Oyun Performansını Arttırma Programları

Oyun bilgisayarınızın performansından memnun değilseniz kullanabileceğiniz en iyi programları sizin için seçtik. İşte en iyi performans arttırma programları.

Oyun Performansı Arttırma Programları

Performans yazılımları, özellikle Windows 10 kullanırken daha akıcı bir oyun deneyimi için tasarlanmış programlara ev sahipliği yaparlar. Windows'ta oyun oynarken bu ekstra güç için, oyuncular FPS hızlandırma yazılımlarına bel bağlarlar. Bunun nedeni, Windows 10'un, işletim sistemi tamamen oyun oynamaya adanmış Xbox'ın veya PlayStation'ın aksine, çok amaçlı bir işletim sistemi olmasıdır. 

FPS Nedir, FPS Artırma Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

FPS Nedir, FPS Artırma Nasıl Yapılır?

İngilizcesi; “Frame Per Second” Türkçesi ile Saniyelik Görüntü Sayısı FPS, günümüzün bir vazgeçilmez bir özelliğidir.

Bu oyun hızlandırıcılar, hafızayı boşaltmak ve arka plan uygulamalarını kapatmak için hızlı temizlik gerçekleştirir. Bazıları fan hızı değişiklikleri sunacak kadar ileri gidebiliyor. İşte piyasadaki bilgisayarlar için en iyi oyun performansı arttırma programları! PC için bu güçlendirici yazılımlar, oyun deneyiminizi özel olarak artıracaktır. Dilerseniz gelin hep beraber bu uygulamalara yakından bakalım.

Oyun Performansını Artırmak için Kullanabileceğiniz Programlar Neler?

  • Razer Game Booster
  • WTFast
  • Advanced System Optimizer
  • MSI Afterburner
  • Game Fire 6
  • Game Booster
  • Wise Game Booster
  • Mem Reduct
  • EZ Game Booster

Razer Cortex

Razer Cortex: Boost, PC için en popüler FPS güçlendirici yazılımdır. Peki nasıl çalışır? Oyun oynarken arka plan uygulamalarını kapatmanıza yardımcı olur. Bu şekilde bilgisayarınızın GPU'su, CPU'su ve RAM'i yalnızca o anda oynadığınız oyuna odaklanır. Razer ve iObit ortaklığıyla ortaya çıkan bu başarılı yazılım sayesinde sisteminiz üzerinde çok daha yüksek bir oyun performansına sahip olacaksınız.

Tek bir tıklamayla uygulama otomatik olarak tüm sistem kaynaklarını oynamak istediğiniz oyunlardan en yüksek performansı elde edebileceğiniz şekilde optimize eder ve böylece sizler internet üzerinden hangi oyun için hangi ayarları kullanmalıyım gibi farklı arayışlar içine girmezsiniz. Eski bir bilgisayarınız olsa bile Razer Cortex sayesinde daha yüksek FPS ve daha az gecikme ile en iyi oyun deneyimine sahip olabilirsiniz.

razer-cortex

Programı çalıştırdıktan sonra oyun oynamaya başladığınızda hiçbir program veya diğer uygulamalar sizi rahatsız edemeyecek, çünkü masaüstünde sadece oyun penceresi açık olarak bulunacaktır. Razer Cortex'ın güzel özelliklerinden birisi de oynadığınız oyunlar sırasında anlık olarak oyun içerisinden videolar ve ekran görüntüleri alabilmenizdir. Böylece oynadığınız oyunlar sırasında kaydedeceğiniz videoları Youtube üzerine yükleyerek, herkese nasıl bir oyuncu olduğunuzu gösterebilirsiniz.

WTFast

Ülkemiz internet hızı bakımından diğer Avrupa ülkelerine oranla geridedir ve bu yüzden internet üzerinden oynanan oyunlarda gecikme gerçekleşmektedir. Yüksek pingi yani ağ üzerinde yaşanan gecikmeyi çözen ve kullanımı basit WTFast yazılımını çalıştırdığınızda karşınıza bir oyun listesi çıkacaktır. Bu listede oynadığınız oyunu seçmeniz yeterlidir. Listeden oyun seçtikten sonra önemli olan nokta ise oyuna kendi IP adresinizle girmeniz.

wtfast

Yazılımın arayüzünde yer alan ''Login the game with your own IP adress'' seçeneğini işaretleyin. Bu sayede yazılım farklı bir IP üzerinden giriş yapmayacaktır. World of Warcraft tarzı bazı oyunlara farklı IP adresinden girdiğiniz de oyun hesabınız satıldığı gerekçesiyle kitlenebilir. Özellikle ülkemizde yaygın olan League of Legends, World of Warcraft, Dota 2, Guild Wars 2, Diablo 3, World of Tanks vb. gibi oyunları oynayan oyuncuların internet bağlantısı yüzünden yaşadığı gecikmeleri minimuma indiren WTFast çok etkili ve yararlı bir programdır.

