Stresten Kurtulmak İçin En İyi Oyunlar

Bazı oyunlar stres seviyesini yükseltirken bazı oyunlar ise stresten uzaklaşmamıza olanak sağlar. İşte stresten kurtulmak için oynanabilecek en iyi oyunlar!

Video oyunları, çoğu kişi için stresli hayatlarından uzaklaşmak için en iyi yoldur ancak her video oyunu stresten uzaklaşmaya uygun değildir. Bazı video oyunları insanın stres seviyesinin yükselmesine neden olabilmektedir. Peki, stresten kurtulmak için en iyi oyunlar nelerdir?

Stresten Kurtulmak İçin Oynanabilecek En İyi Oyunlar

  • Stardew Valley
  • Alto's Odyssey
  • AER Memories of Old
  • ABZU 
  • Journey
  • Banished
  • Slime Rancher
  • Animal Crossing: New Horizons
  • Dorfromantik
  • PowerWash Simulator

Bazı video oyunları stres seviyesinin yükselmesine neden olabiliyorken bazı video oyunları ise stresten uzaklaşmamıza olanak sağlar. Bu yazıda, stresten kurtulmak için oynayabileceğiniz en iyi video oyunlarını derledik. Listede yer alan oyunlar stres seviyenizin azalmasına yardımcı olabilir.

Stardew Valley

Rol yapma oyunu ile çiftçilik oyununun karışımı olan Stardew Valley, kendine has grafiklere sahip. Stardew Valley'de tarlanıza ekinler ekip hasat edebilirsiniz. Yabani otları temizleyrek toprağın daha elverişli olmasını sağlayabilirsiniz. Hayvanlar yetiştirebilir, madencilik yapabilir ve hatta balık tutabilirsiniz. 

Stardew Valley Benzeri 8 Oyun
OYUN

Stardew Valley Benzeri 8 Oyun

Stardew Valley, 2016 yılında çıkış yaptıktan sonra bir fenomen haline geldi ve geniş kitleler tarafından çokça takdir edildi. Bir çiftçilik ve yaşam similatörü olan bu oyunda rol yapma mekanikleri de bulunuyordu ve bağımlılık yapıcı bir oyun döngüsü vardı.

Oyunda yer alan diğer karakterlere de yardım edebilirsiniz. Oyuncular tarafından yoğun ilgi gören Stardew Valley'de mağazalar gibi keşfedebileceğiniz birçok mekan bulunuyor. Keyifli çiftçilik oyunu PlayStation 4, PC, Xbox One, Nintendo Switch, iOS ve Android platformlarında yer alıyor.

Alto's Odyssey

Alto's Odyssey, sahip olduğu başarılı müzikler, kaliteli grafikler ve muhteşem bölüm tasarımları ile stres seviyesinin azalmasına yardımcı olabilir. Sonsuz koşu temasına sahip olan Alto's Odyssey, başarılı oynanış sistemine sahip. Alto's Odyssey, Android, iOS, tvOS, PC ve konsollarda bulunuyor. Sonsuz koşu temasına sahip olan bir video oyunu arıyorsanız Alto's Odyssey'i tercih edebilirsiniz.

AER Memories of Old

Forgotten key tarafından geliştirilen macera türündeki AER Memories of Old, kendine has grafiklere sahip. Oyuncular AER Memories of Old'da istediği zaman bir kuşa dönüşerek dünyayı keşfedebilir. Çok başarılı müziklere sahip olan AER Memories of Old'da çok sayıda bulmaca bulunuyor. AER Memories of Old, stres seviyesinin azalmasına yardımcı olabilir.

ABZU 

Giant Squid tarafından geliştirilen ABZU, çok başarılı bir su altı macera oyunudur. Bir dalgıç olarak su altı maceraya giriş yaptığımız ABZU'da yüzlerce benzersiz canlı türünü keşfedebilirsiniz. 2016 yılında çıkışını gerçekleştiren ABZU, keyifli bir oyun deneyimi sunuyor.  Oyuncular tarafından yoğun ilgi gören ABZU'da okyanusun derinliklerini keşfedebilirsiniz. ABZU, PlayStation 4, PC, Xbox One ve Nintendo Switch platformlarında yer alıyor.

