En İyi WhatsApp Web İpuçları ve Hileleri

Bilgisayar için WhatsApp Web uygulaması kullananlara özel ipuçları, hileler, püf noktaları bu yazıda.

Bilgisayar için WhatsApp Web uygulamasını kullananlara özel faydalı ipuçları ve hileleri bu blog yazıda paylaşıyoruz. Her WhatsApp Web kullanıcısının bilmesi gereken püf noktalar yazıda.

WhatsApp, sadece akıllı telefonlara indirilip yüklenebilen bir uygulama olsa da bilgisayarda da kullanmak mümkün. WhatsApp’ı bilgisayara indirmek, WhatsApp’ı bilgisayarda da kullanmak isteyen kullanıcılar için geliştirilen WhatsApp Web servisi, hem Windows hem de macOS sistemli bilgisayarlara ücretsiz olarak indirilip yüklenebiliyor. WhatsApp Web, herhangi bir internet tarayıcı üzerinden kullanılabildiği gibi ayrı uygulama olarak da indirilebiliyor.

WhatsApp Web Nasıl Kullanılır - WhatsApp Bilgisayara Nasıl İndirilir ve Yüklenir?

Uygulamada/Web tarayıcıda çıkan QR kod, telefona okutulduğu anda telefondaki mesajlar (videolarla birlikte) WhatsApp masaüstü / web uygulamasına anında aktarılıyor. WhatsApp’ı bilgisayara indirmek de yüklemek de çok basit. Bu blog yazıda WhatsApp Web kullanıcıları için faydalı ipuçları, püf noktaları, hileleri paylaşıyoruz.

WhatsApp Bilgisayar Versiyonu Nasıl Kullanılır?
YAZILIM

WhatsApp Bilgisayar Versiyonu Nasıl Kullanılır?

WhatsApp bilgisayarda (PC) kullanma nasıl yapılır? Bu yazıda dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılan popüler anlık mesajlaşma platformunun bilgisayar versiyonunun nasıl kullanılacağını açıkladık.

Whatsapp Bilgisayarda Nasıl Kullanılır
YAZILIM

Whatsapp Bilgisayarda Nasıl Kullanılır

{mediaId=414431} Merhaba Tamindir takipçileri. Bildiğiniz üzere WhatsApp nihayetinde bilgisayar kullanıcılarına popüler mobil anlık mesajlaşma yazılımı olan WhatsApp Messenger'ın bilgisayarlar üzerinde çalışabilen bir versiyonunu sundu.

WhatsApp Web Nedir? Nasıl Kullanılır?
NASIL YAPILIR

WhatsApp Web Nedir? Nasıl Kullanılır?

Popüler anlık mesajlaşma uygulamasını tercih eden pek çok kişi, WhatsApp Web nasıl kullanılır sorusunun yanıtını merak ediyor.

WhatsApp Web İpuçları ve Hileleri

  • Sohbetlerinizi Kesintisiz Sürdürün:

WhatsApp’ın web sürümü verileri telefondan çekiyor. Gelen tüm mesajlar, indirdiğiniz fotoğraf ve videolar telefonunuzdan aktarılıyor. Verilerinizin kaydedilmesi, telefonunuzdaki verilerin bilgisayara hızlıca aktarılması diğer bir deyişle WhatsApp Web’in hızlı çalışması için iki cihazda da aynı kablosuz ağa bağlandığınızdan emin olun. WhatsApp Web’i gelecekte de bu bilgisayarda kullanacaksanız Oturumu Açık Tut seçeneğini işaretleyin.

  • Tek Seferde Tüm Cihazlardan Çıkış Yapın:

Dilediğiniz sayıda cihazdan WhatsApp Web’e erişebilirsiniz ancak tek bir cihazdan konuşmalarınızı sürdürebilirsiniz. WhatsApp Web’i artık kullanmadığınız cihazın erişimini kapatabilirsiniz. Telefonunuzda WhatsApp’ı açıp WhatsApp Web’i seçin ve erişimi kesmek istediğiniz cihaza dokunun. Tüm cihazlardan oturum kapatma da yapabilirsiniz. WhatsApp Web’e her erişimde telefonunuza bildirim gelecektir.

  • WhatsApp Web Klavye Kısayollarıyla Zaman Kazanın:

WhatsApp Web uygulamasında yeni sohbet açmak, sohbeti sessize almak, yeni grup kurmak ve daha birçok işi kısayollarla hızlıca halledebilirsiniz.

