Google I/O'23 Öne Çıkanlar: Android 14, Pixel 7a, Bard ve Dahası!

Yazılım devi tarafından düzenlenen Google I/O 2023 etkinliği esnasında kullanıcılar için oldukça önemli yenilikler tanıtıldı. Etkinlikte yapay zeka öne çıktı.

Google I/O'23 Öne Çıkan Haberler: Pixel 7a, Pixel Tablet Özellikleri ve Fiyatı

Gerçekleştirilen Google I/O 2023 etkinliğinde hem yapay zeka alanında hem de Pixel cihazlarında birçok yeni ürün tanıtıldı. Bunlar arasında Android 14 özellikleri, Google Bard erişimi ve bazı yenilikler, Pixel 7a, Pixel tablet ve daha birçok önemli yenilik yer aldı. Etkinlikte duyurulan tüm gelişmeye dair ayrıntılar haberimizde.

İçindekiler [Gizle]

Android 14'ün Bazı Yeni Özellikleri Duyuruldu

Yazılım devi tarafından 10 Mayıs tarihinde düzenlenen Google I/O 2023 etkinliğinde Android 14'ün yeni özelliklerinden bazıları duyuruldu. Bu özelliklerin bir kısmında yapay zekaya odaklanıldı. Yapay zekanın dışında özelleştirme imkânı da ön plana çıktı.

Kilit Ekranı İçin Daha Fazla Özelleştirme Seçeneği

Bu yıl içerisinde Android 14'e kilit ekranına yönelik birkaç özelleştirme seçeneği gelecek. Kullanıcılar özelleştirmenin yanı sıra artık doğrudan kilit ekranından el fenerini etkinleştirebilir, ödeme için cüzdanına erişebilecek ve bir QR kodunu taratmak için kameraya ulaşabilecek.

Emoji Kullanarak Duvar Kağıdı Tasarlama

Benzersiz bir duvar kağıdı oluşturmak için en fazla 14 farklı emoji seçebileceksiniz. Bunun yanı sıra çeşitli desenler ve renkler arasından da seçim yapabileceksiniz. Emoji duvar kağıtları etkileşimli olacak. Emojilerin üzerine dokunduğunda size tepki verecek.

Yapay Zeka Destekli Duvar Kağıtları

Google, Android'de yapay zeka aracılığıyla benzersiz bir duvar kağıdı oluşturmanıza imkân tanıyan özellik sunuyor. Bu özellik sayesinde hoşunuza giden bir duvar kağıdına kavuşmak inanılmaz kolay hâle gelecek.

Finy My İçin Büyük Güncelleme

Google, kayıp cihazların bulunabilmesine imkân tanıyan Find My (Cihazımı Bul) uygulaması için önemli bir güncelleme sunacak. Cihazımı Bul hizmeti, diğer markalar tarafından sunulan tablet ve kulaklık dahil olmak üzere pek çok cihazı destekleyecek.

Ultra HDR Desteği

Son sürümle beraber HDR video desteği eklendikten sonra Android 14'te HDR görüntü desteği sunulacak. bununla birlikte daha geniş bir parlaklık, renk ve kontrast aralığı sayesinde daha gerçekçi fotoğraflar elde edilecek. Bu, JPEG ile geriye dönük uyumlu olan Ultra HDR formatı olarak bilinecek.

Google Fotoğraflar isimli popüler hizmet görüntüleme, yedekleme, düzenleme, paylaşma ve indirme işlemleri için Ultra HDR'yi destekleyecektir. Android ekibi, Ultra HDR için donanım özelliklerini optimize etmek için Qualcomm ve diğerleriyle birlikte çalışıyor.

Yeni Temalar Gelecek

Yeni işletim sistemi Android 14 kullanıcılara yeni temalar sunacak. Kullanıcılar bu temalar arasından beğendiklerini pratik bir şekilde seçebilecek.

Google Mesajlar'a Yapay Zeka Desteği

Google Mesajlar uygulaması Magic Compose olarak isimlendirilen yapay zeka desteğine sahip bir özellik tanıtıldı. Magic Compose, yazılan mesajla ilgili çeşitli öneriler sunacak. Kullanıcılar bu seçenekler arasından en uygun olanı seçebilecek. Bu özelliğin tüm kullanıcılara tam olarak ne zaman sunulacağı henüz bilinmiyor.

Pixel Tablet Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

  • İşlemci: Tensor G2
  • Ekran: 11 inç ekran
  • Kamera: 8 MP
  • RAM: 8 GB
  • Bellek: 128 GB / 256 GB
  • Güvenlik: Parmak izi okuyucu

Google'ın yeniden tasarlanan yeni tableti Pixel Tablet'e dair detaylar, bugün ortaya çıktı. Özellikle hopörlör özelliğini de içeren şarj istasyonu dikkat çeken tablet, Tensor G2 işlemcisiyle birlikte sunulacak.

3 mikrofon ve 4 hopörlör ile müzik ve iletişim deneyimini yukarıya taşıyan tablet, üzerinde dayanak noktasıyla birlikte gelecek. Ayrıca hopörlörlü şarj istasyonu birlikte kablosuz şarj edilebilecek. Ayrıca şarj istasyonunun da ücretsiz olarak sunulacağı açıklandı. 

