Ucuza Yurt Dışı Tatili Nasıl Yapılır?

Bazı yöntemleri uygulayarak ucuza yurt dışı tatili yapabilmek mümkün. Bu rehberde yurt dışında ucuz tatil için uygulanabilecek ipuçlarını açıkladık.

Çoğu kişi, yüksek kur ve maliyetlerden ötürü ucuza yurt dışı tatili yapmanın yöntemlerini arıyor. Peki, yurt dışında uygun fiyatlı tatil yapmak için hangi adımları uygulamak gerekiyor? Bu rehberde ucuz tatil için bazı ipuçlarını açıkladık.

Yoğun iş temposuna bir süre ara verip tatil yapmak, stres seviyesinin azalması için harika bir yoldur. Yalnızca bazı yolları izleyerek uygun fiyatlı yurt dışı tatili yapabilmeniz mümkün. Peki, yurt dışında ucuz tatil yapmanın yolları neler?

Ucuza Yurt Dışı Tatili Nasıl Yapılır?

  • Fiyatların uygun olduğu ülkelere gitmek.
  • Kimlikle gidilebilecek ülkeleri tercih etmek.
  • Ucuza uçak bileti almak.
  • Hostel gibi yerlerde kalmak.
  • Turlar ile gitmek.
  • Sokak yiyeceklerini tercih etmek
  • Tatil sezonlarını tercih etmemek.
  • Araç paylaşımı hizmetlerini kullanmak.

Yeni Yerler Keşfedebileceğiniz En İyi 9 Seyahat Uygulaması
LİSTELER

Yeni Yerler Keşfedebileceğiniz En İyi 9 Seyahat Uygulaması

Yolculuk yapmaktan keyif alan kişiler için seyahat uygulamaları oldukça kullanışlıdır çünkü bu hizmetler, gezi sürecini daha kolay hâle getirir.

Fiyatların Uygun Olduğu Ülkelere Gitmek

Döviz kuru nedeniyle bazı ülkelerde fiyatlar çok yüksekken bazılarında ise daha uygundur. Dolayısıyla yurt dışı tatili için fiyatların daha uygun olduğu ülkeleri tercih edebilirsiniz. Bu sayede maliyeti azaltabilirsiniz.

Kimlikle Gidilebilecek Ülkeleri Tercih Etmek

Uygun fiyatlı tatil yapmak için kimlikle gidilebilecek ülkeleri tercih edebilirsiniz. Bu hem zamandan hem de maliyet açısından tasarruf yapmanızı sağlar. Böylece vize ve pasaport masrafları ile uğraşmaya gerek kalmadan ucuz tatil yapabilirsiniz.

Ucuza Uçak Bileti Almak

Yıl içerisinde zaman zaman yurt dışı uçak biletleri, yurt içi uçak biletlerinden bile ucuz olabiliyor. Bunun için havayollarının mobil uygulamalarını indirebilir ve en ucuz tarihte uçak bileti alabilirsiniz. Bilet alma uygulamaları sayesinde hangi biletlerin daha uygun maliyetli olduğunu kolayca öğrenebilirsiniz.

Hostel Gibi Yerlerde Kalmak

Yukarıdaki maddeleri uyguladınız ve büyük oranda tasarruf ettiniz fakat kalacağınız yer oldukça pahalı olacak. Bunun yerine 8-10 kişinin birlikte kaldığı odaları tercih edebilir ve çok düşük fiyatlara yurt dışı tatili yapabilirsiniz.

Burada fazla kişi olması insanları oldukça rahatsız etmektedir ama birçok seyehat eden insan hostelleri kullanmaktadır. Eğer uygun fiyata yurt dışı tatili yapmak istiyorsanız, hostel gibi yerleri tercih edebilirsiniz.

Turlar ile Gitmek

Eğer ilk defa yurt dışına gidecekseniz ve yabancı dil bilmiyorsanız, turlar ile gitmek size oldukça fayda sağlayacaktır. Öyle ki bir ülkede harcayacağınız paranın aynı fiyatına 8-9 ülke gezmiş olacaksınız. Bu turlarda tek kişilik odalarda kalabilir ve daha çok yer gezmiş olacaksınız.

Sokak Yiyeceklerini Tercih Etmek

Sokak yiyecekleri, restorandaki yemeklere kıyasla genelde daha uygun fiyatlıdır. Bu nedenle turistik seyahat yaptığınız ülkede yer alan sokak yiyeceklerini tercih edebilirsiniz. Böylece maliyeti azaltmış olursunuz.

Tatil Sezonlarını Tercih Etmemek

Tatil sezonlarında bilet ve konaklama fiyatları, diğer dönemlere kıyasla daha yüksek olabilir. Bu sebepten ötürü tatil sezonları yerine az tercih edilen dönemlerde daha uygun fiyata yolculuk yapabilirsiniz.

Araç Paylaşımı Hizmetlerini Kullanmak

BlaBlaCar gibi araç paylaşımı hizmetleri kullanarak yurt dışında seyahat maliyetini azaltabilmeniz mümkün. Bu hizmetler sayesinde gitmek istediğiniz yere giden biriyle uygun fiyata yolculuk yapabilirsiniz.

En Büyük Yüz Ölçüme Sahip Ülkeler
İNTERNET

En Büyük Yüz Ölçüme Sahip Ülkeler

Ajans Press’in World Bank verilerinden elde edilen bilgilerle, dünyanın en büyük yüz ölçümüne sahip ülkeleri belirlendi.

Bu içeriğimizde ucuza yurt dışı tatili nasıl yapılır sorusunu yanıtladık. Sizler bu ipuçlarından hangilerini tercih ediyorsunuz? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR