5G Çalışmaları Sürüyor: 400 Gigabit Hıza Ulaşıldı!

Vodafone veri ihtiyaçlarını daha hızlı şekilde çözebilmek adına ilk 400 gigabit hız denemesini gerçekleştirdi. İşte detaylar!

5G Çalışmaları Sürüyor: 400 Gigabit Hıza Ulaşıldı!

Ülkemizde 5G için hazırlık çalışmaları hâlâ sürmekte ve pek çok operatör ve altyapı şirketi bu alandaki çalışmalarını 2023 yılı öncesinde giderek hızlandırıyor. Bu bağlamda ülkemizin popüler operatör şirketlerinden Vodafone, birden fazla tedarikçili ve çok katmanlı 400 gigabit hız denemesini gerçekleştirdi.

Artan veri ihtiyaçlarını daha hızlı ve ulaşılabilir şekilde çözmek isteyen Vodafone, 400 gigabit hız denemesini gerçekleştiren ilk operatör olmayı başardı. Vodafone hız denemelerinde Acacia Bright 400ZR+ modülleri ve Cisco yönlendiricilerini kullandı.

Tuzla ve Esenyurt'taki veri merkezleri arasında gerçekleştirilen testlerde 400 gigabit hıza ulaşılabildi. Vodafone bu teknoloji kapsamında artık müşterilerine çok daha hızlı ve daha güvenilir hizmet sağlamayı planlıyor.

Vodafone 400 Gigabit Hıza Ulaşan İlk Operatör Oldu

5G Çalışmaları Sürüyor: 400 Gigabit Hıza Ulaşıldı!

Tüm faydalar bununla da sınırlı değil. Enerji verimliliğinin artması ile birlikte küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle mücadeleye de destek olunacak. Testle ilgili görüşlerini paylaşan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Özdemir şu ifadeleri kullandı:

"Yaptığımız son testte, Acacia Bright 400ZR+ modülleri ve Cisco yönlendiricilerini kullanarak 400 gigabit hızında datayı Tuzla ve Esenyurt veri merkezlerimiz arasındaki IP yönlendiriciler üzerinden başarıyla taşıdık. Bu çözüm sayesinde müşterilerimize daha hızlı ve güvenilir hizmet sunabileceğiz. Diğer yandan da enerji verimliliğimizi artırarak ve karbon ayak izimizi azaltarak, küresel ısınma ve iklim değişikliğiyle verdiğimiz mücadeleyi desteklemeyi hedefliyoruz."

2022 Yılında İnterneti En Çok Ne İçin Kullandık?
İNTERNET

2022 Yılında İnterneti En Çok Ne İçin Kullandık?

2022 yılının sonlarına yaklaştığımız bu günlerde pek çok şirket geride bırakmak üzere olduğumuz yıla dair verileri yayınlamaya başladı.

İşte Karşınızda 2022'nin En Büyük Teknoloji Fiyaskoları
TEKNOLOJİ

İşte Karşınızda 2022'nin En Büyük Teknoloji Fiyaskoları

2022 yılı, teknoloji açısından birçok yenilik getirse de aynı zamanda birçok fiyaskoya da tanıklık etti. PCMag dergisi, bu yılın en önemli teknoloji fiyaskolarını derledi.

YORUMLAR