E3 2016 İlk Gün Özeti

E3 2016 başlamadan bombalar yağmaya başladı!

E3 2016 İlk Gün Özeti

Oyun dünyasının nabzını belirleyen ve her sene düzenli olarak gerçekleştirilen E3 etkinliği bu sene Los Angeles'ta 14 - 16 Haziran tarihleri arasından başlayacak. E3 2016'nın resmi başlangıç tarihi 14 Haziran olsa da bu etkinlik henüz başlamadan Bethesda ve Electronic Arts gibi firmalar düzenledikleri özel etkinliklerle E3'ü erken başlamaya zorladılar. Firmaların E3'e özel hazırladıkları sunumlarda geliştirmekte oldukları ve yakın zaman içerisinde oyuncuların beğenisine sunacakları oyunları yakından görme fırsatı bulduk.Tanıtılan oyunlara bakıldığında ise bombaların ardı ardına patlatığını söyleyebiliriz.

Peki şu ana kadar hangi oyunlar tanıtıldı ve ne gibi bilgiler paylaşıldı? İşte hazırladığımız E3 2016'nın resmi olmayan ilk gününe özel bu listede şu ana kadar tanıtılan oyunlar ve içerikleri hakkında bilgileri bulabilirsiniz. Dilerseniz lafı uzatmadan oyunlarımıza kısaca göz atalım:

Battlefield 1

Battlefield 1 Oynanış Videosu
OYUN

Battlefield 1 Oynanış Videosu

Electronic Arts'ın kısa bir süre önce resmi olarak duyurduğu, ünlü Battledield FPS serisinin son oyunu Battlefield 1 nihayet detayulı bir oynanış videosuyla yüzünü gösterdi.

Kısa bir süre önce duyurulan Battlefield serisinin yeni oyunu Battlefield 1, Electronic Arts'ın etkinliğinde ilk oynanış videosu ile karşımıza çıktı. 1. Dünya Savaşı'nda geçen bir hikayeye sahip olan Battlefield 1'ın Türkçe desteğine sahip olacağı önceden paylaşılmıştı. Yeni videoda oyun içinden yakalanmış savaş sahneleri bizlerle paylaşılıyor. Battlefield 1'in bu sene iyi iş yapacağı söylenebilir.

FIFA 17

FIFA 17 Resmi Oynanış Videosu
OYUN

FIFA 17 Resmi Oynanış Videosu

Oyun dünyasının en başarılı futbol oyunu serilerinden olan FIFA, son oyunu FIFA 17 ile E3 2016 sıasında boy gösterdi.

Ünlü futbol oyunu serisinin son oyununda eski Ignite oyun motoru yerine Frostbite oyun motoru kullanılacak. Bu durum oyunun hem grafiklerini hem de oyun mekaniklerini ciddi anlamda etkileyecek. Electronic Arts, FIFA 17'deki geliştirmeleri sergilemek adına yukarıdaki videoyu yayınladı. Bunun yanında başka bir videoyla da oyunda yer alacak hikaye modu tanıtıldı:

FIFA 17 Hikaye Moduna Yakından Bakış
OYUN

FIFA 17 Hikaye Moduna Yakından Bakış

FIFA serisinin yeni oyunu FIFA 17 köklü değişikliklerle birlikte geliyor. Electronic Arts, FIFA 17'de oyunu tamamen baştan yaratacak.

Skyrim Special Edition

Skyrim Remastered Karşınızda!
OYUN

Skyrim Remastered Karşınızda!

İlk olarak 2011 yılında çıkış yapan ve o sene video oyunları ödüllerini silip süpüren başarılı RPG oyunu The Elder Scrolls V: Skyrim yenilenmiş versiyonuyla karşımıza çıkacak.

E3 öncesinde Bethesda'nın ilk olarak 2011 yılında yayınlamış olduğu The Elder Scrolls V: Skyrim'i yenileyerek geliştirilmiş versiyonunu oyun severlerin beğenisine sunacağı hakkında söylentiler ortaya çıkmıştı. Düzenlenen Bethesda etkinliğinde ise bu söylenti doğrulandı. Oyun konsolları ve bilgisayarlar için geliştirilen Skyrim Special Edition daha yüksek kaliteli grafiklerin yanısıra konsollar için mod desteğini de beraberinde getiriyor.

Dishonored 2

Dishonored 2 - E3 2016 Oynanış Videosu
OYUN

Dishonored 2 - E3 2016 Oynanış Videosu

E3 2016'da birbiri ardına bombaları patlatan Bethesda geçtiğimiz sene tanıtımını yaptı suikast tabanlı FPS oyunu Dishonored 2'nin ilk oynanış görüntülerini paylaştı.

