HBO Max Türkiye Faaliyetlerine Yakında Başlıyor

HBO Max'in Türkiye'de yayın hayatına ne zaman başlayacağı büyük merak konusuydu ve bu konuda önemli bir adım atıldı. İşte detaylar!

HBO Max Türkiye Faaliyetlerine Yakında Başlıyor

Bir süredir Türkiye pazarına girip girmeyecekleri ile ilgili iddialar dolaşan HBO Max'in en son aldığı kararla bir süre daha bekleyeceği söylentileri ortaya çıkmıştı. Bugün ise popüler dijital yayın hizmeti HBO Max'in RTÜK lisansı onaylandı ve yakında Türkiye'de yayın hayatına başlayacağı belirtildi.

Global dijital yayın hizmetlerinin yavaş yavaş tüm Dünya'ya açıldığı bu süreçte en son Disney Plus'ın geçtiğimiz Haziran ayında ülkemizde faaliyetlerini başlattığını görmüştük. Ardı sıra HBO Max'ten de aynı hamle bekleniyordu ancak son söylentiler bu kararın ertelendiği yönündeydi.

HBO Max Türkiye Faaliyetlerine Yakında Başlıyor

HBO Max Tüm Yasal Gereklilikleri Yerine Getirdi

İlk olarak egirişim tarafından belirtilen habere göre bugün RTÜK lisansını alan HBO Max'in aldığı lisansın 10 yıllık olduğu belirtiliyor. Bu lisans sayesinde HBO Max en kısa zamanda Türk izleyicilerle içeriklerini buluşturabilecek.

Güncelleme: RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, konu ile ilgili oldukça önemli bir açıklamada bulundu. Şahin tarafından yapılan açıklama ile beraber HBO Max'in lisans başvurusunun onaylandığı kesinleşmiş oldu. RTÜK Başkanı'nın yaptığı açıklama şu şekilde:

"Ülkemizin yasalarına uyan,toplumsal değerlerimize saygı gösteren her kuruluşa desteğimiz dün olduğu gibi bugün de devam ediyor. Global bir marka olan Hbo Max isimli internet yayın platformunun ülkemizde yayın hakkı için yaptığı lisans başvurusu onaylanmıştır. Lisansı hayırlı olsun."

HBO Max'in şu anlık Türkiye'de ne zaman yayın hayatını başlatacağı belirsiz ancak ülkemiz özelinde elde etmeleri gereken yasal gereklilikler tamamlanmış durumda. Bu noktadan sonrası tamamen HBO Max'in planlamasına bağlı olacak.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

İzlenmesi Gereken En İyi HBO Max Filmleri - 2024
Sinema

İzlenmesi Gereken En İyi HBO Max Filmleri - 2024

2022 yılı itibariyle birçok ülkede yayına açılan Max (eski adıyla HBO Max), sinema tutkunlarını unutmadan geçmiyor. Klasiklerden yeni çıkan filmlere kadar geniş bir film yelpazesi bulunan platformda her tür mevcut.

YORUMLAR