Nazar Boncuğu Emoji Oluyor

Nazar boncuğu emojisi için yapılan başvuru sonuçlandı ve UNİCODE, nazar boncuğunun emoji olarak yayılması adına çalışma başlattı.

Nazar Boncuğu Emoji

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk kültürünün değişmez simgelerinden bir tanesi olan nazar boncuğu için başvuruda bulundu. Bakanlık tarafından yapılan nazar boncuğu emoji başvurusunun olumlu sonuçlandığı söylendi.

Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamayla, internette kullanılan emojilerin belirlenmesi ve yaygınlaşması için çalışan, kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan UNİCODE konsorsiyumuna nazar boncuğu emojisi için başvuru yapıldığı duyuruldu. Bugün bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yayınlanan yazıdaysa Turkey Home tanıtım kampanyası kapsamında yapılan başvurunun sonuçlandığı ve istenilen cevabın alındığı belirtildi.

Bakanlığa bağlı olarak çalışmalarını yürüten Tanıtma Genel Müdürlüğünün 30 Kasım 2017 tarihinde yaptığı başvuru sonrasında, İngilizcede “Evil Eye Bead” olarak bilinen nazar boncuğuyla alakalı sürecin 16 Temmuz tarihi itibarıyla bittiği kaydedildi. UNİCODE’a yapılan başvurunun olumlu sonuçlandığı ve nazar boncuğu emojisinin ilk olarak Twitter üzerinden kullanılmaya başlanacağı, ardından bütün internet üzerinde yaygınlaşacağı ifade edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan resmi açıklamadaysa Turkey Home kampanyası ve nazar boncuğu emojisi hakkında şu ifadeler kullanıldı: “Türkiye'nin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini dünya çapında tanıtmak amacıyla 2014'ten bu yana Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sürdürülen Turkey Home kampanyası böylece Anadolu kültürüne ait önemli bir unsuru tüm dünyaya tanıtmayı başarmış oldu. Turkey Home kampanyası kapsamında çekilmiş olan “Turkey Home of Evil Eye Bead” isimli bir tanıtım filmi de bulunuyor. Emojiler günümüzde internet ve özellikle de sosyal medya ortamında iletişim kurmanın yeni bir yolu olarak algılanıyor. Emojiler sayesinde birkaç kelimeyle anlatılabilen bir duygu tek görselle tanımlanabiliyor. Yaklaşık 10 yıl önce ortaya çıkan emojilerin sayısı bugün 3 bine erişmiş durumda.

 

 

Aman Nazar Değmesin! Sosyal Medyada Nazara Karşı Önlemler Artıyor
SOSYAL MEDYA

Aman Nazar Değmesin! Sosyal Medyada Nazara Karşı Önlemler Artıyor

Sosyal medya fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram'da kullanıcılar nazara karşı çeşitli paylaşımlar yapıyor. Son araştırmaya göre bu tür paylaşımlar 2 milyon gönderiyi aşmış durumda.

Dünya Emoji Günü için Tim Cook, Memoji Oldu!
YAZILIM

Dünya Emoji Günü için Tim Cook, Memoji Oldu!

Apple, 17 Temmuz Dünya Emoji Günü'nü kutlamak adına iPhone, iPad ve Apple Watch'a yepyeni emojiler getiriyor. Güncelleme içerisinde, hem farklı farklı tiplerde insanlar hem de önceden olmayan hayvanların eklenmiş olması gözlerden kaçmıyor.

Dikkat! iPhone'larda Emoji Tehdidi
MOBİL

Dikkat! iPhone'larda Emoji Tehdidi

{mediaId=447035} Soğuk cümleleri ısıtan, yanlış tercih durumunda karizmanızı yerle bir eden, nice dostlukların temelini atan canımız kadar sevdiğimiz emojilerimiz bazen sıkıntılar da yaratabiliyor.

YORUMLAR