Kontrolden Çıkan Tesla İki Kişinin Canına Mal Oldu

Bir Tesla aracı, sürücü aracı park etmeye çalışırken kontrolden çıktı ve iki kişinin canına mal oldu. İşte detaylar!

Kontrolden Çıkan Tesla İki Kişinin Canına Mal Oldu

Çin'de bir sürücü, park etmeye çalıştığı sırada Tesla'nın Model Y aracının kontrolünü kaybetti ve araç bir anda hızlanarak iki kilometre boyunca devam etti. Sonrasında gerçekleşen kaza iki kişinin ölümüyle sonuçlandı. Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı ve Tesla incelemeye tabi tutuluyor.

Olay Çin'in Guangdong eyaletinde gerçekleşti. Zhan soyadlı sürücü, Tesla'nın Model Y aracını park etmeye çalışıyordu ancak aracın kontrolünü bir anda kaybeden sürücü iki kişinin ölümüne, üç kişinin ise yaralanmasına neden oldu. Kazanın ardından konuyla ilgili Tesla'ya bilgilendirme yapıldı.

Tesla ile Soruşturma Sürüyor

Polis ilk olarak sürücünün uyuşturucu veya alkol kullanıp kullanmadığını kontrol etti ancak sürücüde herhangi bir probleme rastlanmadı. Daha sonra ise araç incelemeye alındı. Kazanın görüntülerine ulaşıldı ve kazada sürücünün fren pedalına basmasına rağmen aracı park edemediğini ve aracın fren lambaları yanmasına rağmen bir anda son hızla süratlendiği fark edildi.

Olay yerinde hayatını kaybedenlerden biri bir motosikletli sürücüyken, diğeri ise bisikletli bir lise öğrencisiydi. Tesla konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yaptı ve kazayı soruşturduklarını belirtti.

Şimdilik konuyla ilgili başka gelişme olmasa da ilerleyen süreçte bu olaydan ötürü Tesla'nın başı ağrıyabilir.

Tesla, Elektrikli Kamyonunun Üretimine Başlıyor
Otomobil

Tesla, Elektrikli Kamyonunun Üretimine Başlıyor

Tesla CEO'su Elon Musk Perşembe günü, uzunca süren gecikmenin ardından elektrikli kamyonunun üretiminin Aralık ayında başlayacak ilk teslimatlarla birlikte hayata geçeceğini duyurdu.

Tesla'ya Rakip Mi Geliyor: Mercedes EQE SUV Elektrikli Otomobil
Otomobil

Tesla'ya Rakip Mi Geliyor: Mercedes EQE SUV Elektrikli Otomobil

Bugün başlayacak olan (17 Ekim 2022) Paris Otomobil Fuarı'nda sergilenmesi heyecanla beklenen Mercedes EQE SUV elektrikli otomobil, marka tarafından erkenden paylaşıldı.

YORUMLAR