Karantinada İşinize Yarayabilecek Mobil Uygulamalar

Karantinada kullanılabilecek uygulamalar neler? Hazırladığımız listede yer alan mobil uygulamalar, kullanıcıların önemli ölçüde hayatını kolaylaştırabilir.

Koronavirüs (COVID-19) salgını nedeniyle kendimizi evde karantinaya aldığımız şu günlerde, evden çıkmadan işlerinizi halledebileceğiniz ve ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz çeşitli uygulamalar mevcut. Bizler de bu rehberde karantinada kullanılabilecek uygulamalar listesi hazırladık.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını, ne yazık ki Türkiye’de de yayılmaya devam ediyor. Mümkün olabildiğince herkesin kendini eve kapattığı şu günlerde, dışarı çıkmadan işlerinizi halledebileceğiniz mobil uygulamalar bulunuyor.

Ücretsiz Film İzleyebileceğiniz En İyi 9 Uygulama
İNTERNET

Ücretsiz Film İzleyebileceğiniz En İyi 9 Uygulama

Çoğu kullanıcının tercihi her ne kadar geleneğe bağlı kalmak olsa da ücretsiz film izleme uygulamaları ya da ücretsiz film izleme programları giderek yaygın hâle geliyor ve insanların büyük bir kısmı alışkanlıklarından gün geçtikçe kopuyor.

Bu yazıda karantina sürecinde kullanabileceğiniz mobil uygulamaları bir arada topladık. Aşağıda yer alan uygulamalar hayatınızı önemli ölçüde kolaylaştırabilir.

Karantinada Kullanabilecek Uygulamalar Listesi

  1. Zoom
  2. Microsoft Teams
  3. EBA
  4. Yemeksepeti
  5. Getir
  6. Hepsiburada
  7. Calm
  8. Plank Workout
  9. Netflix
  10. BluTV
  11. Exxen
  12. PuhuTV
  13. Spotify
  14. YouTube
  15. Udemy

Yukarıda karantina sürecinde kullanabileceğiniz uygulamaları sıraladık. Listede yer alan uygulamaların detaylarına ve indirme bağlantılarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

1. Zoom

Özellikle yeni tip koronavirüs salgını ile beraber büyük bir popülerliğe sahip olan Zoom, bir video konferans uygulamasıdır. Başarılı bir arayüze sahip olan uygulama sayesinde arkadaşlarınızla ya da ailenizle sesli ve görüntülü olarak iletişim kurabilirsiniz.

2. Microsoft Teams

Video konferans uygulaması denildiğinde akla ilk gelen hizmetlerden bir tanesi olan Microsoft Teams de tıpkı Zoom gibi çok popüler bir uygulama. Hizmet üzerinden diğer kişiler ile iletişim kurabilmeniz mümkün. Platform ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor. Ücretli abonelik planında bazı avantajlar mevcut.

3. EBA

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sunulan EBA üzerinden ses, görsel, doküman, video, haber, dergi ve kitap içeriklerine erişebilirsiniz. İstediğiniz içeriği cihazınıza indirebilir ve istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Çok başarılı bir arayüze sahip olan uygulamayı akıllı telefon veya tabletinize ücretsiz olarak indireiblirsiniz.

4. Yemeksepeti

Çok kolay bir kullanıma sahip olan Yemeksepeti, çevrim içi yemek sipariş hizmetidir. Oldukça büyük bir popülerliğe sahip olan uygulama sayesinde Burger King, McDonald’s, KFC, Popeyes ve Domino’s Pizza dahil olmak üzere çeşitli restoranlar arasından bir tanesini seçerek istediğiniz yemeği sipariş verebilirsiniz.

Yemek siparişinin yanı sıra market ürünlerini de satın alabilmeniz mümkün. Kullanıcı dostu arayüzü ile dikkat çeken Yemeksepeti uygulamasını indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. 