Advanced System Optimizer

Advanced System Optimizer akıllı bilgisayar bakımı özelliği sayesinde birden çok temizliği aynı anda yapmayı hedefliyor. Gereksiz dosya temizleme, kayıt defteri düzenleme, disk birleştirme gibi temizlik işlemlerini tek tıklama ile gerçekleştirebilir. Özellikle oyun severlerin yardımına yetişen özellik, oyun sırasında arkaplanda çalışan programları ve çalan sesleri engelleyip, bilgisayar kullanıcılarının oyun oynarken performans düşüklüğü ve sıkıntı yaşamasının önüne geçiyor.

advanced-system-optimizer

Bilgisayarınızdaki tüm donanımların sürücülerini tek tek takip etmeniz mümkün olmayabilir, Advanced System Optimizer bu özelliği sayesinde günlük sürücü taramasını yapıyor ve sizin önünüze bırakıyor. Bu sayede ise siz istediğiniz donanım sürücülerini seçebiliyorsunuz. Sistem koruma tüm gün bilgisayarınızdaki hareketliliği izler, bilgisayarınızdaki zararlı yazılımları an ve an takip edip bunları bilgisayarınızdan uzak tutar.

MSI Afterburner

MSI ve Riva Tuner ekipleri tarafından geliştirilen MSI Afterburner eşsiz bir grafik kartı programı. MSI ve diğer marka ekran kartı sahiplerinin ücretsiz olarak kullanabileceği program, kullanıcılarına ekran kartı performansı arttırma ve ekran kartı hakkında önemli bilgileri takip etme imkanı sunuyor. Bir çok bilgisayar kullanıcı bilgisayar çalışırken işlemcinin, ekran kartının yada RAM'lerin ne yaptığınız yada nasıl yaptığınız ve ne durumda olduklarını sorgulamaz. Fakat tecrübeli bilgisayar kullanıcıları bu detaylara önem vererek donanım parçalarının nasıl performans gösterdiğini bilmek ister.

msi-afterburner

Bu kullanıcıların ekran kartı için kullanabileceği MSI Afterburner hem kullanımı kolay hem de şık bir tasarıma sahip. Neredeyse tüm ekran kartlarını destekleyen uygulamayı ücretsiz olarak indirip yükledikten sonra otomatik olarak açılıyor. Ekran kartınızı otomatik olarak tanıyarak standart değerlerini gösteren program, bu ayarları değiştirmenizi sağlıyor.

Oyun Bilgisayarında Olması Gereken Programlar
OYUN

Oyun Bilgisayarında Olması Gereken Programlar

Oyun bilgisayarında olması gereken programlar neler? Bilgisayarınızı oyun odaklı kullanıyorsanız yüklemeniz gereken bazı uygulamalar bulunuyor.

Ekran kartı işlemci voltajı, güç limiti, grafik işlemci hızı, bellek hızı ve fan hızları gibi değerlerin hepsine müdehale edip değiştirme imkanı sunan program üzerinde yapacağınız değişikliklerin ekran kartınızı zorlamayacağından emin olmanız ve bu konuda yeterince bilgiye sahip olmanız gerekiyor. Aksi taktirde ekran kartınıza zarar verebilir hatta yakalabilirsiniz. 

Overclock desteği de sunan program syaesinde ekran kartınızın performansını arttırarak oyunlarda çok daha rahat edebilirsiniz. Fakat çok eski bir ekran kartına sahipseniz çok da fazla değişiklik beklememeniz gerekiyor. Ekran kartınızın potansiyel limiti çerçevesinde performans artışı sağlayan programı sitemiz üzerinden hemen indirerek kullanmanızı öneriyorum. Oyuncular için oldukça ideal bir program olan MSI Afterburner ile ekran kartınızın değerlerini ve performansını anlık olarak kontrol edin.

