Rekabet Kurumu Philips Hakkında Soruşturma Başlattı!

Rekabet Kurumu Philips hakkında soruşturma başlatma kararının alındığını duyurdu. İşte kurumun başlattığı soruşturma hakkında merak edilen bütün ayrıntılar!

Rekabet Kurumu Philips tarafına soruşturma açtı. Kurumun web sitesinde yayına aldığı duyuruya göre Türk Philips Ticaret A.Ş.’nin ve yetkili satıcılarının internet satışlarını kısıtlamak ve yeniden satış fiyatlarını belirlemek amacı ile 4054 sayılı kanunun 4. maddesini ihlal ettiği iddiasını içinde bulunduran başvuru ile ilgili yürütülen ön araştırma karara bağlandı.

Rekabet Kurumu Philips Tarafına Soruşturma Açtı

Rekabet Kurumunun resmî web sitesi üzerinden yapılan açıklamada, kurum tarafından bir süredir inceleme altında olan Türk Philips Ticaret A.Ş. ve yetkili satıcılarının internet satışlarını kısıtlamak ve yeniden satış fiyatlarını belirlemek suretiyle 4054 sayılı kanunun ilgili maddesini ihlal ettiği iddiasını içeren başvurunun karara bağlandığı ifade edildi.

Kurum, ön araştırma süresi boyunca elde edilen bilgi ve belgeler ile yapılan tespitleri 07.01.2021 tarihli toplantısında tartışarak bir sonuca vardı. Kurum, bulguların ciddi ve yeterli seviyede olduğunu belirterek Türk Philips Ticaret A.Ş., Dünya Dış Ticaret Ltd. Şti., Melisa Elektrikli ve Elektronik Ev Eşyaları Bilg. Don. İnş. San. Tic. A.Ş., Nit-Set Ev Aletleri Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve GİPA Dayanıklı Tüketim Mamülleri Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasında karar kılındığı bilgisini paylaştı.

Rekabet Kurumu tarafından yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

"Türk Philips Ticaret A.Ş.’nin, yetkili satıcılarının internet satışlarını kısıtlamak ve yeniden satış fiyatlarını belirlemek suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı."

"Ön araştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri 07.01.2021 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak; 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak; Türk Philips Ticaret A.Ş., Dünya Dış Ticaret Ltd. Şti., Melisa Elektrikli ve Elektronik Ev Eşyaları Bilg. Don. İnş. San. Tic. A.Ş., Nit-Set Ev Aletleri Paz. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve GİPA Dayanıklı Tüketim Mamülleri Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 21-01/9-M sayı ile karar verdi."

"Rekabet Kurulu tarafından alınan soruşturma kararları, hakkında soruşturma açılan teşebbüs ya da teşebbüs birliklerine kararın tebliğ edilmesini takiben kamuoyunun bilgisine sunulur. Kamuoyunun Rekabet Kurulu kararları hakkında bilgilendirilmesi kapsamında yapılan bu açıklamalar, hakkında soruşturma açılan teşebbüslerin ya da teşebbüs birliklerinin 4054 sayılı Kanun’u ihlal ettikleri, Kanun kapsamında ceza yaptırımı ile karşı karşıya kaldıkları veya kalacakları şeklinde yorumlanamaz."

Rekabet Kurulu WhatsApp Kararı: Bilgilerin Paylaşılmasını Durdurdu
İNTERNET

Rekabet Kurulu WhatsApp Kararı: Bilgilerin Paylaşılmasını Durdurdu

Rekabet Kurulu tarafından Facebook ve WhatsApp'a soruşturma açıldı. WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğunu durdurdu. İşte yapılan açıklama ve detaylar.

YORUMLAR