Journey

Uçsuz bucaksız çöllerde yolculuğa çıktığımız Journey'de diğer oyuncular ile karşılabiliyoruz. Journey, ilk olarak 2012 yılında PlayStation 3 platformuna çıktı. PlayStation 3 platformunda yoğun ilgi ile karşılaşan Journey, 2015 yılında PlayStation platformunda satışa sunuldu. Thatgamecompany tarafından geliştiirlen Journey, 2019 yılında da PC platformuna çıktı. Journey'in iOS sürümünün de bulunduğunu belirtelim. Journey sahip olduğu muhteşem atmosferi, grafikleri ve farklı oyun yapısı ile dikkat çekiyor.

Banished

Oldukça sakin ve rahatlatıcı bir şehir kurma oyunu olan Banished atmosferi ve oynanışı ile sizi stresten arındıracak bir yapım. Diğer şehir kurma oyunlarına kıyasla çok daha basit mekaniklere sahip bir oyun olan Banished, arka plan sesleriyle ve atmosferiyle oldukça sakin bir yapım.

Slime Rancher

Aşırı tatlı, slime benzeri yaratıkları toplayıp, evcilleştirip çoğalttığınız bu oyun gerçekten çok rahatlatıcı. Sevimli yaratıklarla bol bol zaman geçireceğiniz, onları bir arada tutup geçiminizi sağlayacağınız bu yapım o kadar beğenildi ki ikincisi de çıktı. Dilerseniz birinci oyunu dilerseniz de ikinci oyunu oynayabilirsiniz.

Animal Crossing: New Horizons

En iyi Nintendo Switch oyunlarından biri olan Animal Crossing: New Horizons pek çok kişinin bu cihazı satın alma sebebidir desek yanılmayız herhalde. Bir yaşam simülasyonu olan Animal Crossing: New Horizons aşırı tatlı dünyası ve pek çok sevimli hayvanı ile milyonları kendine aşık etmeyi başardı. Eğer siz de stres atmak için böylesine sevimli bir oyun oynamak istiyorsanız Animal Crossing: New Horizons’a bir göz atmalısınız.

Nintendo Switch 2 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi
TEKNOLOJİ

Nintendo Switch 2 Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Nintendo’dan beklenen yeni oyun konsolu Switch 2 ile ilgili haberler piyasada büyük bir yankı uyandırıyor. Uzun zamandır Nintendo kullanıcılarının beklediği bu konsolun etkileyici bir oyun performansı sunması hedefleniyor.

Dorfromantik

Size sürekli yeni parçalar vererek güzel ve sürekli büyüyen bir köy manzarası yarattığınız bu oyun özünde bir strateji ve bulmaca oyunudur. Diğer pek çok bulmaca ve strateji oyunun yanı sıra Dorfromantik son derece sakinleştirici ve rahatlatıcı bir oyundur. Oyunun genel yapısı son derece yumuşak bir ambiyansa sahiptir.

PowerWash Simulator

Yorucu bir iş gününün ardından etrafı basınçlı su ile temizlemekten daha rahatlatıcı ne olabilir ki? PowerWash Simulator ile pek çok ortamda basınçlı su kullanarak etrafı temizlemeniz mümkün. ASMR etkisi yapan bu oyunda amacımız oldukça basit. Çeşitli bölgelere gidiyoruz ve elimizdeki basınçlı su ile her şeyi tertemiz yapıyoruz.

Stresten kurtulmak için oyunayabileceğiniz oyunlar ile alakalı paylaşacaklarımız bu kadardı. Umuyoruz ki sizler için faydalı olmuştur. Sizce listemizdeki en rahatlatıcı oyun hangisi? Siz stresten kurtulmak için hangi oyunları oynuyorsunuz? Aşağıda bulunan yorumlar kısmında düşüncelerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir’i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR