League of Legends (LoL) FPS Arttırma Nasıl Yapılır?

LoL FPS arttırma yöntemlerini merak eden PC oyuncuları için detaylı bir rehber hazırladık. İşte düşük FPS sorununun düzelmesine yardım edebilecek yöntemler!

LoL FPS arttırma yöntemleri neler sorusunun cevabı, MOBA türündeki başarılı video oyunu League of Legends'ta kasma ve donma gibi problemlerle karşılaşan oyuncular tarafından merak ediliyor. Bu yazıda oyun deneyimini olumsuz yönde etkileyen sorunun düzelmesini sağlayabilecek yöntemleri sıraladık.

Riot Games tarafından geliştirilen League of Legends, ilk çıktığı zamandan beri düzenli olarak güncellenmeye devam ediyor. Çevrim içi olarak oynanması ve her geçen gün bünyesine daha fazla oyuncunun katılması, video oyununun düzenli olarak gelişmesine yardımcı oluyor.

Video oyunlarının grafikleri gelişirken maalesef ki oyuncuların bilgisayarında yavaşlama gibi sorunlar meydana gelebiliyor ancak League of Legends FPS arttırma teknikleri ile bu sorunu aşabilirsiniz. Peki, LoL FPS sorunu için hangi çözüm yöntemleri uygulanmalıdır?

Çözüm yöntemlerine geçmeden önce bilgisayarınızın, MOBA oyununun gereksinimlerini karşılaması gerekiyor. PC'nizin, söz konusu yapımın gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını öğrenmek için LoL sistem gereksinimleri neler sorusunu yanıtladığımız yazıya göz atabilirsiniz.

LoL FPS Arttırma Yöntemleri

  • Grafik ayarlarını değiştirin.
  • Ekran kartı sürücüsünü güncelleyin.
  • Arka planda çalışan gereksiz programları kapatın.
  • Kötü amaçlı yazılım taraması yapın.
  • Bilgisayarın sıcaklığını ölçün.
  • Güç modunu değiştirin.
  • Bilgisayarın donanımını yenileyin.

Yukarıda League of Legends (LoL) FPS sorunu için uygulanabilecek yöntemler bulunuyor. Listede yer alan yöntemlerin detaylarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca oyun içerisinde FPS ve ping değerlerini gerçek zamanlı olarak görüntülemek istiyorsanız LoL FPS ve ping gösterme nasıl yapılır sorusunu yanıtladığımız yazıyı inceleyebilirsiniz.

Grafik Ayarlarını Değiştirin

League of Legends'taki ayarlarınızın kare sayısının üzerinde çok büyük bir etkisi vardır. Örneğin, Esc tuşuna basıp "Görüntü" seçeneğine geldiğinizde oyunun grafik bakımından kalitesinin varsayılan olarak en üst seviyede olduğunu görebilirsiniz.

Yüksek kalitenin seçili olması çok daha fazla kaynak tüketeceği için oyunun yavaşlaması gibi sorunlar meydana gelebilir. Oyun içinde çok düşük FPS alıyorsanız ayarlar menüsü üzerinden "Görüntü" kategorisini görüntülemenizi ve gölgeleri kaldırmak, çevre kalitesini çok düşük tutmak gibi adımları uygulamanızı öneririz.

Ekran Kartı Sürücüsünü Güncelleyin

Ekran kartı sürücüsünün güncellemeleri genellikle önemli hata düzeltmelerini içerir. Ekran kartı sürücüleri çoğunlukla eski sürümlerle gönderildiği için yeni bir ekran kartı sürücüsü aldığınız zaman atılması gereken en önemli adımlardan biri en güncel sürücünün yüklendiğinden emin olmaktır.

Güncelleme işlemini gerçekleştirmek için uygulayabileceğiniz iki farklı yöntem bulunuyor. İster Nvidia veya AMD'nin resmi sitesini ziyaret ederek ekran kartınıza uygun sürücüyü indirip yükleyebilir isterseniz driver güncelleme programları ile bu işlemi otomatik olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Arka Planda Çalışan Gereksiz Programları Kapatın

Siz oyun oynarken arka planda çalışan çok fazla program olabilir ve bu programların her biri, oyunun yavaşlamasına neden olabilecek işlemler gerçekleştirebilir. Örneğin, virüsten koruma yazılımları, bilgisayarınızda tarama işlemi gerçekleştirirken inanılmaz bir yavaşlık söz konusu olabilir.

