Yapay Zekanın Yaptığı Korkutucu Reklamlar Viral Oldu

Yapay zeka bu sefer de reklam yaptı. Reklamlardaki hatalar ve tercihler, oldukça korkutucu. Detaylar haberimizde!

Yapay Zekanın Yaptığı Korkutucu Reklamlar Viral Oldu

Bugünlerde neredeyse her iş için bir yapay zeka bulmak mümkün. Ancak yapay zekanın belirli bir amaç uğruna birden fazla işlevi ile bir ürün ortaya koyduğuna nadir rastlıyoruz. Yakın zamanda sosyal medyada ortaya çıkan bazı videolar, yapay zekanın bazen ne kadar güçlü olabileceğini ortaya koydu.

Çeşitli ses, görüntü ve video oluşturma yapay zekaları ile yaratılan reklamlar, ilgi çekici olduğu kadar korkutucu da görünüyor.

İşte Yapay Zekanın Pizza Reklamı

Pepperoni Hug Spot tarafından üretilen yapay zeka reklamında insan yüzlerinin ve ağızlarının oldukça ilginç görünmesi, korkutucu ses ve sloganlar gibi sıradışı ögeler yer alıyor. Markanın sitesine girdiğimizde ise benimsenen tarzın bir tanıtım kampanyası olduğunu görebiliyoruz. Reklamın birkaç gün içerisinde 600 bin izlenme aldığı göz önüne alındığında, başarılı olduğu söylenebilir.

Videonun açıklamasına göre reklamın oluşturulmasında kullanılan yapay zekalar şu şekilde:

  • Metin: GPT-4
  • Resimler: Midjourney
  • Video Klipler: Runway Gen2
  • Ses: Eleven Labs
  • Müzik: SOUNDRAW AI Music

Welcome.AI kanalında yayınlanan bir diğer reklam videosunda ise bir kola markasının tanıtımı yapılıyor. Parti ortamının kurgulandığı reklam, Stable Diffusion, Midjourney ve ControlNet gibi yapay zeka araçlarından yardım alıyor.

Pizza reklamına kıyasla çok daha büyük kapsamlı bir kurguya sahip olsa da bu reklamda da insanların yüzleri, elleri ve içecekler oldukça garip görünüyor.

Son aylarda deepfake ile ünlü insanların yapmadığı şeyleri yapmış gibi gösterildiğine şahit oluyoruz. Tam olarak deepfake olmasa da bunun en ilginçlerinden biri de Robot Named Roy isimli kanalda yüklendi. Ünlü oyuncu Will Smith'in spagetti yediği video, binlerce izlenme aldı.

Şimdilik reklamlar size kötü gelmiş olabilir. Ancak yalnızca 2 yıl içerisinde sektörün geldiği nokta göz önüne alındığında, birkaç yıl içerisinde televizyonda izlediğimiz reklamları gerçekten yapay zekalar üretebilir!

Yapay Zekaya Video Yaptırmak
NASIL YAPILIR

Yapay Zekaya Video Yaptırmak

Son dönemlerde popüler olan yapay zeka gelecek için birçok şey vaat ediyor. Özellikle kod yazmak, metin yazmak, video yapmak, ses yapmak veya görsel oluşturmak gibi birçok şey gerçekleştirebilen yapay zeka, aynı zamanda geleceği de tahmin etmesi için çabalanıyor.

En İyi Yapay Zeka Robotu Hangisi: ChatGPT, Bing Chat, You Chat…
İNTERNET

En İyi Yapay Zeka Robotu Hangisi: ChatGPT, Bing Chat, You Chat…

Günümüzde yapay zeka robotları yaşamımızın önemli bir parçası haline dönüştü. Sohbet robotları, internetteki arama motorları gibi pek çok yapay zeka uygulaması gündelik yaşamda çok kullanılmaya başladı.