Xiaomi, Türkiye'de Test Üretimine Başladı: Bakan Varank Duyurdu

Xiaomi Türkiye'de test üretimine başladı haberi geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından açıklama yapıldı.

xiaomi-turkiyede-test-uretimine-basladi

Xiaomi Türkiye'de test üretimi yapmaya başladı. Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan Xiaomi, Türkiye'de test üretimine başladı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, mutlu eden haberi paylaştı.

Xiaomi Türkiye'de Test Üretimi Yapmaya Başladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile Xiaomi'nin ülkemizde test üretimi yapmaya başladığı bilgisini verdi.

Varank açıklamasında şu cümlelere yer verdi:

"Global teknoloji devlerinin ülkemize yatırımları devam ediyor! Xiaomi, küresel tedarikçi Salcomp ile Türkiye’de kurduğu fabrikasında test üretimine başladı. Hoşgeldin Xiaomi!"

Xiaomi Türkiye'ye 30 Milyon Dolar Yatırım Yaptı

Türkiye, Xiaomi'nin 30 milyon dolarlık yatırımla Avcılar'da açtığı fabrika ile markanın dünyada üretime geçtiği dördüncü ülke oldu. Xiaomi, İstanbul Avcılar’da Salcomp’un fabrikasında üretim yapacak. Salcomp, Xiaomi ve Apple'ın tedarikçileri arasında yer alıyor.

Xiaomi, 2021 yılının ilk çeyreğinde Türkiye'de akıllı telefon üretimine başlayacak. Marka bu yatırımıyla hem mavi yaka hem beyaz yaka olmak üzere yaklaşık 2000 kişiye de istihdam sağlayacak. Salcomp iş birliği ile hayata geçirilecek fabrika yıllık 5 milyon adet telefon üretim kapasitesine sahip olacak.

Xiaomi Türkiye Ülke Müdürü Usher Liu yaptığı açıklamada şunları söyledi:

  • Xiaomi ailesi olarak 2019 yılında Türkiye'de başlayan yolculuğumuzun bizi bu noktalara getirmesinden büyük gurur duyuyoruz. Bizi ilk günden bu yana kucaklayarak, Türkiye'nin bir numaralı akıllı telefon markası yapan ve en sevilen teknoloji markalarından biri olarak benimseyen Türk halkına teşekkür ederiz.
  • Xiaomi olarak en önemli önceliğimiz bulunduğumuz her bölgede katma değer yaratarak o bölgenin yerel bir parçası haline gelmek. Bu sebeple Türkiye'nin üretim yapacağımız dördüncü ülke olmasından dolayı çok mutluyuz.
  • Bizim için en değerli pazarlardan biri olan Türkiye'de yatırımlarımıza hız kesmeden devam ederek çalışmalarımızı her zaman bir adım öteye taşımayı arzu ediyoruz. Yaklaşık 14 bin metrekare arazi üzerine kurulu fabrikamızla Türkiye’de üretime başlayacak olmaktan duyduğumuz heyecanı paylaşmak isterim.

 

Oppo, Türkiye'de Test Üretimine Başladı: Bakan Varank Açıkladı
TEKNOLOJİ

Oppo, Türkiye'de Test Üretimine Başladı: Bakan Varank Açıkladı

Oppo Türkiye'de test üretimi yapmaya başladı. Dünyanın en önemli akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi olan Oppo, Türkiye'de test üretimine başladı.

YORUMLAR