Söz konusu nedenden ötürü League of Legends isimli MOBA türündeki video oyununa girmeden önce arka planda çalışan tüm gereksiz programları kapattığınızdan emin olun.

Kötü Amaçlı Yazılım Taraması Yapın

Oyunun performansında sadece son bir iki gündür azalma görüyorsanız bilgisayarınızda farkında olmadığınız çok fazla kötü amaçlı yazılım olabilir. Bu tür kötü amaçlı yazılımlar arka planda çalışma eğilimindedir.

Bilgisayarınızın kaynaklarını fark edilmeyecek bir şekilde kullanır. Bilgisayarınızda bu tür kötü amaçlı yazılımların bulunmadığından emin olmak için virüsten koruma yazılımlarını kontrol etmenizi öneririz. Eğer bilgisayarınızda güvenlik yazılımı yüklü değilse en iyi antivirüs programları listesine göz atabilirsiniz.

Bilgisayarın Sıcaklığını Ölçün

Oyuna girdiğiniz ilk bir iki saat herhangi bir yavaşlık yok ancak bu bir iki saatin sonrasında yavaşlama meydana geliyorsa bunun sebebi bilgisayarınızın aşırı ısınması olabilir. Havalandırma deliklerinin ve fanların temiz olduğundan emin olun.

Havalandırma delikleri ve bilgisayar fanları genellikle toz tutma eğiliminde olduğu için bilgisayarın normal bir şekilde çalışması mümkün olmuyor. Bununla birlikte, League of Legends'ı bir dizüstü bilgisayarda oynuyorsanız soğutucu satın almayı düşünebilirsiniz.

Güç Modunu Değiştirin

Eğer dizüstü bilgisayar kullanıyorsanız düşük FPS probleminin kaynağı güç modu olabilir. Dizüstü bilgisayarın güç modu pil tasarrufunda ise League of Legends dahil oyunlarda tam verim alabilmeniz mümkün değildir. Dolayısıyla güç modunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Güç modunu değiştirmek için ilk olarak görev çubuğunun sağ alt köşesinde yer alan pil simgesinin üzerine tıklayın. Bu adımı uygulamanız hâlinde bir pencere açılacak. Açılan pencere üzerinden "En iyi performans" seçeneğini seçin. Bu seçeneğin ismi, bilgisayardan bilgisayara farklılık gösterebilir.

Bilgisayarın Donanımını Yenileyin

FPS değerlerinin artmasını sağlayacak diğer yöntem ise PC'nin donanım bileşenlerini yenilemektir. Bilgisayarınızın içerisinde yer alan donanım bileşenleri, oyunu yüksek FPS değerleriyle çalıştırmada yetersiz kalıyor olabilir. Bu nedenden dolayı daha güçlü donanım satın alabilirsiniz.

Bilgisayar toplarken bazı önemli kısımlara dikkat etmelisiniz. PC toplama rehberi sayesinde bu süreçte hangi kısımlara dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Yeni Başlayanlar İçin En İyi LoL Karakterleri
OYUN

Yeni Başlayanlar İçin En İyi LoL Karakterleri

MOBA türündeki popüler video oyununda 140’dan fazla şampiyon yer alıyor. Bu şampiyonların bazıları uzmanlık gerektirirken bazıları ise oldukça kolay bir oynanışa sahip.

Bu yazıda LoL FPS arttırma yöntemlerini açıkladık. Eğer düşük FPS sorununu farklı bir yöntem ile düzelttiyseniz aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.

League of Legends (LoL) RP Nedir, Nasıl Alınır?
NASIL YAPILIR

League of Legends (LoL) RP Nedir, Nasıl Alınır?

Dünya’nın en meşhur oyunlarından biri olan League of Legends’daki RP’lerin ne olduğunu merak ettiniz mi? Bu yazımızda size LoL RP nedir ne değildir izah edeceğiz.

YORUMLAR