Vizesiz ve Sadece Kimlik ile Gidilebilecek Ülkeler

Pasaportsuz turistik seyahate çıkmak isteyen kişiler için kimlikle gidilebilecek ülkeler listesi hazırladık. İşte Türkiye'den pasaportsuz gidilen ülkeler!

Kimlikle gidilebilecek ülkeler, pasaportsuz şekilde yolculuk yapılabilmesine imkân tanıyor. Bu sayede pasaport işlemiyle uğraşmaya gerek kalmadan kimlik kartıyla bazı ülkeler gezilebiliyor. Peki, kimlikle gidilen ülkeler hangileri?

Bu rehberde pasaportsuz gidilen ülkeler listesi hazırladık. Hazırladığımız rehbere göz atabilir ve kimlikle gidilebilen ülkeler hangileri sorusunun yanıtını öğrenebilirsiniz. Rehberimizde ayrıca vizesiz gidilen ülkeler listesi de bulunuyor.

Pasaportsuz, Kimlikle Gidilebilecek Ülkeler Listesi

  • Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti
  • Sırbistan
  • Ukrayna
  • Azerbaycan
  • Gürcistan
  • Moldova
  • Bosna Hersek

En Büyük Yüz Ölçüme Sahip Ülkeler
İNTERNET

En Büyük Yüz Ölçüme Sahip Ülkeler

Ajans Press’in World Bank verilerinden elde edilen bilgilerle, dünyanın en büyük yüz ölçümüne sahip ülkeleri belirlendi.

Türkiye'den pasaportsuz gidilen ülkeler hangileri sorusunu cevapladık. Listede yer alan ülkelerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Birçok turistik yeri bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti küçük olmasına rağmen oldukça zevkli vakitler geçirebileceğiniz etkinliklere sahiptir. Yakın zamanlarda açılan Kapalı Maraş'ı veya Kıbrıs Barış Harekatı müzelerini gezebilirsiniz.

Ayrıca Kuzey Kıbrıs'a gitmeniz için pasaporta ihtiyacınız yok. Resmi para birimi Türk Lirası olsa da Sterlin de oldukça sık kullanılmaktadır.

Ufkunuzu Açacak Takip Edilmesi Gereken YouTube Kanalları
İNTERNET

Ufkunuzu Açacak Takip Edilmesi Gereken YouTube Kanalları

2005 Yılında hayatımıza giren YouTube, ilerleyen yıllarda milyonlarca kullanıcının uğrak noktası oldu. Binlerce YouTube kanalı arasında en iyi YouTube kanallarını bulmak bir süre sonra oldukça zorlaşmakta ve insanların karşısına genellikle reklamı olan veya çok popülerler olan YouTube kanalları çıkmakta.

Sırbistan

Pasaporta ihtiyacınız olmadan ve vize istemeden gidebileceğiniz ülkeler arasında Sırbistan da bulunmaktadır. Öyle ki kimlik kartınızla Sırbistan'a gittiğiniz vakit birçok turistik yeri gezebilirsiniz. Başkenti Belgrad olan Sırbistan'da Sırpça dili konuşulmakta ve Sırp Dinarı kullanılmaktadır.

Ukrayna

Kimlikle gidilebilen ülkeler arasında yer alan Ukrayna, Doğu Avrupa'da bulunan bir ülkedir. Başkenti Kiev olan ülkede Rusça ve Ukraynaca dillere sıkça konuşulmaktadır. Ayrıca Ukrayna kendi para birimini kullanmaktadır. Bu sayede Ukrayna para birimi Türk lirası karşısında daha düşük olduğu için birçok yeri rahatlıkla seyahat edebilirsiniz. 

Azerbaycan

30 gün boyunca vizesiz seyahat edebileceğiniz Azerbaycan, kendi para birimini kullanmaktadır. Aynı zamanda Azerbaycan'da Türkçe ile rahat bir şekilde konuşabilmektesiniz. Ülkenin başkenti Bakü'dür.

Gürcistan

Listemizde vizesiz en çok kalabileceğiniz ülkeler arasında Gürcistan bulunmaktadır. Öyle ki 1 yıla kadar vizesiz seyahat edebileceğiniz Gürcistan'da Türkiye ile komşu olduğu için oldukça rahat bir şekilde girebilir, birçok yeri gezebilirsiniz.

Moldova

Doğu Avrupa'da bulunan Moldova, 1991 yılında bağımsızlığını kazandı. Para birimi Moldova Leyi olan ülkenin yüzölçümü 33 bin 846 kilometrekaredir. Ülkenin resmi dili Rumence (Moldovaca), başkenti ise Kişinev'dir.

Bosna Hersek

51 bin 197 kilometrekare yüz ölçümüne sahip olan Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'dır. Üleknin para birimi Bosna-Hersek Markı'dır. Nüfus ise 2021 verilerine göre 3.271 milyondur.

Vizesiz Gidilen Ülkeler

Ülke Adı Süre
Azerbaycan 90 gün
Arjantin 90 gün
Antigua ve Barbuda 90 gün
Arnavutluk 90 gün
Bosna-Hersek 90 gün
Botsvana 90 gün
Brunei 30 gün
Bolivya 90 gün
Brezilya 90 gün
Barbados 180 gün
Belize 90 gün
Belarus-Beyaz Rusya 30 gün
Dominika 21 gün
Ekvador 90 gün
Endonezya 30 gün
El Salvador 90 gün
Esvatini 30 gün
Filipinler 30 gün
Fas 90 gün
Fiji 90 gün
Güney Kore 90 gün
Guatemala 90 gün
Gürcistan 365 gün
Hong Kong 90 gün
Honduras 90 gün
İran 90 gün
Jamaika 90 gün
KKTC 90 gün
Kazakistan 30 gün
Karadağ 90 gün
Katar 90 gün
Kolombiya 90 gün
Kırgızistan 90 gün
Kosta Rika 90 gün
Kosova 90 gün
Lübnan 90 gün
Makedonya Cumhuriyeti 90 gün
Makao 30 gün
Mauritius 30 gün
Malezya 90 gün
Moldova 90 gün
Moğolistan 30 gün
Nikaragua 90 gün
Özbekistan 30 gün
Paraguay 90 gün
Panama 180 gün
Palau Cumhuriyeti 30 gün
Peru 90 gün
Saint Kitts ve Nevis Adaları 90 gün
Saint Lucia 180 gün
Sao Tome ve Principe 15 gün
Saint Vincent ve Grenadinler 30 gün
Singapur 30 gün
Samoa 90 gün
Sırbistan 90 gün
Suriye 90 gün
Solomon Adaları 90 gün
Seyşeller 90 gün
Şili 90 gün
Tayland 30 gün
Turcs & Caicos 90 gün
Tuvalu 30 gün
Tunus 90 gün
Trinidad ve Tobago 30 gün
Uruguay 90 gün
Ukrayna 90 Gün
Ürdün 90 Gün
Venezuela 90 Gün
Vanuatu 90 Gün

Erasmus İçin En Çok Tercih Edilen Ülkeler
İNTERNET

Erasmus İçin En Çok Tercih Edilen Ülkeler

Üniversitede erasmus programından yararlanan öğrenciler farklı ülkelerde eğitim alma şansına sahip oluyor. Erasmus’ta geçirilen zaman birçok öğrenci tarafından özel ve farklı bir deneyim olarak nitelendirilir.

Bu içeriğimizde vizesiz ve kimlik ile gidilebilecek ülkeleri sizler için derledik. Sizler bu listede en çok hangi ülkeye gitmek istiyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında buluşalım.

YORUMLAR