ilerlemeniz gerekiyor. Küçük bir hata bile oyunun sonlanmasına neden oluyor. Super Meat Boy'uu bitirebilmek için evliye sabrının yanında bolca zamana da sahip olmanız gerekmekte.

4. Battletoads

1991 yılında NES oyun konsolu için yayınlanan Battletoads, aslında Ninja Kaplumbağalar oyunlarıyla rekabet etmek için tasarlanmıştı. Bu rekabet kurbağa kahramanlar yaratmakla kalmamış, zorluk derecesinde de kendisini göstermişti.

Oyunu bitirebilmek için demir gibi sağlam sinirlere sahip olmanız gerekiyordu. Ayrıca oyunu 2 kişi oynuyorsanız işler daha da zorlaşıyordu; çünkü Battletoads'da düşmanlarla savaşırken arkadaşlarınıza zarar verebilmeniz mümkündü.

5. Friday the 13th

1989 yılında NES oyun konsolu için yayınlanan Friday the 13th, meşhur 13. Cuma filmini konu alan bir korku oyunuydu. Bu oyunu zor yapan şey ise karşınıza çıkan engeller değil, anlamsız oyun mekanikleriydi.

Ayrıca oyun o kadar başarısız bir yapımdı ki tüm zamanların en kötü video oyunları arasında gösteriliyordu. Oyunu bitirebilmek için saçma oyun mekanikleriyle boğuşmanız ve bütün bu çileye katlanarak işi sonuna kadar götürmeniz gerekiyordu.

Aradan geçen yıllarında ardından yeni bir 13. Cuma oyunu geliştirildi. Bu sefer ise çok daha başarılı bir oyun karşımızda. Friday the 13th: The Game adına sahip bu yeni oyunda serinin ünlü katilinin yerine geçerek kurbanları avlamaya ya da masum insnaların yerine geçerek bu cani katilden kurtulmaya çalışacağız:

6. Takeshi's Challenge

1986 yılında geliştirilmiş Japon yapımı bir oyun olan Takeshi's Challenge'da aksiyon - macera türünde bir oyun yapısı mevcut. Oyunda kahramanımızla çeşitli yerleri gezerek farklı karakterlerle diyolaglar kurabiliyor, dilediğimiz karaktere saldırabiliyoruz.

Oyunu zor yapan şey ise deneme yanılma mantığı üzerine kurulu ilerleyişi. Oyunda karşımıza çıkan durumlarda farklı kararlar alabiliyoruz; fakat bu kararın doğru ya da yanlış olacağını önceden kestiremiyoruz.

Takeshi's Challenge'ın oyun mantığının mevcut yapısı yetmiyormuş gibi oyunda bir de uçuk görevler yer alıyordu. Bu görevlerin bir tanesinde de görevi tamamlayabilmek için karaoke yapmamız gerekiyordu. Bu iş içinde NES oyun konsolunun ikinci kontrol cihazının üzerindeki mikrofonu kullanıyorduk.

7. Do Not Believe His Lies

Do Not Believe His Lies listemizdeki oyunlar arasında en ilginç olanlardan bir tanesi. 2014 yılında yayınlanmış bu mobil oyun Android ve iOS platformlarında oynanabiliyor. Oyunu zor yapan şey ise kriptolanmış bir şekilde çözülmeyi bekleyen mesajlardan oluşması. Oyundaki her sahnede karşımıza farklı bir şekilde şifrelenmiş mesajlar çıkıyor.

Bu mesajlarda yer alan kodları bulabilmek ise tam bir işkenceye dönüşebilmekte. Oyunu bitirebilmek için günlerce bulmacalara kafa yormanız gerekebiliyor, tabi bu kesin olarak oyunu bitireceğiniz anlamına da gelmiyor. 

8. GTA Vice City

Listemizin son oyunu aslında tek başına bir oyun değil, bir oyunda yer alan tek bir görev. GTA Vice City'nin efsanevi helikopter görevi çocukluğumuzda tansiyon hastası olmamıza sebep olmuştu. Bu görevde küçük bir uzaktan kumandalı helikopterle bombaları bir inşaata taşıyorduk ve bombaları belirlenen yerlere yerleştirmeye çalışıyorduk.

Bu hedefimizi gerçekleştirebilmek için inşaat içindeki farklı katlara merdivenleri kullanarak çıkıyor, bizi kovalayan işçilerden kaçıyorduk ve bütün bunları belirlenen süre içerisinde gerçekleştirmeye çalışıyorduk. Helikopterin zorlu kontrol sistemini de işe dahil etmek gerekiyor.

