En Güvenli Mesaj Uygulamaları Hangileri?

Bu rehberde en güvenli mesajlaşma uygulamaları listesi hazırladık. İşte mobil cihaz üzerinden kullanılabilecek birbirinden başarılı uygulama önerileri!

Çevrim içi güvenliğe önem veriyorsanız en güvenli mesajlaşma uygulamaları hangileri sorusunun yanıtını merak ediyor olabilirsiniz. Bu sorunun yanıtını merak eden kişiler için bir rehber hazırladık. Hazırladığımız rehberde WhatsApp'tan Threema'ya kadar çok sayıda uygulama bulunuyor.

En Güvenli Mesajlaşma Uygulamaları Listesi

  • Signal
  • Telegram
  • WhatsApp
  • Discord
  • Viber
  • Threema
  • Facebook Messenger
  • Element
  • Wire
  • Session
  • Pryvate
  • LINE

En Popüler Arkadaş Bulma ve Sohbet Uygulamaları - 2024
MOBİL

En Popüler Arkadaş Bulma ve Sohbet Uygulamaları - 2024

Arkadaş bulma ve sohbet uygulamaları neler sorusunun yanıtını merak eden kişiler için popüler hizmetlerin yer aldığı bir liste hazırladık.

En güvenli mesajlaşma uygulaması önerileri listesinde yer alan hizmetlerin detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Signal

En güvenli sohbet uygulamaları listesinin ilk sırasında Signal bulunuyor. Android, iOS, iPadOS, Windows ve MacOS platformlarında güvenli mesajlaşabilmenizi sağlayan Signal, ileri düzey uçtan uca şifreleme protokolüyle sohbetlerinizi güvende tutuyor.

Ücretsiz olarak sunulan uygulama açık kaynak kodlu olduğu için dileyen herkes kodları inceleme şansına sahip olabiliyor. Grup sohbetleri için de destek sunan uygulamayı güvenli mesajlaşma için kullanabilirsiniz.

Telegram

Telegram, kullanıcı verilerini sunucularında saklamama mottosuyla geliştirilmeye başlanmıştı. Güvenlik mesajlaşma uygulamalarının ağababası olarak adlandırılabilecek uygulama, yıllar içinde çok gelişmişti.

Halihazırda WhatsApp'ta bulunan bütün özelliklere sahip olan ve kullanıcılarına daha fazlasını da sunan Telegram, kesinlikle denenmesi gereken uygulamaların başında geliyor.

Telegram Gizli Sohbet Nedir? Ne İşer Yarar?
MOBİL

Telegram Gizli Sohbet Nedir? Ne İşer Yarar?

WhatsApp'ın en büyük rakiplerinden olan ve son dönemlerde sıklıkla popüler olan Telegram, uzun yıllardır hizmet vermektedir. Birçok farklı özelliği bulunan Telegram özellikle WhatsApp'tan farklı özellikler sunması ile önüne geçebilmektedir.

WhatsApp

Günümüzde hemen hemen her telefonda aktif olarak kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması, yeni gelen güncellemeleri ile daha güvenli bir hal alıyor. ''Bir kere görüntüle'' medyalarından ekran görüntüsü alamama güncellemesinin yanı sıra özel ve hassas içerikleri sansürleyebilme imkanıyla da güvenilirlik derecesini artıyor.

WhatsApp Sohbet Kilidi Nedir? Nasıl Çalışır?
MOBİL

WhatsApp Sohbet Kilidi Nedir? Nasıl Çalışır?

WhatsApp Sohbet Kilidi özelliğiyle beraber gizliliği ve güvenliği önemli ölçüde iyileştiriyor. Anlık mesajlaşma platformuna eklenen yeni işlev, bazı sohbetlerin diğer kişiler tarafından erişilememesini sağlıyor.

Discord

Pandemi döneminde aktif kullanıcı sayısı yükselen Discord'u günümüzde pek çok şirket toplu iletişim kanalı olarak da kullanıyor. Çok kolay bir kullanım sunmasının yanı sıra hem web hem de mobil kullanım olanağı bulunuyor. Modern bir arayüze sahip olan uygulama, güvenilir kullanım sunmasıyla listedeki yerini alıyor.