Geçtiğimiz sene duyurulan Dishonored 2'nin ilk oynanış videosu yayınlanarak oyun severlerin beğenisine sunuldu. 2 farklı kahramanı yönetebildiğimiz oyunun geliştirilmiş grafiklerinin yanısıra yeni oynanış öğeleri de dikkate değer. Üstelik Dishonored 2, Bethesda'nın E3 etkinliğinde tanıtılan tek FPS oyunu da değil.

Titanfall 2

Titanfall 2 Senaryo Modu Oynanış Videosu
OYUN

Titanfall 2 Senaryo Modu Oynanış Videosu

Respawn Entertainment tarafından geliştirilen ve Electronic Arts tarafından yayınlanan ilk Titanfall oyunu sunduğu kalite ile çıktığı seneye damga vuran oyunlar arasında yer almıştı.

İlk Titanfall oyunu online FPS oyunları arasında farklı bir çizgi izlemiş ve savaş robotlarını kullanarak çarpışabilmemizi mümkün kılmıştı. Oyuncuların beğenisini kazanan ilk oyunun ardından Electronic Arts, Titanfall 2'yi resmi olarak duyurdu. Yapılan Titanfall 2 tanıtımında ise oyun ile ilgili iki farklı videoya yer verildi. Bu oyunlardan ilki yukarıda gördüğünüz oyunun senaryo modunu anlatan video, diğeri ise aşağıdaki oyunun multiplayer modunu anlatan oynanış videosu:

Yeni Fallout 4 DLC'leri

Bethesda, Fallout 4 için önümüzdeki dönemde yayınlayacağı 3 farklı DLC'nin tanıtımını yaptı. Bu DLC'lerden ilki önümüzdeki hafta yayınlanacak Contraptions DLC'si. Bu indirilebilir içerikte oyuncular özel makineler ve asansör gibi araçlar inşa edebilecekler. İkinxi DLC ise Vault-Tec Workshop adını taşıyor. Bu DLC ise bize kendi Vault'umuzu inşa etme imkanı verecek ve Temmuz ayında yayınlanacak. Son DLC olan Nuka World ise oyuna yeni bir bölge ve yeni görevler ekleyecek. Nuka World'un çıkış tarihi ise Ağustos ayı.

Fallout Shelter PC Versiyonu

E3 öncesi düzenlenen Bethesda etkinliğinde mobil cihazlar için yayınlanmış Vault simülasyonu Fallout Shelter için yayınlanacak yeni güncellemenin detayları paylaşıldı. Bunun yanında Fallout Shelter'ın bilgisayar versiyonunun da geliştirilmekte olduğu açıklandı. Paylaşılan bilgilere göre yeni güncelleme ve Fallout Shelter PC versiyonu Temmuz ayında yayınlanacak. Eğer bu tarihe kadar beklemek istemezseniz oyunu bilgisayarınızda oynayabilmek için bu alternatif yöntemi deneyebilirsiniz:

Fallout Shelter Bilgisayarda Nasıl Oynanır?

Quake Champions

Quake Champions Duyuru Videosu
OYUN

Quake Champions Duyuru Videosu

FPS türünün atalarından olan Quake, E3 2016'da görkemli bir geri dönüş yaptı. Son DOOM oyunuyla büyük başarı yakalayan Bethesda, Quake serisinin yeni oyunu olacak Quake Champions'u resmi olarak tanıttı.

FPS denilince akla gelen ilk isimlerden olan Quake serisinin yeni oyunu Quake Champions da resmi olarak duyurulan oyunlar arasındaydı. Bethesda DOOM'un yeni versiyonuyla bir hayli iyi bir iş çıkarmıştı. Firma şimdi de Quake Champions ile online FPS'lerde yeni bir çağ başlatmaya hazırlanıyor. Quake Champions'un yüksek hızlı karşılaşmalara yer verebilmesi için oyun 120hz desteğiyle geliştiriliyor. Bu da oyunda çok daha yüksek kare hızları elde edeceğimiz anlamına geliyor.

Mass Effect: Andromeda

Mass Effect: Andromeda Oynanış Videosu
OYUN

Mass Effect: Andromeda Oynanış Videosu

RPG türünde efsane oyunlar geliştirmiş olan BioWare, Mass Effect serisinin yeni oyunu Mass Effect: Andromeda için E3 2016 sırasında oynanış görüntüleri de içeren bir video yayınladı.

RPG türünün ustası BioWare'in elinden çıkan Mass Effect: Andromeda, Electronic Arts'ın etkinliğinde tanıtımı yapılan oyunlar arasındaydı. Oyunun hem hikayesini hem de oynanışını sergileyen bir videoyla tanıtılan Mass Effect: Andromeda'da yeni bir galaksiyi keşfetme imkanına sahip olacağız.

