Adobe Firefly Artık Sizlerle: Yazılanları Görsele Dönüştüren Yeni Sistem

Yazılanları görsel hale getiren yapay zeka sistemleri arasına bir yenisi daha katıldı: Adobe Firefly. Yapay zeka sistemi hakkındaki tüm detaylar haberimizde!

Yazılanları görsel hale getiren yapay zeka sistemleri arasına bir yenisi daha katıldı: Adobe Firefly. Şirketin, sanatçıların eserini çalmadığına vurgu yaparak tanıttığı yeni sistemi Dall-E, Stable Diffusion, Midjourney ve Microsoft'un da yeni tanıtılan Bing İmage Creator'ına benzer şekilde çalışıyor.

Adobe, yapay zeka için uzun zamandır "Sensei"ye yatırım yapıyor. Sadece lisanslı ve telif hakkı olmayan içerikler ile eğitilen sistemin, internet üzerindeki sanatçıların eselerini de izinsiz almadığının altını çiziyor. Oldukça önemli olan bu bilgi, diğer pek çok yapay zeka arasından sıyrılmasını sağlıyor.

Diğer yapay zeka araçları internetteki tüm görsel ve fotoğrafları geniş çaplı bir şekilde inceleyip, analiz ediyor. Bu da bazen tasarımcılar ve fotoğrafçıların stillerini/tarzlarını izinsiz olarak kopyalaması sonucunu verebiliyor. 

Adobe, Firefly ile İddialı Bir Şekilde Karşımızda!

Başarılı, özgün ve yaratıcı bir sisteme sahip olan Adobe Firefly, şu an için ücretsiz beta testi aşamasında. Şimdilik sadece tarayıcı üzerinde yer alan sistem, ileriki süreçte Photoshop, Illustrator ve Premiere içine de entegre edilecek.

Firefly, şu an kendi altında iki farklı araca sahip. Bu araçlardan biri direkt olarak yazılanları görsele dönüştürüyor. Diğer araç ise farklı tarzlarda yazılar hazırlanması konusunda başarılı bir sonuç veriyor. 

İlk aracın ilk çıkardığı örneklere bakıldığında oldukça kaliteli sonuçlar veren bir sistem olduğu görülüyor. Sonuçlara farklı yapıda stiller uygulanabilmesi de dikkat çekiyor. Tek seferde dört farklı görsel üretebilmesi de sistemin yeterliliğini ortaya koyuyor.

Microsoft Bing Yapay Zekası Herkese Açıldı: Tamindir'i Kaynak Gösterdi!
YAZILIM

Microsoft Bing Yapay Zekası Herkese Açıldı: Tamindir'i Kaynak Gösterdi!

Geçtiğimiz haftalarda OpenAI-Microsoft iş birliği ile geliştirilen Bing yapay zekası ile tanışmıştık. ChatGPT'ye oldukça benzeyen bu yapay zeka, ChatGPT'nin aksine güncel internet verilerine ulaşabiliyor ve aramalarınızda size yardımcı oluyordu.

Google'ın Yapay Zekası Bard Kullanıma Açıldı
TEKNOLOJİ

Google'ın Yapay Zekası Bard Kullanıma Açıldı

ChatGPT'nin geçtiğimiz aylarda ortaya çıkışının ardından büyük bir ivme yakalaması, başta Google olmak üzere tüm arama motorlarını endişelendirmişti.

YORUMLAR