Ctrl + N : Yeni Sohbet Başlatma
Ctrl + Shift + ] : Sonraki Sohbet
Ctrl + Shift + [ : Önceki Sohbet
Ctrl + E : Sohbeti Arşivle
Ctrl + Shift + M : Sessize Al
Ctrl + Backspace : Sohbeti Sil
Ctrl + Shift + U : Okunmamış Olarak İşaretle
Ctrl + Shift + = : Yakınlaştır
Ctrl + 0 : Yakınlaştırma Sıfırla
Ctrl + – : Uzaklaştır
Ctrl + Shift + N : Yeni Grup Kur
Ctrl + P : Profil Durumunu Aç
Ctrl + Z : Geri Al
Ctrl + Shift + Z : Yeniden Yap
Ctrl + X : Kes
Ctrl + C : Kopyala
Ctrl + V : Yapıştır
Ctrl + A : Tümünü Seç
Ctrl + F : Ara
Alt + F4 : Uygulamadan Çık

  • Emojilere Klavyeden Erişin:

Sohbetlerin olmazsa olmazı emojilere erişmek için tek yapmanız gereken; klavyeden Shift + Tab tuşlarına ardından Enter’a basmak. Tüm emojiler karşınızda. Emoji simgesine basmaya üşendiğinizde, yerini bulamadığınızda kullanabileceğiniz bir kısayol.

  • Bildirimleri Kaçırmayın:

WhatsApp Web, yeni mesajlarda bildirimle haber veriyor ancak bildirim çok çabuk gösteriliyor; kaçırılabiliyor. WAToolkit gibi eklentiler, hiçbir bildirimi kaçırmamanızı sağlıyor. Mesajların ön izlemelerini gösterdiklerinden karşı tarafa okundu işareti de gitmiyor.

  • Fotoğraf ve Videoları Bilgisayara İndirin:

WhatsApp Web sürükle bırak desteğiyle bilgisayarınızdaki dosyaları WhatsApp’a kolayca yükleyebiliyorsunuz. Kişilerinizden gelen fotoğraf ve videoları bilgisayara indirmek de yüklemek kadar basit. Tek yapmanız gereken; Görselin sağ üstündeki oka, ardından indir metnine tıklamak.

  • Duvar Kağıdını Değiştirin:

Sohbet duvar kağıdını değiştirebilirsiniz. Üstte profil resminizin yanındaki oka tıklayarak Ayarlara girin. Sohbet Duvar Kağıdı'na tıklayın ve sohbet arka planı renklerinden birini seçin. Bu seçim, telefonunuzdaki WhatsApp uygulamasını etkilemeyecektir.

WhatsApp Web kullanıcıları için hazırladığımız diğer makalelere aşağıdan ulaşabilirsiniz:

WhatsApp Web Kullanıcılarına Özel 7 İpucu
MOBİL

WhatsApp Web Kullanıcılarına Özel 7 İpucu

WhatsApp Web deneyimini artıracak bazı ipuçları bulunuyor. Bu ipuçları sayesinde anlık mesajlaşma hizmetinin web sürümünü çok daha pratik şekilde kullanabilirsiniz.

WhatsApp Web'te Çevrimiçi Durumunuzu Gizleyin
NASIL YAPILIR

WhatsApp Web'te Çevrimiçi Durumunuzu Gizleyin

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, geçtiğimiz yıl kullanıma sunduğu WhatsApp Web sürümü ile büyük bir yeniliğe imza atmıştı.

Whatsapp Web Üzerinden Müzik Dosyası Nasıl Gönderilir?
NASIL YAPILIR

Whatsapp Web Üzerinden Müzik Dosyası Nasıl Gönderilir?

WhatsApp Web müzik dosyası gönderme nasıl yapılır sorusu, popüler anlık mesajlaşma hizmetinin web sürümü üzerinden diğer kişilere müzik dosyaları göndermek isteyen kişiler tarafından soruluyor.

WhatsApp Android/iOS uygulaması için hileler ve ipuçları paylaştığımız makalelerimizi de inceleyebilirsiniz:

Kaçırmamanız Gereken WhatsApp İpuçları ve Hileleri
MOBİL

Kaçırmamanız Gereken WhatsApp İpuçları ve Hileleri

WhatsApp hileleri ve ipuçları, popüler anlık mesajlaşma uygulamasında kullanım deneyimini üst seviyeye çıkaran en önemli faktörlerdir.

İşte WhatsApp'ta Herkesten Silinen Mesajları Okumanın Yöntemi
SOSYAL MEDYA

İşte WhatsApp'ta Herkesten Silinen Mesajları Okumanın Yöntemi

WhatsApp'ta silinen mesajları nasıl okuruz? sorunun yanıtı oldukça basit. WhatsApp’ta silinen mesajları okumak sandığınız kadar zor değil.

WhatsApp Şifre Koyma (Şifreleme) Nasıl Yapılır?
MOBİL

WhatsApp Şifre Koyma (Şifreleme) Nasıl Yapılır?

WhatsApp şifre koyma özelliği ile mesajları, alıp gönderilen fotoğrafları, videoları, ses kayıtlarını ve diğer medya içeriklerini, görüntülü ya da sesli görüşme geçmişini hesabın sahibi dışında kimsenin görmemesi sağlanır.

YORUMLAR