9. Ninja Gaiden

KOEI TECMO GAMES tarafından geliştirilen ve yayınlanan Ninja Gaiden serisi belki de bu listenin en zor oyunlarından bir tanesi. Çok iyi bir dövüş sistemine sahip olmasının yanı sıra saç baş yoldurtacak düzeydeki zorluğu ile Ninja Gaiden bir yandan çok keyifli bir yandan da çok sinir bozucu bir yapımdır.

3 oyununun içinde bulunduğu paket 2021 yılında satışa sunuldu. Güncel sistemlerimiz ile oynayabildiğimiz bu oyunu şu an Steam üzerinden satın alabilirsiniz.

Zorluğu ile günümüzdeki soulslike oyunlara da ilham kaynağı olan Ninja Gaiden; hızlı, vahşi, kanlı, aksiyon dolu ve çok zor bir oyun. Sıkı oyuncuların muhakka bu oyun ile kendilerini test etmesi gerekir. Sabrınızı ve yeteneğinizi sınayan bu oyun gerçekten ömür törpüsü gibi.

10. Sekiro: Shadows Die Twice

FromSoftware tarafından geliştirilen ve Activision tarafından yayınlanan Sekiro: Shadows Die Twice 2019 yılında piyasada yerini aldı. En iyi Fromsoftware oyunlarından biri olan Sekiro zorluğu ile sık sık gündeme geldi. Tecrübeli soulslike oyuncuları tarafından takdir ile karşılanan Sekiro, kendi türü içerisindeki en özel oyunlardan bir tanesi.

Gizlilik mekaniği ile öne çıkan Sekiro sayılı kişinin bitirebileceği bir yapım. Zira daha önce hiç bu tarz oyunlar oynamadıysanız bitirmeniz çok zordur. Oldukça hızlı bir oynanışa sahip olan Sekiro kusursuza yakın bir oyun ancak oyunun ilk birkaç saatinde “bu neymiş?” diyip bırakmanız da söz konusu.

11. Celeste

2018 yılında piyasaya sürülen bir indie oyunu olan Celeste kendi türünün en iyisi oldu. 2 boyutlu, piksel grafikli, platform oyunlarından hoşlanıyorsanız Celeste bir bakmalısınız. Tüm bu güzelliklerinin yanı sıra Celeste’i bitirebilen oyuncu sayısı epey az. 2 boyutlu platform oyunlarında daha önce çok az görülmüş bir derinlik sunan Celeste kesinlikle en zor oyunlardan bir tanesidir.

Oldukça sevimli gözüken, renkli ve bir o kadar göz alıcı bir oyun olmasına rağmen zorluğu ile dünyanızı karartabilen Celeste; reflekslerine ve sabrına güvenen oyuncular tarafından oynanırsa bitirilebilecek bir yapım.

12. Cuphead

Bir diğer sevimli gözüken oyun ise Cuphead. Görselliğini eski çizgi filmlerden alan Cuphead oynayabileceğiniz en zorlu oyunlardan bir tanesi. Harika müzikler ve ilgi çekici sanat tasarımıyla ilginizi cezbeden yapımlardan biri olan Cuphead 2017 yılında piyasaya sürüldü. Çıktığı günden beri oyuncuların saçını başını yolduran, sinir krizi geçirten, gamepad kırdıran bir oyun.

Cuphead’in öne çıkan özelliklerinden bir tanesi de eşli oynama imkanı sunmasıdır. Pek çok oyuncu genellikle Cuphead’i oynayıp bitirebilmek için arkadaşıyla oynamaya çalışıyor ancak bu oyunu hiç de kolaylaştırmıyor. Oyunu bitirebilmek yerine daha çok arkadaşlığın bitmesine yol açan Cuphead’i oynamadan önce 2 kez düşünün.

Hem Zor Hem De Bağımlılık Yapan 10 Android Oyunu
OYUN

Hem Zor Hem De Bağımlılık Yapan 10 Android Oyunu

Görseli gördüğünüz an aklınıza mutlaka gelmiş olmalı. Geçtiğimiz yıl uygulama marketlere geldikten kısa süre sonra oyuncuları çıldırttığı gerekçesiyle kaldırılan Flappy Bird benzeri oyunlar ile sizler için bir liste hazırladık.

Eğer listemizdeki oyunları denemeyi düşünüyorsanız size şimdiden bolca sabır diliyoruz. Hazırladığımız liste ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR