League of Legends (LoL) Benzeri Oyunlar

LoL (League of Legends) benzeri oyunlar arayan oyuncular için harika yapımların yer aldığı bir liste hazırladık. Bu oyunlar ile keyifli vakit geçirebilirsiniz.

LoL (League of Legends) benzeri oyunlar neler? Milyonlarca oyuncu tarafından oynanan MOBA türündeki yapımdan sıkıldıysanız ve bu nedenle yeni bir oyun arıyorsanız, hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz. Hazırladığımız liste sayesinde yeni oyunlar keşfedebilirsiniz.

En iyi MOBA oyunları arasında yer alan League of Legends milyonlarca oyuncu tarafından oynanan popüler bir oyundur. Riot Games tarafından sunulan oyunu çok uzun zamandan beri oynuyorsanız, çok fazla maç kaybediyorsanız veya çok kötü oynadığınızı düşünüyorsanız eğlenmekten ziyade sıkılabilirsiniz.

Bu listede önereceğimiz LoL gibi oyunlar ile küçük bir mola vermek iyi bir fikir olabilir.

LoL (League of Legends) Benzeri Oyunlar Listesi

  • Dota 2
  • Smite
  • Heroes of the Storm
  • Paladins
  • Battlerite Royale
  • Overwatch 2
  • Valorant
  • Apex Legends
  • Arena of Valor
  • Mobile Legends: Bang Bang
  • Pokemon Unite
  • Marvel Super War

En İyi Açık Dünya Oyunları - 2024
OYUN

En İyi Açık Dünya Oyunları - 2024

Açık dünya oyunları, oyuncuların bir harita üzerinde görev yapmanın yanı sıra istediği gibi gezebilmesine olanak tanır.

League of Legends tarzı oyunlar listesinde yer alan yapımların detaylarına aşağıdan göz atabilirsiniz.

Dota 2

Çok uzun zamandan beri League of Legends ve benzeri oyunlarla içli dışlı olduğunuzu düşünüyorsanız kuvvetle muhtemel Dota 2'yi duymuşsunuzdur. Dota 2, League of Legends'tan farklı olarak daha gelişmiş bir mekanikliğe sahiptir.

LoL alternatifi oyunlar arasında yer alan Dota 2'nin League of Legends'tan daha zor bir oynanışa sahip olduğu, iki oyun arasında bir karşılaştırma yapan pek çok oyuncunun çoğunun ortak görüşüdür.

Smite

League of Legends ile çok benzer olan Dota 2'nin aksine League of Legends'tan çok daha farklı bir oyun istiyorsanız Smite'ı kontrol etmenizi öneririz. Yukarıda bahsettiğimiz iki oyuna kıyaslandığında göze çarpan en önemli fark kamera açısıdır. Bu oyunda third person shooter kullanıldığı için bazı düşmanlar görülemeyebiliyor.

Heroes of the Storm

Heroes of the Storm'da her maçta toplamda 10 oyuncu olur, bu oyuncular eşit bir şekilde iki takıma ayrılır. League of Legends gibi kuş bakışı görünümüne sahiptir. MOBA oyunlarının video oyunlarının çok fazla ciddiye alındığını düşünüyorsanız bu oyun sizin için mükemmel bir seçim olacaktır. 

League of Legends'ta da olduğu gibi aralarında seçim yapabileceğiniz geniş bir şampiyon yelpazesi vardır. Heroes of the Storm şampiyonları, League of Legends'ta da olduğu gibi birbirinden çok farklı şampiyonlardır.

Bu şampiyonların kendince rolleri ve zorluk derecesi vardır. Oyunun amacı hemen hemen League of Legends ile aynı olsa da çok daha farklı bir video oyunu oynuyormuşsunuz hissine kapılabilirsiniz.

Paladins

Evil Mojo Games tarafından geliştirilen Paladins, 8 Mayıs 2018 tarihinde çıkışını gerçekleştirdi. Yayıncılığını Hi-Rez Studios'un üstlendiği oyun, dünya genelinde milyonlarca oyuncu tarafından oynanıyor.

