ABD Hükümeti, Google'a Dava Açtı: Sebebi Ne?

ABD Hükümeti, arama motoru devi Google'a dava açtı. Davanın sebebi ve merak edilenler haberimizde.

google-rekabet-kurumu-sozlu-savunma

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, milyonlarca kullanıcısı bulunan Google'a karşı bir antitröst davası açtı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Google'a Dava Açıldı!

Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, Mountain View merkezli şirketin yasadışı bir tekeli sürdürmek için arama ve reklamcılık pazarlarında rekabeti engelleyici ve dışlayıcı uygulamalar kullandığını iddia ederek Google'a karşı bir antitröst davası açtı.

Google Ofisinde Cinayet İddiası

11 eyalette Başsavcılar tarafından da desteklenen dava, Google'ı dünyanın her yerinden milyarlarca kullanıcı ve reklamveren için internetin "tekel bekçisi" olarak adlandırıyor. Google'ın Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm arama sorgularının neredeyse yüzde 90'ını oluşturduğu ve arama reklamcılığındaki tekellerini sürdürmek için dışlayıcı anlaşmalar gibi "rekabete aykırı taktikler" kullandığı iddia ediliyor.

Dava ayrıca Google'ı, rakip arama motorlarının mobil cihazlara önceden yüklenmesini yasaklayan anlaşmalar yapmakla suçluyor. Google, davanın tüketicilere yardımcı olmak için hiçbir şey yapmayacağını söylüyor.

Google, Mırıldanma ile Şarkıların Adını Bulan Yeni Özelliğini Duyurdu
İNTERNET

Google, Mırıldanma ile Şarkıların Adını Bulan Yeni Özelliğini Duyurdu

Google artık melodisini mırıldanarak veya ıslık çalarak size bir şarkının adını söylemesini sağlayabilecek. Şirket SearchOn 2020 etkinliğinde yeni özelliklerini duyurdu.

Tekel Ne Demek?

Tekel veya monopol, bir pazarda belirli bir ürün için üretici ya da dağıtımcı olarak tek bir firmanın bulunması durumuna deniyor.

Sizler Google'a açılan dava hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın! Ayrıca Telegram kanalımıza katılarak hem sorular sorabilir hem de teknolojik ürünler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Telegram kanalımıza burada yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR