YOU Arama Motorundan ChatGPT'ye Rakip Yapay Zeka Hamlesi

Google'ın rakipleri arasında yer alan arama motoru You.com, ChatGPT benzeri sohbet botu geliştirdi. İşte detaylar!

YOU Arama Motorundan ChatGPT'ye Rakip Yapay Zeka Hamlesi

Geride bıraktığımız haftaları kasıp kavuran yapay zeka destekli sohbet botu ChatGPT'nin etkileri devam ediyor. 2022 yılı bitmeden önce yeni bir yapay zeka modeliyle daha karşı karşıyayız. Google'ın rakipleri arasında yer alan arama motoru You.com, ChatGPT benzeri sohbet botu YouChat'i kullanıma aldı.

Herkesin Konuştuğu ChatGPT Nedir? Nasıl Kullanılır?
NASIL YAPILIR

Herkesin Konuştuğu ChatGPT Nedir? Nasıl Kullanılır?

ChatGPT, gerçek insan dilini anlayan ve insana benzer yazılı metinler üreten prototip tabanlı yapay zeka sohbet robotudur.

Geçtiğimiz yıl kurulan you.com, sağladığı özelleştirmeler bakımından kullanıcılardan olumlu geri dönüşler almıştı. Klasik arama motoru mantığını değiştirmek amacıyla yola çıkan ekip, aramalarda yapay zekadan destek almak istiyor.

YOU Arama Motorundan ChatGPT'ye Rakip Yapay Zeka Hamlesi

YouChat Güncel Bilgilere Sahip

YouChat ismiyle sunulan sohbet botu, ChatGPT'nin aksine güncel bilgilere sahip. Örneğin ChatGPT'ye "Dünya Kupası'nı kim kazandı?" sorusu sorulduğunda, yapay zeka yaşanan son gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmadığı için cevap veremiyor.

Ancak YouChat, güncel sayfalardan beslendiği için bu soruya rahatlıkla "Arjantin" yanıtını verebiliyor. Öte yandan henüz beta aşamasında olan YouChat, bilgi yanlışı yapabiliyor. Yapay zeka tarafından oluşturulan yanıtlarda Dünya Kupası'nı kazanan takım doğru bilinse de maçın hangi şehirde yapıldığı ve golleri hangi futbolcuların attığı gibi konularda hatalı sonuçlar gösteriyor.

Google, ChatGPT ve benzeri yapay zekalardan kendi iş sistemlerini bozma ihtimali sebebiyle çekinirken You.com'un cesur bir hamleyle arama motoruna yapay zekayı dahil etmesi, kullanıcı tarafında daha olumlu geri dönüşler almalarını sağlayabilir. Birçok uzmana göre arama motorlarının geleceğinde artık yapay zekalar yer alıyor.

ChatGPT Sohbet Botu Google'ı Kırmızı Alarma Geçirdi
YAZILIM

ChatGPT Sohbet Botu Google'ı Kırmızı Alarma Geçirdi

New York Times'ta geçtiğimiz gün yayınlanan bir rapor, OpenAI ekibi tarafından geliştirilen ChatGPT sohbet botunun sorulan her soruya doğrudan yanıt verebilmesi sayesinde Google'a rakip olduğunu ortaya koyuyor.

YORUMLAR