Bankalar Arası 7 Gün 24 Saat Para Transfer Dönemi Başladı

Bankalar arası 7 gün 24 saat boyunca para transferi yapılabilecek. Bugünden itibaren para saat sınırı ortadan kalmış oldu. FAST sistemi devrede.

bankalar-arasi-7-gun-24-saat-para-transfer-donemi

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama ile birlikte FAST sistemi devreye girdi. Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) sistemi pilot testlerin tamamlanmasının ardından kullanıma açıldı. İşte Merkez Bankası tarafından yapılan açıklama ve detaylar.

EFT Saat Sınırı Kalktı: FAST Sistemi ile 7 Gün 24 Saat Para Transferi Yapılabilecek

TCMB tarafından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi:

  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bünyesinde geliştirilen yeni nesil 7/24 anlık perakende ödeme uygulaması Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) Sistemi, bankalarla sürdürülen pilot testlerin tamamlanmasının ardından, 8 Ocak 2021 (bugün) itibarıyla kullanıma açılmıştır.
  • FAST Sistemi ile birlikte, elektronik ödemelerin sisteme kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarası (TCKN), telefon numarası ve e-posta adresi ile kolay ve pratik bir şekilde başlatılmasını sağlayan Kolay Adresleme Sistemi de kullanıma sunulmuştur.
  • FAST Sistemi, yaygın kullanımının yakından izlenmesi amacıyla, ilk aşamada 50 TL limitli olarak başlatılmıştır. Bu limit, kullanımın yaygınlığına göre kademeli şekilde artırılarak 1000 TL’ye kadar yükseltilecektir.
  • FAST Sistemi, işlem limitlerinin daha yüksek seviyelere çıkarılması ve karekodlu ödemeler ile ödeme isteme gibi katma değerli yeni özelliklerin de yakın vadede eklenmesiyle, dijital ekonominin bir üst seviyeye taşınmasına önemli katkılar sağlayacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Yapılan açıklamada da belirtildiği gibi ilk aşamada 50 TL'ye kadar para transfer işlemi yapılacak. Bu limit yaygınlığa göre kademeli olarak 1.000 TL'ye kadar yükseltilecek. Böylelikle 7 gün 24 saat boyunca bankalar arası para transferi işlemi aktif hale geldi.

FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) olarak isimlendirilen bu yeni sistem ile vatandaşlarımız farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini, saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat gerçekleştirebilecekler.

Sizler EFT'de saat sınırının kalkmış olması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yeni sistemi nasıl buldunuz Hemen aşağıda yer alan yorumlar bölümünden görüşlerinizi bizlerle ve diğer okurlarımız ile paylaşmayı unutmayın!

İYS Kullanıma Açıldı: İstenmeyen SMS ve Aramalar Engellenebilecek
İNTERNET

İYS Kullanıma Açıldı: İstenmeyen SMS ve Aramalar Engellenebilecek

Neredeyse herkesin canını sıkan ve istenmeyen SMS'ler artık son buluyor. Reklam, tanıtım içerikli telefon mesajı ve elektronik postaları denetimsiz ve izinsiz olarak kllanıcılara gönderilemeyecek.

Telegram kanalımıza katılarak hem sorular sorabilir hem de teknolojik ürünler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Telegram kanalımıza burada yer alan bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Telegram kanalımızda tüm sorularınıza kısa süre içerisinde yanıt vermekteyiz.

YORUMLAR