Fortnite Unreal Engine 5'e Geçiş Yapabilir

Yaşanan yeni bir gelişme ile Fortnite'ın Unreal Engine 5 ile görsel anlamda büyük yenilikler ile karşımıza çıkacağı iddia ediliyor.

Fortnite Unreal Engine 5 motoruna geçiş yapacakmış gibi görünüyor. Henüz resmi bir durum söz konusu olmasa da, önemli bir kaynaktan gelen iddia buna işaret ediyor. Detaylar haberimizde.

Epic Games tarafından Unreal Engine 4 grafik motoru ile geliştirilmiş olan ücretsiz Battle Royale oyunu Fortnite, 21 Temmuz 2017 tarihinde yayınlanmıştı. Kısa süre içerisinde bugünkü popülaritesine ulaşan oyun, büyük başarılara imza atmış ve Amerika menşeli yayıncı için tam bir para basma makinesi haline gelmişti.   

Bölümler ve buna bağlı olarak sezonlar halinde yeni içeriklerin yayınlanmış olduğu Fortnite, yeni içeriklerin yanı sıra, yapılan özel anlaşmalar ile belli başlı oyunlardaki simgesel karakterleri de oyuncular ile buluşturulmaya devam ediliyor.  

Yeni içeriklerin yanı sıra, Fortnite için görsel anlamda yenilikler de yapılmıştı. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz yıl içerisinde yayınlanan güncelleme ile oyuna Işın İzleme ve DLSS desteği getirilmişti. Bu sayede, daha gerçekçi yansıma, gölgelendirme ve aydınlatma gibi faktörlerin oyun üzerindeki etkisi artmıştı. Mesela oyunda yer alan gölgeler ile karakterinizin arasında mesafe açıldıkça dinamik bir şekilde boyutlandırma yapılıyordu. 

Son olarak 8 Haziran 2021 Salı günü başlamış olan ikinci bölüm yedinci sezon ile görsel anlamda epey geliştirilen oyunda, Quality Presets ayarının seçilmesi durumunda fırtınanın, bulutların, duman ve su efektlerinin yanı sıra, canlı renklerin, Lens Flare efektinin ve gölgelendirme kalitesinin üst seviyelere taşındığına şahit olmuştuk. Ancak Fortnite görünüşe göre sıradaki sezon ile de görsel anlamda köklü bir değişiklik yaşayacak.

Fortnite Unreal Engine 5'e Geçiş Yapacak mı?

Geçmişte oyun ile ilgili olarak sızdırdığı bilgiler ile yüksek itibar kazanmış olan HYPEX, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile ikinci bölüm sekizinci sezon ile Unreal Engine 5 motoruna geçişin yapılacağını öne sürdü. Şimdilik bu geçişin etkilerinin ne olacağına dair net bir detay paylaşılmış değil, ama ışıklandırma ve detaylar dahil olmak üzere görsel anlamda büyük gelişim ve arttırılmış kare hızı söz konusu diyebiliriz. 

HYPEX aynı zamanda bu geçişin sonrasında mod üreticilerinin de yeni motor ile pratik yapmaya başlayacaklarını da tahmin ediyor. Bildiğiniz gibi modlama sisteminin Fortnite oyununa ekleneceği uzun zamandır söylenti olarak ortalıkta dolaşıyordu ve bu haber de Battle Royale oyununu herhangi bir etkisi olmayacak olsa da, Yaratıcı Modu’nda harita üreticilerine daha başka imkanların sunacağını rahatlıkla söyleyebilir. 

Şu an için Epic Games tarafından resmi bir açıklama veya Unreal Engine 5 motoruna geçişe işaret eden bir söylemde bulunulmuş değil. Bu nedenle, bu haberimizi de bir söylenti olarak bir kenarda tutmakta fayda var. Gelişmeleri takip edecek ve resmi bir açıklama yapılması durumunda da sizlere aktaracağız. 

Elon Musk, Apple-Epic Games Tartışmasında Tarafını Açıkladı
MOBİL

Elon Musk, Apple-Epic Games Tartışmasında Tarafını Açıkladı

Dünyanın en zengin iş insanlarından biri olan Elon Musk, Apple-Epic Games tartışmasında tuttuğu tarafa Twitter hesabı üzerinden paylaşmış olduğu bir tweette yer verdi.

YORUMLAR