Prey

Prey - E3 2016 Tanıtım Videosu
OYUN

Prey - E3 2016 Tanıtım Videosu

Hatırlanacağı üzere ilk Prey oyunuyla 2006 yılında karşılaşmıştık. İlginç bir hikayeyi FPS türü içerisindeki farklı ve yaratıcı dinamiklerle birleştiren bu oyun bizim büyük beğenimizi kazanmıştı.

Bethesda'nın en büyük süprizlerinden biri de şüphesiz ki Prey'di. Prey ile aslında ilk olarak 2006 yılında tanışmıştık. FPS türüne yeni mekanikler kazandıran bu oyunun devam oyunu takip eden senelerde duyurulmuş, Bethesda oyunun isim haklarını satın almıştı. Fakat birkaç sene sonra Prey 2'nin iptal edildiği açıklanmıştı. Neyse ki Bethesda seriyi çöpe atmadı ve ilk oyunun baştan yaratılmış versiyonunun geliştirilmekte olduğunu bu videoyla duyurdu.

Yeni Star Wars Oyunları

Önümüzdeki Dönemde Oynayacağımız Star Wars Oyunları
OYUN

Önümüzdeki Dönemde Oynayacağımız Star Wars Oyunları

Star Wars oyunlarının isim haklarını elinde bulunduran Electronic Arts, E3 2016 sırasında üzerinde çalışmakta olduğu yeni Star Wars oyunları hakkındaki bilgileri oyun dünyasıyla paylaştı.

Star Wars oyunlarının isim haklarını elinde bulunduran Electronic Arts, 3 farklı Star Wars oyununun geliştirilmekte olduğunu duyurdu. Bu oyunlarda ilki Battlefield geliştiricisi DICE tarafından hazırlanan yeni Star Wars: Battlefront oyunu. İkincisi ise Dead Space geliştirici Visceral Games'in hazırladığı bir aksiyon - macera oyunu. Bir diğer Star Wars oyunu ise Titanfall geliştiricisi Respawn Entertainment tarafından hazırlanıyor ve diğer oyunlara göre farklı bir zaman diliminde geçiyor ve farklı bir oynanış sunuyor.

The Elder Scrolls Online

Bethesda etkinliğinde The Elder Scrolls Online için yayınlanacak yeni DLC'nin detayları paylaşıldı. Bu bilgilere göre yeni DLC'nin adı One Tamriel olacak ve oyunculara Tamriel'in açık dünyasını herhangi bir kısıtlama olmadan keşfetme imkanı verecek. Daha önceden bazı bölgeleri kahraman seviyemiz yeterli olmadığı için, belli görevlere sahip olamadığımız için veya doğru tarafı seçmediğimiz için ziyaret edemiyorduk. Artık bu limitler ortadan kalkacak. Ayrıca The Elder Scrolls Online'ın Japonya'da yayınlanacağı da paylaşıldı.

The Elder Scrolls: Legends

The Elder Scrolls: Legends Duyuru Videosu
OYUN

The Elder Scrolls: Legends Duyuru Videosu

E3 2016'ya hızlı bir başlangıç yapan Bethesda birbiri ardına hit oyunlarını sıraladı. Yeni online kart oyunu The Elder Scrolls: Legends'ı da bu etkinlikte resmi olarak tanıtan Bethesda bu oyunun hikaye modunu bize özetleyen bir video paylaştı.

Bir süredir tanıtılması beklenen kart oyunu The Elder Scrolls: Legends nihayet yüzünü gösterdi. The Elder Scrolls'un zengin altyapısnı kullanacak oyun uzun bir senaryo moduna sahip olacak. Bethesda The Elder Scrolls: Legends'ı tanıtırken oyuncuları oyunun betasını test etmeye de davet ediyor.

The Walking Dead 3. Sezon

The Walking Dead 3. Sezon Tanıtım Videosu
OYUN

The Walking Dead 3. Sezon Tanıtım Videosu

Hatırlanacağı üzere Telltale Games geçtiğimiz günlerde dünyaca ünlü The Walking Dead dizisinin video oyunu Walking Dead The Game'in 3.

Geçtiğimiz günlerde çıkış tarihi açıklanan Telltale Games'in The Walking Dead oyununun 3. sezonu yeni fragmanıyla bizi karşıladı.

DOOM Demo Versiyonu

Bethesda kısa bir süre önce yayınladığı DOOM'un senaryo modu için özel bir demo versiyonunu oyun severlerin beğenisine sunduğunu da duyurdu. 1 hafta boyunca oynanabilecek bu demo versiyonu indirmek için bu bağlantıyı kullanabilirsiniz:

E3 2016 Konferans Saatleri Nedir? Etkinlikte Oyuncuları Neler Bekliyor?

The Witcher 3 - Blood and Wine İncelemesi

Ne Tip Bir Oyuncusunuz?

2016'da Oynayabileceğimiz Birbirinden Güzel Korku Oyunları

YORUMLAR