Android ile Çalışan Nokia D1C Test Sitelerinde Göründü

Android 7.0 kullanan Nokia 1DC kod isimli telefon için ilk benchmark raporları yayınlandı. İşte o sonuçlar:

Android ile Çalışan Nokia D1C Test Sitelerinde Göründü

Uzun süredir Android tabanlı telefonlar çıkarmaya başlayacağı konuşulan Nokia tarafında, hareketlilik sürüyor. Dün çeşitli benchmark sitelerinde Nokia D1C'ye ait olduğu söylenen testler yayınlandı.

2013 yılında Microsoft, milyar dolarlar ödeyerek Nokia'nın telefon üretim bölümünü satın almıştı. Satın alma anlaşmasının içerisinde, Nokia'nın belirli bir süre kendi ismiyle telefon üretmemesi de yer alıyordu. Telefon üretme kısıtlaması üç ay sonra dolacak olan Nokia'nın Android tabanlı telefonlarını piyasaya süreceği ve bunun hazırlıklarını uzun süredir yaptığı biliniyor. Şimdilik Nokia D1C ismiyle anılan bu telefona ait benchmark testleri ise bugün ortaya çıktı.

Sekiz çekirdekli 1.4GHz işlemci ve Adreno 505 GPU içeren Snapdragon 430 yonga seti kullanacağı görülen Nokia 1DC, daha çok orta segmente yönelik bir telefon olacak. Tüm bu işlemcilere ise 3GB RAM'in destek olacağı da görülebiliyor. Henüz resmi açıklama yapılmasa bile Nokia D1C kod adlı bu orta segment telefonun yanı sıra şirketin premium telefonlar da çıkaracağı düşünülüyor. Snapdragon 821 kullanacak ve 5.1-inch ekrana sahip olacak bu premium telefonun da yine beklenen açıklama sırasında duyurulması bekleniyor. Nokia 1DC'nin aldığı skorlar ise şöyle:

Hala Umut Var, Nokia Eski Günlerine Dönebilir

Nokia Akıllı Telefon Yapsaydı Muhtemelen Piyasada Olabilecek 6 Telefon

YORUMLAR