Tüm Instagram Kullanıcılarının Sahip Olması Gereken Uygulamalar

Instagram'ı aktif olarak kullanıyorsanız işinize yarayacak birçok uygulamayı derlediğimiz yazımıza göz atmalısınız.

Tüm Instagram Kullanıcılarının Sahip Olması Gereken Uygulamalar

Instagram, hemen hemen herkesin kullandığı sosyal medya araçları arasında ve her gün bu platform üzerinde milyonlarca fotoğraf paylaşılıyor. Haliyle böylesine devasa bir platformda farklılaşmak için kullanıcılar farklı yollar deniyorlar ve fotoğraflarını mümkün olduğunca ilgi çekici kılmaya çabalıyorlar.

Aslında Instagram'da daha fazla beğeni almak için sadece fotoğrafları farklılaştırmak yeterli olmuyor. Beğeni ve etkileşim oranımızı artırabilmek amacıyla fotoğrafı paylaşma zamanımızdan tutun da, altına ekleyeceğimiz hashtag'lere kadar her şeye dikkat etmemiz gerek. Aksi halde paylaşımlarımız beklenen etkiyi yaratamayacaktır.

Tamindir ekibi olarak Instagram hesabınızı daha etkin ve daha canlı tutabilmeniz için belli başlı uygulamaları tek bir yazı altında toplamaya karar verdik. İsterseniz şimdi bunlara göz atalım.

Paylaşımlarınızı ileri zamana ayarlamaya ne dersiniz?

Araştırmalara göre paylaşımların etkisini artırabilmek için günde en fazla bir paylaşım yapılması gerekiyor. Aksi takdirde paylaştığınız fotoğraflar, takipçilerinizin ana sayfa akışında kaybolabiliyor ve beklenen etkiyi yaratamıyor.

Bu bilgiden yola çıkarak Instagram'da çok daha planlı bir paylaşım stratejisi izlememiz gerektiğini söylemek hata olmaz. Şanslıyız ki bu konuda yardımını alabileceğimiz bir uygulama var. Tamamen ücretsiz olarak sunulan Publish uygulaması sayesinde gönderilerimizi ileri bir tarihe ayarlayabilme şansına sahip oluyoruz. İşlevsel özellikleriyle dikkatimizi çeken Publish'in kullanımı adeta alarm kurmak kadar kolay. Sadece fotoğrafı seçin ve paylaşmak istediğiniz tarihi ve zamanı belirleyin.

Fotoğraflara yazılar ekleyerek onları daha ilginç bir görünüme kavuşturun.

Bir fotoğraf bazen sayfalarca yazıdan daha büyük bir etki yaratabilir. Fakat zaman zaman fotoğraflar üzerine ekleyeceğimiz ufak açıklamalar ve notlar, paylaşımın etkisini artırabiliyor.

Özellikle duygu ve düşüncelerinizi yeterince ifade edemediğinizi düşünüyorsanız birkaç ufak not ile fotoğrafı daha ilginç kılabilirsiniz. Bu amaç uğruna hem Android hem de iOS cihazlar üzerinde kullanabileceğiniz ücretsiz bir uygulama mevcut. Aşağıdaki bağlantılar üzerinden cihazınıza uygun olanı indirip fotoğraflarınıza yazılar eklemeye başlayabilirsiniz.

Zaman geçişi efektleriyle video paylaşımlarınızı daha etkileyici kılın.

Instagram'ın kendi uygulaması olan Hyperlapse sayesinde videolarımızı hızlandırabiliyor ve birkaç dakikalık videoyu saniyelere sığdırarak ortaya ilginç görüntüler çıkartabiliyoruz.

Özellikle sık sık video paylaşımlarında bulunuyorsanız Hyperlapse cihazınızın baş köşesinde bulunması gereken uygulamalardan olmalı. Uygulama iOS platformu için tasarlanmış ve tamamen ücretsiz.

Neyse ki uygulamanın Android platformu için farklı bir muadili var. Lapse It sayesinde Android tablet ve akıllı telefonlarınız üzerinde çektiğiniz videoları hızlandırabilirsiniz. Biz her ihtimale karşı Lapse It'in iOS versiyonunu da araya iliştirelim.

Kolajlar sayesinde birden fazla fotoğrafı aynı karede buluşturun!

Özellikle tatil ve gezi fotoğraflarını tek tek paylaşmaktan ziyade onları tek bir fotoğrafta buluşturup çok daha ilgi çekici çalışmalara imza atabilrisiniz.

Hem App Store hem de Google Play'de kolaj uygulamalarının sayısı epey fazla. İçlerinden birisi mutlaka size uygun özellikler sunuyordur. Aşağıda yer alan linkler üzerinden kolaj uygulamalarına göz atabilir ve beklentilerinize uygun olanını cihazınıza indirebilirsiniz. Bu arada güzel bir haber daha verelim; uygulamaların hepsi ücretsiz!

Panorama fotoğraflarınızı videoya dönüştürün, beğenileri toplayın!

Panoramik fotoğraflar her ne kadar mükemmel görünseler de Instagram üzerinde paylaşmak için uygun değiller. Kesme, biçme derken bir de bakıyoruz ki yansıtmak istediğimiz düşünceden epey uzaklaşmışız.

Neyse ki bu trajik duruma son verece bir uygulama geliştirildi ve kullanıcılara, panoramik fotoğraflarını videoya dönüştürme şansı veriyor.

Instapan sayesinde panoramik fotoğraflarımızı video olarak paylaşabiliyoruz. Ortaya çok ilginç görüntüler çıkartan Instapan, aldığınız beğeni sayısını epey artıracaktır.

Filtreler yetmiyorsa...

Instagram üzerinde çok sayıda fotoğraf filtresi mevcut fakat bunlar zaman zaman yetersiz kalabiliyorlar.

Sürekli olarak aynı filtreler arasında dönmek yerine yeni şeyler denemek istiyorsanız aşağıdaki filtre ve fotoğraf düzenleme uygulamalarına göz atmalısınız.

Siz de sürekli olarak kullandığınız fakat listmeizde göremediğiniz Instagram uygulamalarını bizimle paylaşabilirsiniz. Umarız listemizdeki uygulamalar Instagram hesabınızı çok daha renkli ve etkileşimli kılar.

YORUMLAR