Perseverance, Mars'a İniş Yaptı! İşte Mars'tan Gelen İlk Fotoğraf

NASA'nın Uzay Aracı Perseverance, Mars'a başarılı bir şekilde iniş yaptı. Mars'tan ilk fotoğraf geldi.

perseverance-marsa-inis-yapti

NASA tarafından Mars'a gönderilen uzay aracı Perseverance başarılı bir şekilde inişini tamamladı ve Mars'tan ilk fotoğrafı Dünya'ya gönderdi. Perseverance, Mars'ta ilk fotoğrafı çekti ve Dünya'ya hızlı bir şekilde gönderdi. İşte Mars'tan gelen ilk fotoğraf.

Perseverance Mars'a İnişini Gerçekleştirdi: Mars'tan İlk Fotoğraf Geldi

Yaklaşık 7 ay önce Dünya'dan Mars'a gönderilen Perseverance, başarılı bir şekilde iniş yaptı ve Mars'ta ilk fotoğrafı çekti.

Mars'tan gelen ilk fotoğrafa hemen aşağıdan bakabilirsiniz.

mars-tan-ilk-fotograf-geldi2

Perseverance, 18 Şubat 2021 saat 23.55'de planlandığı şekilde inişini gerçekleşti. Jezero Krateri'ne iniş yapan Perseverance, Mars'ta keşifler yapacak ve Dünya'ya veriler gönderecek. Mars'ta hayatın var olup olmadığını araştıracak olan Perseverance, 3 metre boyunda, 2,7 metre genişliğinde ve 2,2 metre yüksekliğinde.

perseverance-mars-a-inisini-gerceklestirdi-mars-tan-ilk-fotograf-geldi

NASA tarafından gönderilen en büyük ve en gelişmiş keşif aracı olan Perseverance, ABD'den Mars'a başarılı bir şekilde inen 9. uzay aracı oldu. Perseverance, 3,9 milyar yıl önce var olan eski bir gölün bulunduğu Jezero Krateri'ni keşfedecek ve oradaki kayalarda ve toprakta mikrofosil arayacak.

İnişin gerçekleşmesinin ardından Perseverance'ın iki yıllık görevi başladı. Şimdiye kadar NASA'nın Mars'a gönderdiği en gelişmiş keşif aracı olan Perseverance, Mars'taki kaya ve toprağın örneklerini toplayacak ve örneklerin Dünya'ya getirilmesi için saklayacak. Uzay aracı bir matkap da dahil olmak üzere çok çeşitli gereçlerle donatılmış durumda.

Mars örneklerini Dünya'ya geri getirmek, dünyanın dört bir yanındaki bilim insanlarının örnekleri Mars'a gönderilemeyecek kadar büyük ve çok karmaşık olan aletler kullanarak incelemelerine olanak tanıyacak ve gelecek nesillerin bunları henüz mevcut olmayan teknolojileri kullanarak incelemelerine olanak tanıyacak.

YORUMLAR