Geçmişten Günümüze Need For Speed Serisi

Tüm Need for Speed serisini sizler için geçmişten günümüze derledik.

Efsane aramıza 1994 yılında katılmıştır. Birçok kişinin gönlüne taht koyan oyun, herkes tarafından beğenilmiş ve sevilerek oynanmıştı. Bir zamanlar internet kafenin vazgeçilmez oyunları arasında yer alan Need for Speed serisi 20'den fazla oyun ile hayatımıza girdi. Peki geçmişten günümüze Need For Speed oyunları neler? Gelin birlikte bakalım

Geçmişten Günümüze Tüm Need for Speed Serisi

  • The Need for Speed 
  • Need for Speed II 
  • Need for Speed III: Hot Pursuit 
  • NFS: High Stakes 
  • NFS: Porsche Unleashed 
  • NFS: Hot Pursuit 2 
  • NFS: Underground 
  • NFS: Underground 2 
  • NFS: Most Wanted 
  • NFS: Carbon 
  • NFS: ProStreet 
  • NFS: Undercover 
  • NFS: Shift 
  • NFS: Nitro 
  • NFS: World 
  • NFS: Hot Pursuit 
  • NFS Shift 2: Unleashed 
  • NFS: The Run 
  • NFS: Most Wanted 
  • Need for Speed Rivals 
  • NFS: No Limits 
  • Need for Speed 
  • Need for Speed Payback 
  • Need for Speed Heat 
  • Need for Speed Unbound

The Need for Speed 

Oyun diğer araba yarışı oyunlarından bir adım önde olarak başlamış ve araç içi kamera moduyla hayatımıza girmişti. O zamanların grafiklerine göre iyi olan Need For Speed birçok kişi tarafından beğenilmiştir.

Need for Speed II 

Efsane 3 yıl sonra tekrar hayatımıza girmiş ve bu sefer daha iyi bir oyun dinamikleri ile kendini beğendirmişti. Öyle ki artık oyuncular bu oyunda asfalt dışına çıkabiliyor ve daha özgür bir şekilde oyun oynayabiliyordu.

Need for Speed III: Hot Pursuit 

Araba yarışı oyunu efsanesi bu sefer hayatımıza çok farklı bir yenilikle girmişti. Öyle ki artık polisler yarışçıları kovalaya biliyor ve yakalayabiliyordu. Bu da araba yarışları oyunu için daha iyi canlı bir serüven katıyordu.

NFS: High Stakes 

21. yüzyıla girmeden önce yani 20. yüzyılın sonunda, Need For Speed bir oyun daha çıkarmıştı ve daha iyi grafiklerle oyun oynamanızı sağlıyordu. Büyük haritalarda asfalt farklıydı hatta oyunda karlar bulunuyordu. Bu durum bazı oyuncular tarafından eleştirilmiş olsa da efsane büyümeye devam ediyordu.

NFS: Porsche Unleashed 

Oyunda araçlara yeni modifiyeler yapılabiliyor ve Porsche serisini barındıran bir oyun olduğunu söyleyebiliriz. 

NFS: Hot Pursuit 2 

Oyunun en büyük avantajlarından biri de PlayStation 2 ve Xbox'a çıkmasıydı. Birçok oyuncuya ulaşan Need For Speed kendini sürekli geliştirmeye devam ediyordu.

NFS: Underground 

Efsane Underground 2 oyunu çıkmadan önce 1 serisi hayatımıza girmişti. Yeraltı dünyası ve hızlı araba yarışı heyecanı bu oyunla birlikte büyük bir yol katetti. 

NFS: Underground 2 

Need For Speed serisinin en çok sevilen oyunlarından biri de Underground 2 oyunudur Öyle ki halen günümüzde birçok oyunu bulunan Underground 2 şimdiye kadar çıkan tüm oyunlardan oldukça yüksek grafiklere sahipti.

NFS: Most Wanted 

Oyunculardan tam puan alan seri 2005 yılında yeni bir oyun ile karşımıza geldi. Most Wanted'ın en büyük avantajlarından biri de bugüne kadar beğenilen temaların birleştirilmesiydi. 

NFS: Carbon ​

Oyun birçok kişi tarafından beğenilmiş ancak birçok kişi tarafından da eleştirilmişti bu nedenle karbon oyunu birçok defa tartışıldı ve o kadar da tutmadı.

NFS: ProStreet 

Need For Speed tekrar gerilemeye başlamış ve yeni bir oyun çıkarmış olsa da oyunculardan pek ilgi toplamamıştı.

NFS: Undercover 

Ecocity bulunan oyunu polis kovalamacasını anlattığını söyleyebiliriz.