5. Getir

Market alışverişinizi çok pratik ve hızlı bir şekilde yapabileceğiniz Getir, oldukça başarılı bir arayüze sahip. Çok kolay bir kullanıma sahip olan uygulama üzerinden yemek siparişi de verebilirsiniz. Uygulamayı ücretsiz olarak indirebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

6. Hepsiburada

Çok büyük bir popülerliğe sahip olan Hepsiburada, e-ticaret platformudur. Uygulamada akıllı telefonlardan tablete, dizüstü bilgisayarlardan akıllı televizyonlara, kırtasiye ürünlerinden giyime, market ürünlerinden kitaplara kadar çok fazla sayıda ürün yer alıyor. İhtiyacınız olan ürünü platform üzerinden bulabilir ve satın alabilirsiniz.

7. Calm

Gün içerisinde meydana gelen stresin azalmasına olanak tanıyan Calm, bir meditasyon uygulamasıdır. Sahip olduğu kullanıcı dostu arayüz sayesinde oldukça kolay bir kullanım sunan uygulamayı ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

8. Plank Workout

Ücretsiz olarak sunulan Plank Workout, plank egzersizleri yapmanıza imkân tanıyor. 30 günlük egzersiz plan sunan uygulamada başlangıç, orta ve gelişmiş olmak üzere üç farklı seviye mevcut. Antrenmanınızı özelleştirebilmenize olanak tanıyan Plank Workout sayesinde esnekliğinizi geliştirebilir, merkez kaslarınızı güçlendirebilir, duruşunuzu ve dengenizi geliştirebilirsiniz.

9. Netflix

Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan Netflix, çok büyük bir popülerliğe sahip olan çevrim içi yayın platformudur. Hizmetin içerik kütüphanesinde dizi, film, belgesel, animasyon gibi içerikler mevcut. Kütüphanede yer alan içerikleri izleyebilmek için aylık belirli bir ücret karşılığında abone olmanız gerekiyor.  

10. BluTV

Popüler dijital yayın platformu BluTV'de çok sayıda film, dizi, belgesel ve program mevcut. Platformda BÖRÜ 2039, Saygı ve Renkli Rüyalar Oteli gibi özel yapım diziler ve programlar da bulunuyor. İçerikleri izleyebilmeniz için aylık belirli bir ücret karşılığında ödeme yapmanız gerekiyor.

11. Exxen

1 Ocak 2021 tarihinde sunulan Exxen, kısa süre içerisinde çok popüler hale geldi. Dijital yayın platformunun içerik kütüphanesinde Gibi, Leyla ile Mecnun, İlginç Bazı Olaylar, Tolgshow Filtresiz ve Hükümsüz gibi çeşitli yapımlar yer alıyor. Bu yapımları izleyebilmek için platforma abone olmanız gerekiyor. 

12. PuhuTV

Ücretsiz olarak sunulan PuhuTV isimli dijital yayın platformunda çeşitli türlerde diziler ve filmler bulunuyor. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde oldukça kolay bir kullanım sunan uygulamayı indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Uygulama üzerinden ayrıca NTV, Star, Kral TV ve Kral Pop TV kanallarını canlı olarak da izleyebilirsiniz.

13. Spotify

Spotify, dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından kullanılan dijital müzik hizmetidir. Çok fazla sayıda müziğin yer aldığı platformda çalma listesi oluşturabilirsiniz. Uygulamada ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki farklı sürüm mevcut. Platformun ücretli abonelik planı, çeşitli avantajlar sunuyor.

14. YouTube

Gün içerisinde en fazla vakit geçirilen uygulamalardan bir tanesi olan YouTube, popüler video paylaşım platformudur. Hizmette oyun, yemek ve nasıl yapılır dahil olmak üzere çeşitli türlerde çok fazla sayıda video yer alıyor. Uygulamayı ücretsiz olarak indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz. Platforma Google hesabınız ile giriş yapabilirsiniz.

15. Udemy

Udemy'de girişimcilikten yazılıma, After Effects'ten senaryo yazımına, yazarlıktan müziğe kadar çeşitli türlerde çok sayıda kurs yer alıyor. Uygulama ister belirli bir ücret karşılığında kurs alabilir isterseniz bilgi sahibi olduğunuz konu hakkında kurs verebilirsiniz.

Bizim bu listede yer alması gerektiğini düşündüğümüz uygulamalar bu şekilde. Eğer sizin de önerileriniz varsa bizlerle paylaşmayı unutmayın. Hepinize sağlıklı günler diliyoruz.

YORUMLAR