Oyunda çeşitli şampiyonlar bulunuyor ve her şampiyonun kendine has yetenekleri mevcut. Başarılı yapımı ücretsiz olarak indirebilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Battlerite Royale

Çok sayıda oyuncu tarafından oldukça beğenilen bir yapım olan Battlerite Royale, Stunlock Studios tarafından geliştirildi ve yayımlandı. 2018 yılının eylül ayında yayımlanan yapım, battle royale ve MOBA türlerini birleştiriyor. Çeşitli karakterlerin yer aldığı oyunu ücretsiz olarak indirebilir ve oynamaya başlayabilirsiniz.

Overwatch 2

Yayıncılığını Blizzard Entertainment'in üstlendiği Overwatch 2, oyuncuların uzun saatler boyunca keyifli vakit geçirmesine olanak tanıyor. Çok sayıda karakterin yer aldığı oyunda her karakterin kendine has yeteneği bulunuyor.

Valorant

Eğer LoL'den sıkıldıysanız ve FPS türünde LoL gibi bir oyun arıyorsanız Valorant'a bir şans verebilirsiniz. Riot Games'in FPS oyunu Valorant, sahip olduğu başarılı oynanış sistemi ile dikkat çekiyor. Ücretsiz olarak sunulan yapımı çok fazla sayıda oyuncu oynuyor. Rekabetin ön planda olduğu oyunda çeşitli karakterler mevcut. 

Apex Legends

Kaliteli grafikleri ve başarılı oynanış sistemiyle dikkatleri üzerinde toplayan Apex Legends, Respawn Entertainment tarafından geliştirildi. Yayıncılığını Electronic Arts'ın üstlendiği oyunda çeşitli yeteneklere sahip çok sayıda karakter bulunuyor. 88 Metacritic puanına sahip olan yapımda uzun saatler boyunca keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Arena of Valor

Android veya iOS işletim sistemine sahip olan cihazınız üzerinden LoL tarzı bir oyun arıyorsanız Arena of Valor'a bir şans verebilirsiniz. 5'er kişilik iki takımın gerçek zamanlı olarak olarak mücadele edebilmesine imkân tanıyan yapımı ücretsiz olarak indirebilir ve hemen oynamaya başlayabilirsiniz.

MOBA türündeki yapımda tıpkı diğer yapımlarda olduğu gibi çeşitli karakterler bulunuyor ve her karakter kendine has yeteneklere sahip.

Mobile Legends: Bang Bang

Dünya çapında çok büyük bir popülerlik elde eden Mobile Legends: Bang Bang, Android ve iOS işletim sistemine sahip cihazlar için geliştirilen bir MOBA oyunudur. Kaliteli grafikleri ve kolay oynanış sistemi ile dikkat çeken mobil oyunu ücretsiz olarak indirebilirsiniz. 5'er kişilik iki takımın mücadele ettiği yapımda amaç rakibin kulesini yıkmak.

Pokemon Unite

LoL gibi oyunlar arasında Pokemon Unite da bulunuyor. Bu zamana kadar 50 milyondan fazla indirilen oyunda Pikachu dahil olmak üzere pek çok Pokemon karakteri yer alıyor ve her karakterin çeşitli yetenekleri mevcut. İki takımın mücadele ettiği yapımda amaç belirli bir sürede en fazla sayıyı elde etmeye çalışmak.

Evrenin En İyi RPG Oyunları
OYUN

Evrenin En İyi RPG Oyunları

Pek çok oyuncu ekranın karşısına geçip güzel bir oyun oynamaya bayılır. Özellikle sizi uzun soluklu bir oyuna. Şanslıyız ki RPG oyunları bunu en iyi yapan oyun türlerinden bir tanesi.

Bu rehberde LoL benzeri oyunlar listesi hazırladık. Peki, sizce en başarılı LoL alternatifi hangisi? Konu ile ilgili düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

YORUMLAR