Rus Geliştiriciler, Play Store Alternatifi Bir Uygulamayı Duyurdu

Yaptırımlar sonrası ödeme alamayan Rus uygulama geliştiricileri için Play Store'a yerel bir alternatif geliyor.

Rus Geliştiriciler, Play Store Alternatifi Bir Uygulamayı Duyurdu

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali bir dizi yaptırım uygulanmasına neden oldu. Bunun üzerine Google da Rusya'da Google Play Store ve YouTube ödemelerini askıya alarak harekete geçmişti.

Google Rusya'daki Reklam Satışlarını Durdurdu
TEKNOLOJİ

Google Rusya'daki Reklam Satışlarını Durdurdu

Google, Rusya'daki reklam satışlarını geçici olarak "durdurduğunu" duyurdu. Apple Pay ve Apple'ın çevrimiçi satışları da dahil olmak üzere diğer birçok şirket ve hizmeti takip eden Google, Rusya'da tüm çevrimiçi reklam satışını ve reklam gelirlerini durdurdu.

Reuters'in bildirdiğine göre Rus teknoloji geliştiricilerinden oluşan bir kuruluş, Play Store'a NashStore (İngilizce "OurStore") adlı bir alternatif duyurdu. Bu, Rusya'nın Mir kart ödeme sistemiyle uyumlu olacak ve Rus uygulama geliştiricilerinin ödeme almasına olanak tanıyacak.

Digital Platforms organizasyonunun bir temsilcisi olan Vladimir Zykov, verdiği demeçte "Ne yazık ki, Ruslar artık uygulama satın almak için Google Play'i kullanamıyor ve geliştiriciler gelir kaynaklarını kaybetti. Bu yüzden NashStore adında bir Rus uygulama mağazası oluşturduk." dedi.

Rusya'nın Yeni Uygulama Mağazası Ne Zaman Açılacak?

Rus Geliştiriciler, Play Store Alternatifi Bir Uygulamayı Duyurdu

Yeni uygulama mağazası, İkinci Dünya Savaşı sırasındaki zaferlerini kutlamak adına 9 Mayıs'ta Rusya'nın Zafer Günü'nde açılacak. Yerel teknoloji devi Yandex daha önce Yandex Store'u alternatif bir Android uygulama deposu olarak sunduğundan bu, ülkenin ilk yerel uygulama pazarı olmayacak. Bu, son yıllarda uygulama mağazalarını etkileyen ilk yaptırımlar değil. Huawei'nin 2019'daki ABD yaptırımlarının ardından Google Play Store'a ve diğer hizmetlere erişimi engellendi ve bu, şirketi mevcut App Gallery mağazasını güçlendirmeye zorladı.

Peki ya siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

YORUMLAR