Spotify'a Din ve Devlet Büyüklerine Hakaret Suçundan Dava Açıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Spotify'a din ve devlet büyüklerine hakaret suçundan dava açtı. İşte davanın nedeni ve detaylar!

Spotify'a Din ve Devlet Büyüklerine Hakaret Suçundan Dava Açıldı

Ülkemizde ve Dünya'da en popüler müzik platformlarından biri olan Spotify'a akılalmaz bir soruşturma başlatıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlatmış olduğu bu soruşturma, uygulamada bulunan çalma listelerinin isimlerinden kaynaklanıyor.

En basit anlatımla dini değerleri aşağılama ve devlet büyüklerine hakaret suçundan dava açılan Spotify'ın yaşadığı sorun kullanıcıların açmış olduğu çalma listeleriyle alakalı.

CİMER üzerinden yapılan şikayetlerle öğrenilen bu çalma listelerinin isimleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın konuyla ilgili soruşturma başlatmasına neden oldu.

Spotify'a Din ve Devlet Büyüklerine Hakaret Suçundan Dava Açıldı

Açılan Çalma Listelerinin İsimleri Neler?

Sorun kullanıcıların açmış olduğu çalma listelerinin isimleri olsa da Spotify'ın bu isimleri onaylaması soruşturmanın asıl önemli noktası. Pek çok din ve devlet büyüğünün isminin yer aldığı ve çoğunlukla hakaret içeren bu çalma listeleri hakkında Spotify'ın ne gibi bir işlem yapacağı ve ne tür bir cezaya çarptırılacağı şimdilik belli değil.

Soruşturmada suç teşkil ettiği belirtilen çalma listeleri arasında; ‘Allah’ın rakı içerken dinledikleri’, ‘Hz. Muhammed’in devesiyle yanlarken dinledikleri’, ‘Allah’ın Hz. Adem’i cennetten kovarken dinlediği şarkılar’, ‘Allah’ın telefon zil sesi’, ‘Recep Tayyip Erdoğan’ın rakı içerken dinlediği şarkılar’, ‘Hz. Muhammed ve Allah’ın rakı içerken dinlediği şarkılar’ ve ‘Hz Ali’nin makas atarken dinlediği şarkılar’ gibi isimler yer alıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Spotify Türkiye Abonelik Fiyatları Zamlandı: İşte Yeni Fiyatlar
İNTERNET

Spotify Türkiye Abonelik Fiyatları Zamlandı: İşte Yeni Fiyatlar

Gerek dünyada gerek ülkemizde en çok kullanılan müzik uygulamalarından biri olan Spotify'ın Türkiye abonelik fiyatlarına yeni bir zam geldi.

YORUMLAR