Discord Nitro Nedir? Nasıl Kullanılır? Avantajları Nelerdir?
İNTERNET

Discord Nitro Nedir? Nasıl Kullanılır? Avantajları Nelerdir?

Discord kullanıcıları, Discord Nitro ile ekstra özelliklere sahip olup uygulamayı kişiselleştirilmiş şekilde kullanabilirler.

Viber

Uçtan uca şifrelemeyi sağlayan güvenlik protokolüne sahip olan Viber, sohbetlerinizi güvenle yapabileceğiniz uygulamalardan biri. Çıkartmalar, grup sohbetleri, genel sohbetler, sesli mesajlaşma, video görüşmeleri ve daha fazlasını sunan uygulamayı da güvenle kullanabilirsiniz.

Threema

Güvenlik konusunu diğer uygulamalardan daha fazla ciddiye alan Threema, tüm görüşmelerinizi şifreliyor ve anonim olarak sohbet etme imkanı sunuyor. Bir mesajlaşma uygulamasından beklediğiniz tüm özelliklere sahip olan uygulamada Android Wear desteğinin de bulunduğunu söyleyelim.

Facebook Messenger

Yıllardır her yaş aralığına hitap eden ve kullanılan Facebook, Messenger adlı mesajlaşma uygulamasını ayrı bir app olarak sunmaya başladığı günden bugüne oldukça gelişti. Kaybolan mesaj modu ile mesajlaşmalar belirli bir süre sonunda otomatik olarak siliniyor.

Dilediğiniz Her Şeyi Sorabileceğiniz Chatbot  (Sohbet Robotu) Araçları
Yapay Zeka

Dilediğiniz Her Şeyi Sorabileceğiniz Chatbot (Sohbet Robotu) Araçları

Yapay zekanın son dönemde popüler olmasıyla birlikte hayatımıza sohbet robotları, diğer bir ifadeyle chatbotlar da dahil oldu. Programlanarak çalışan chatbot araçlar ile sohbet edilip onlara çeşitli sorular sorulabiliyor.

Element

Uçtan uca şifreleme ve çapraz imzalı cihaz doğrulama teknolojisine sahip olan Element, mesajlaşma ve sesli/görüntülü görüşmeleri güvenli bir hale getiriyor. Karanlık modu sayesinde uygulama içindeki veriler şifreli bir şekilde paylaşılabiliyor.

En Güvenli Android Telefon Modelleri - 2023
MOBİL

En Güvenli Android Telefon Modelleri - 2023

Teknolojik gelişmelerin sonucunda Android telefon modelleri donanım açısından kullanıcılarının karşısına daha güçlü çıkıyor.

Wire

Güvenli sohbet uygulaması Wire, uçtan uca şifreleme teknolojisini destekliyor. Her mesaj için yeni bir şifreleme anahtarı kullanan uygulama, açık kaynak kodludur. Grup sohbetleri, dosya paylaşımı, GIF, fotoğraf, video desteğine sahip olan uygulamada görüntülü ve sesli görüşme de yapılabiliyor.

Session

Sade bir arayüze sahip olan Session uçtan uca şifreleme teknolojisini destekliyor. Kaydolmak için telefon numarası ya da e-posta gerekmiyor. Ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir hizmet olan Session'ta IP adresi koruması mevcut.

Pryvate

Android ve iOS cihazlar üzerinden kullanılabilen Pryvate, RSA 4096-bit şifreleme teknolojisini destekliyor. Mesajlaşmanın yanı sıra görüntülü ve sesli görüşme yapılabilmesine imkân tanıyan uygulama, kolayca kullanılabiliyor.

LINE

Güvenli sohbet uygulamaları arasında LINE da bulunuyor. Yıllardır popülerliğini devam ettirmeyi başaran uygulamada uçtan uca şifreleme desteği mevcut ancak bu teknolojiden yararlanmak için Letter Sealing isimli özelliği aktif hâle getirmek gerekiyor.

Bu rehberde güvenli mesajlaşma uygulaması önerileri listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı uygulama hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR