Akıllı Telefonunuzla Mutlu Olmanın 7 Yolu

Akıllı telefonlarımızla mutlu olmanın yollarını açıklıyoruz.

Akıllı Telefonunuzla Mutlu Olmanın 7 Yolu

Akıllı telefonlarımızın hayatımızın yarısından çoğunu ele geçirdiği hakkında çıkan araştırmaların hepsi maalesef doğru. Araştırmalar bu bağımlılığın bizi mutsuz ettiğini de söylüyorlar. Peki, akıllı telefonlarımızla mutlu olmanın bir yolu yok mu? Biz en az 7 tane bulduk.

Akıllı telefonlarımızı insanları aramanın dışında hemen her şey için kullanıyoruz. Uygulamalar arası yaptığımız geçişler, sosyal ağlar derken akıllı telefonlarla yatıp, onlarla kalkıyoruz. Şarjları biterken strese giriyoruz. Gözümüz hep minik ekranlarda.

Tamam, araştırmalar bu tip bağımlılıkların insanları mutsuz ettiğini defalarca söyledi ama bu cihazların bizi mutlu edecek özellikleri hiç mi yok? Akıllı cep telefonlarıyla mutlu olabilmenin yolları var elbette. İşte yöntemler.

Günde en az birkaç kişiyle konuşun

Eskiden telefonu kaldırıp birbirimizle hal hatır sorduğumuz günler geride kaldı. 'Alo merhaba' kelimesinin yerini 'neredesin' aldı. Bu çok sıkıntılı bir durum. İletişimde selamı sabahı bırakmış gibi görünüyoruz. Oysa bu mekanik ve duygusuz iletişim yöntemlerinden sıyrılarak, samimi bir havaya bürünebilirsek daha mutlu insanlar olacağız. 'Merhaba nasılsın' demediğiniz tüm insanlarla daha sıcak iletişim kurarsanız, karşılığında onlarda size aynı empatiyle cevap vereceklerdir. Böylelikle enerjik ve canlı hissedeceksiniz. 

Mesaj atmayı bırakın yüz yüze olmaya çalışın

İletişim kurmaya çalışırken attığınız mesaj sayısı ettiğiniz telefon sayısını geçiyorsa, büyük bir iletişim sorununuz var demektir. Bu alışkanlığınızı hemen bırakın ve uzaktaki, ya da o an ulaşamadığınız insanlarla görüntülü sohbet seçeneğini kullanın. Uzun ya da kısa görüşmeniz önemli değil. Önemli olan birbirinizin yüzünü görmeniz. Havada uçuşan harfler yerine hem sesini hem de yüzünü göreceğiniz dostlarınız gününüze neşe katacaklardır. 

Mutluluk veren uygulamaların peşine düşün

Akıllı telefonunuzda finans, haber, sosyal ağ, ajanda, alarm, hava durumu uygulamalarından geçilmiyor. Peki, bunların arasında sizi mutlu edecek kaç uygulama var? Şeker kırıp, yüzü asık kuşları sapanla fırlatmaktan bahsetmiyoruz. Oyunlar mutluluk verse de kalıcı bir etkileri yok aksine bağımlılık yaparak zamanınız boşa harcamanıza sebep olabiliyorlar. 

Özellikle uyumadan önce mutlaka telefonunuzu karıştırıp uykusuz kalıyorsanız Sleep as Android ve Sleep Better  gibi uygulamalar kullanarak geceleri rahat ve mutlu uymanızı tavsiye ederiz. Kaliteli bir uyku enerjinizi tazeleyecek ve yeni güne hazır ve mutlu başlamanızı sağlayacak. 

Formda ve zinde kalmak için telefonunuzu kullanın

Mağazalarda son derece başarılı spor uygulamaları var. Bunlardan edinerek hayatınızı zinde ve sağlıklı spor yaparak bir düzene sokabilirsiniz. Spor yapmak günlük stresi ve sıkıntıları yok eder. Endomondo ya da Runtastic gibi uygulamalar, düzenli spor yapmanız için sizi teşvik eder, spor performansınızı değerlendirmenizi sağlar.

Minik teneffüslere çıkın

Bütün gün telefon elinizde olmanın yaratıcılık ve üretim kapasitenizi düşürdüğünü biliyor musunuz? Telefonunuzdan biraz ayrı kalmak ta telefonla mutlu olmak için yapacağınız en iyi hareketlerden biri. Birkaç saat telefonunuzla uğraşmazsanız başka yapabilecek daha iyi ve sizi mutlu edecek aktiviteler geliştirme olasılığınız çok yüksek. Özellikle iş saatlerinde bunu yapmanız daha üretken olmanızı sağlayacak. 

Biraz meditasyon deneyin

Kendinizle yalnız kalmak sorunlarınızdan arınmak için meditasyon yapmalısınız. Bunu evinizde rahatça yapabileceğiniz Calm ve benzeri uygulamalar bulun. Bu uygulamalar zihninizi dinlendirecek ve daha sağlıklı kararlar vermenize yardımcı olacaklar. Günlük hayatın zorluklarından ve stresinden akıllı telefonunuzun sizi uzaklaştırması sizi son derece mutlu edecektir.

Sosyal medyaya başka bir pencereden bakın

Facebook sayfanızda saatlerce bir aşağı bir yukarı kim ne yapmış, nereye gitmiş, ne yemiş, ne kadar eğlenmiş gibi bildirimleri okumakla daha ne kadar daha zaman öldürmeyi düşünüyorsunuz? Sosyal medya arkadaşlarınızı takip etmenin yanı sıra, ilgi ve hobilerinize yönelik binlerce hesaptan oluşuyor. Bunları da takip edin. Bu tür hesapların takibi hem ufkunuzu genişletir hem de mutlu bir zaman geçirmenizi sağlar. 

İnternette Bir Dakikamız Nasıl Geçiyor?

Android için En İyi 8 Spor ve Fitness Uygulaması

Fotoğraf Keyfinize Keyif Katacak Instagram Uygulamaları

YORUMLAR