Önümüzdeki ay çıkış yapacak olan Google Pixel Tablet'in fiyatı ise 499 dolar olacak. 

Google Pixel 7a Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

  • İşlemci: Tensor G2
  • Ekran: 6,1 inç 90 Hz OLED
  • Batarya: 4400 mAh
  • İşletim Sistemi: Android 13
  • Kamera: 10,8 MP ön kamera, 64 + 13 MP arka kamera

Google ekosisteminin uygun fiyatlı seçeneklerinden biri olarak sunulan A serisine eklenen yeni cihaz ise Google Pixel 7a oldu. Hem ekran özellikleri hem de son nesil Tensor G2 işlemcisiyle dikkat çeken telefon, kamerasıyla da oldukça güçlü olduğunu kanıtlıyor.

Pixel serisinin sahip olduğu tüm yapay zeka destekli özelliklerle birlikte gelecek olan telefon, 10 Mayıs itibaren satışta olacak. Telefonun fiyatı ise 499 dolar olarak belirlendi.

Google I/O'23 Öne Çıkan Haberler: Pixel 7a, Pixel Tablet Özellikleri ve Fiyatı

Google Bard Herkesin Erişimine Açıldı

Yapay zeka desteğine sahip olan Google Bard, tüm kullanıcıların erişimine açıldı. Yazılım devi tarafından geliştirilen sohbet botunun resmî web sitesini ziyaret edebilir ve Google hesabınızla giriş yaparak kullanmaya başlayabilirsiniz.

Google Bard'ın Yeni Özellikleri Açıklandı

Google tarafından sunulan sohbet botu için yeni dil desteği, karanlık mod, Google hizmetlerine entegrasyon ve görsel desteği duyuruldu. Hizmete 40 farklı dil desteği ekleyecek olan Google, Google Dokümanlar ve Gmail gibi hizmetlere Bard entegrasyonu sunacak.

Google Bard ayrıca Adobe'nin Firefly hizmeti sayesinde yeni yapay zeka yetenekleri kazanacak. Metinden görsel üretmek mümkün hâle gelecek. Google Lens ile Bard da iş birliği içerisinde çalışacak. Lens ile bir fotoğrafı Bard'a hızlıca aktarıp bazı sorular sorabileceksiniz.

Google Bard Nedir? Nasıl Kullanılır?
Yapay Zeka

Google Bard Nedir? Nasıl Kullanılır?

Özellikle son zamanlarda en fazla sorulan soruların başında Google Bard nedir sorusu geliyor. Yazılım devi Google tarafından erken erişime açılan ve ilk günden itibaren büyük bir ilgiyle karşılaşan Bard'a dair merak edilen bazı soruları yanıtlayacağız.

Metni Müziğe Dönüştüren MusicLM Herkesin Kullanımına Açılıyor

Herhangi bir metni müziğe dönüştürebilen yapay zeka destekli MusicLM isimli araç ocak ayı içerisinde duyurulmuştu. MusicLM'i bugünden itibaren web, Android veya iOS üzerinde AI Test Kitchen'da denemek için kaydolabilirsiniz. MusicLM'nin GitHub sayfasından örnek sorgulara ve müziklere göz atabilirsiniz.

Dil Modeli PaLM 2 Tanıtıldı

Google, en gelişmiş yapay zeka dil modeli PaLM 2'yi etkinlik esnasında tanıttı. Mantık ve muhakeme konusundaki kapsamlı eğitim sayesinde PaLM 2 modellerinin mantık ve akıl yürütme konularında çok daha güçlü olduğu belirtildi. 100'den fazla dili destekleyecek olan modelin PaLM 1'e kıyasla önemli ölçüde iyileştirildiği açıklandı.

Google Hizmetleri İçin Yeni Yapay Zeka Desteği

Yazılım devi, yapay zekanın yardımıyla Gmail, Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'ı daha kullanışlı hâle getirecek. Duet AI olarak isimlendirilen bu yapay zeka özellikleri şu anda henüz kullanıma sunulmadı. Farklı Google uygulamalarında belgeleri okuyabilen, özetleyebilen ve bunlarla ilgili soruları cevaplayabilen Sidekick isimli yeni bir işlev de tanıtıldı.

Duet AI, Google'ın üretkenlik uygulamaları için bir dizi AI aracını kapsıyor. Buna Dokümanlar ve Gmail'de yazı yazma yardımı, Slaytlar için görsel oluşturma, Meet için otomatik toplantı özetleri ve dahası dahildir.

DeepMind'ın Kurucusu: "Devletler Yapay Zeka Konusunda Önlem Almalı"
Yapay Zeka

DeepMind'ın Kurucusu: "Devletler Yapay Zeka Konusunda Önlem Almalı"

2014 yılında Google tarafından satın alınan, dünyanın en önemli yapay zeka kuruluşlarından olan DeepMind'ın kurucusu Mustafa Suleyman, yapay zekanın geleceği hakkında önemli uyurularda bulundu.

YORUMLAR