FAST Ödeme Yöntemi Tüm Ödeme Noktalarına Geliyor

FAST ödeme sistemi yakında tüm ödeme noktalarına ve elektronik para kuruluşlarına geliyor. İşte detaylar!

FAST Ödeme Yöntemi Tüm Ödeme Noktalarına Geliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yapmış olduğu açıklama ile FAST ödeme sisteminin önümüzdeki yıldan itibaren tüm ödeme noktalarına ve elektronik para kuruluşlarına geleceğini açıkladı. Uzun yıllardır kullanıcıların işlemlerini daha hızlı gerçekleştirmesini sağlayan sistem yakında pek çok noktaya daha gelecek.

FAST ödeme sistemi, geçtiğimiz yıllarda hayatımıza girmiş ve artık klasikleşen ödeme saati sisteminden kurtulmamızı sağlamıştı. FAST sayesinde günün her saati bankalar arası işlem gerçekleştirebilmeye başladık. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın açıklamasına göre sistem gelecekte hayatımızın her anında yer alacak.

Ödeme ve elektronik para kuruluşlarını da kapsayacak olan FAST sistemi artık yalnızca bankalar arası transferlerde değil ödeme kuruluşlarında da kullanılabilecek. Bu ödeme kuruluşlarının örnekleri arasında Papara, Fastpay, İyzico vb. markalar yer alıyor.

Altyapı 2023'te Sağlanacak

FAST Ödeme Yöntemi Tüm Ödeme Noktalarına Geliyor

Alınan bu yeni kararla birlikte ödeme ve elektronik para kuruluşlarına FAST sisteminin dâhil edilmesi ödemeler arasındaki rekabetin ve yenilikçiliğin artması noktasında büyük önem arz ediyor. Ayrıca pek çok yeni hizmet de bu sistem sayesinde daha güvenli işlemler gerçekleştirebilecek.

Şimdilik bu altyapının sağlanması için 2023 yılı işaret ediliyor, bu nedenle somut bir gelişme görmemiz için biraz daha beklememiz gerekecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

İşte Karşınızda 2022'nin En Büyük Teknoloji Fiyaskoları
TEKNOLOJİ

İşte Karşınızda 2022'nin En Büyük Teknoloji Fiyaskoları

2022 yılı, teknoloji açısından birçok yenilik getirse de aynı zamanda birçok fiyaskoya da tanıklık etti. PCMag dergisi, bu yılın en önemli teknoloji fiyaskolarını derledi.

YORUMLAR