NFS: Shift 

Pistlerin tozunu attırmak isteyen tüm takipçilerimize Need for Speed Shift oyununa bekleyebiliriz en çok beğenilen Need For Speed oyunlarından biri olmayan shift Aslında denemeye değer bir oyun olduğunu söyleye bilmekteyiz. 

NFS: Nitro 

Need For Speed Nitro sadece belirli platformlarda yayınlandığı için birçok kişi tarafından bilinmemektedir Öyle ki asfalt oyununa da benzeyen Bu oyun yine birçok oyunun gölgesinde kalmış durumdadır.

NFS: World 

Efsane artık o kadar çok eleştiri almaya başlamıştı ki son çıkardığı Need For Speed World oyununu ücretsiz bir şekilde yayınlamaya karar vermişti.

Geçmişten Günümüze Pes Oyunları
OYUN

Geçmişten Günümüze Pes Oyunları

Şüphesiz en iyi futbol oyunlarından biri olduğunu her sene yeni bir serisinin çıkmasıyla belirten PES, milyonların oynamasıyla her sene kendini katlıyor.

NFS: Hot Pursuit 

Eski oyunu yeni grafikleri ile sunan oyun birçok kişi tarafından ilgi görmüş ve EA tekrar oyuncu kazanmaya başlamıştı.

NFS Shift 2: Unleashed

 

Simülasyon tarzı bir Need For Speed oyunu oynamak isteyenlerin uğrak noktasıydı.

NFS: The Run 

Need For Speed halen beklenen ilgiyi görmemekteydi ve artık yeni bir şeylere adım atması gerekiyordu.

Geçmişten Günümüze FIFA Oyunlarının Evrimi
OYUN

Geçmişten Günümüze FIFA Oyunlarının Evrimi

Birçok kişi FIFA ve PES oyunları arasında sürekli bir rekabete girmektedir. Kimileri FIFA oyununun PES oyunundan daha iyi olduğunu düşünse de kimileri ise tam tersini düşünmekte, aslında bu oldukça öznel bir düşünce olduğu için FIFA'nın mı yoksa PES'in mi daha iyi olduğunu bilemeyiz.

NFS: Most Wanted 

Most Wanted serisi bu sefer birçok kişi tarafından sevilmiş ve oldukça iyi bir grafiklere sahip ancak yine bazı nedenlerden dolayı belirli bir kesim sevmiyordu.

Need for Speed Rivals 

Daha çok online olarak oynanan oyun kimilerinin polis olabileceği kimlerin yarışçı olabileceği bir mod sunmaktaydı. Bir harita vardı Ancak bu harita kocamandı Öyle ki çöl fırtına kar gibi birçok bölgeleri bulunuyordu birçok bölgenin birleşiminden oluşan bu harita oyunda tek olarak bulunmaktadır.

NFS: No Limits 

Need for Speed Shift kendini biraz farklı alanlara atayarak mobil versiyon ile de karşımıza çıkmıştı.

Need for Speed 

Yine serinin en çok beğenilmeyen oyunlarından biri olan NFS diğer oyunların gölgesin de kalmıştı.

Geçmişten Bugüne GTA Oyunlarının Evrimi
OYUN

Geçmişten Bugüne GTA Oyunlarının Evrimi

Açık dünya oyunu denildiği zaman akla gelen ilk oyunlar arasında Grand Theft Auto bulunuyor. Kiminin hikayesi için oynadığı kiminin ise sadece haritada dolaşmak için oynadığı GTA oyunu efsanevi oyunlar arasında yer alıyor.

Need for Speed Payback 

EA, bu sefer oyuncuların beklentilerini karşılayacak bir oyun ile karşımıza gelmişti ve birçok yarış modu bulunan oyunun dinamikleri grafikleri daha da fazlası gelişmişti.

Need for Speed Heat 

Birçok oyun modu bulunan oyun, NFS'nin son zamanlarda çıkan en iyi oyunlarından biridir. 

Need for Speed Unbound

Gelgelelim serinin son oyununa, 2022 yılında hayatımıza girecek NFS en iyi NFS oyunu olması bekleniyor. 

Geçmişten Günümüze Counter-Strike Oyunları
OYUN

Geçmişten Günümüze Counter-Strike Oyunları

Efsane şarjör değiştirme sesleri, haritaları ve buglarıyla popüler olan Counter-Strike’ı artık dünya üzerinde oynamayan kaldı denilebilir.

Bu içeriğimizde tüm Need for Speed oyunlarını sizler için yazdık. Peki, sizin en sevdiğiniz NFS oyunu hangisi? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında buluşalım. Geçmişten günümüze tüm Battlefield serisini merak edenleri yazımıza alabiliriz. 

YORUMLAR