Game Fire 6

Game Fire kolay kullanımı ile öne çıkan bir oyun hızlandırma programıdır. İleri seviyede bilgisayar bilgisine sahip olmanızı gerektirmeyen program birkaç tıklama sonucu verim attırabilmektedir. İşlemcinizi ve Ram beleğinizi kullanan gereksiz uygulamaları sonlandırarak bu iki donanımın performansını arttıran araç sayesinde oyunlarda hız artmaktadır. Ram bellek için birleştirme özelliği programın önemli bir özelliğidir. Oyunların yüklü olduğu dosya ve klasörleri birleştirme yoluyla da oyunların yüklenme ve açılış sürelerini kısaltabilirsiniz.

game-fire-6

Game Booster

Tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirebileceğiniz Game Booster indirme işlemi sonunda hem bilgisayar ve oyun hızlandırma işlemlerini gerçekleştirmenize, hem de sistem analizi yapmanıza ve sistem istatistiklerini görüntülemenize yardımcı olacak bir yazılım sahibi olacaksınız.​ Game Booster oyunlarda bilgisayarınızın performasını sistem kaynaklarınızın daha iyi optimize edilmesini sağlayarak artırmakta. Bilgisayarımızda bir oyun çalışırken arka planda birçok farklı uygulama ve hizmet çalışmaktadır.

smart-game-booster

Eğer çok sayıda uygulama ve hizmet çalışıyorsa sistem kaynaklarınız darboğaza girer ve bilgisayarınız komutlarınıza daha geç tepki vermeye başlar. Bu durum oyunları da etkilemektedir. Game Booster kullanarak RAM belleğinizin sadece oyunlar için optimize edilmesini ve uygulama önceliğinin oyunlara verilerek diğer sistem kaynaklarının oyunlara aktarılmasını sağlayabilirsiniz. Game Booster sistem kaynaklarınızın optimizasyonunun yanısıra oyunlarda sabit diskinizin de performansını artırabilmekte. 

Windows 11 Oyun Performansını Düşürüyor!
OYUN

Windows 11 Oyun Performansını Düşürüyor!

Amerika Birleşik Devletleri merkezli teknoloji devi Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 11, büyük bir sorun ile gündeme geldi. AMD tarafından yapılan açıklamaya göre Windows 11 oyun performansını olumsuz yönde etkiliyor.

Game Booster içerisinde yer alan birleştirme özelliği sayesinde oyunun sabit diskiniz üzerinde kurulu olduğu dizini birleştirebilir ve bilgisayarınızın bu dizindeki verilere daha hızlı ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Game Booster kullanıcılara bilgisayarlarının işlemcilerinin, sabit disklerinin, anakartlarının ve ekran kartlarının sıcaklık bilgilerini de sunmakta. Bunun yanında mevcut fan hızı da program üzerinden görüntülenebiliyor. Bilgisayarınıza detaylı ince ayar yapabilen Game Booster ile güncel olmayan sürücülerinizi analiz etmeniz ve sürücü güncelleştirme işlemlerini gerçekleştirmeniz de mümkün.

Wise Game Booster

Oldukça popüler bir oyun performansı artırma programı olan Wise Game Booster Windows 10 ile birlikte oldukça iyi bir şekilde çalışıyor. Pek çok kullanıcı bu yazılımı Razer Cortex’e benzetiyor.

wise-game-booster

Bu yazılım aynı zamanda arka planda çalışan uygulamaları kapatıyor ya da görmemenizi sağlıyor. Böylece oyun içerisinde kalmanızı ve odaklanmanızı sağlıyor. Oyuna kilitlenmek ve iyi bir performans göstermek isteyenler için biçilmiş kaftan.

Mem Reduct

Mem Reduct’ın asıl olayı basitliğinde gizli. Sadece RAM’inizi hedef alan bir uygulama olan Mem Reduct son derece basit ve etkili. RAM’inizi fazladan kullanan uygulamaları minimize eder ve boşta kullanılmak üzere daha fazla RAM elde edersiniz.

RAM Temizleme Nasıl Yapılır?
NASIL YAPILIR

RAM Temizleme Nasıl Yapılır?

Orijinal ismi Random Access Memory, Türkçe ismi Rastgele Erişimli Hafıza olan RAM'ler bilgisayarın en önemli parçalarından biridir.

Özellikle RAM’inizi hedef alan oyunlarda kasma, takılma ya da FPS düşüşleri yaşamamak için Mem Reduct kullanabilirsiniz. Oyun oynarken bir yandan da Google Chrome’u açık tutan biriyseniz ve müzik dinlemek/video izlemek gibi bir alışkanlığınız varsa RAM’iniz tükenebilir. RAM kullanımını minimumda tutmak için bu yazılımı kullanabilirsiniz. En az RAM yiyen internet tarayıcılarını seçmek de iyi bir yöntem olabilir.

mem-reduct

Sadece oyun performansınızı değil, genel olarak bilgisayar performansını artırmak için kullanabileceğiniz bu program son derece kullanışlı. Diğer oyun performansı artırma yazılımlarının yanında çok basit duran bu program çok etkilidir. Pek çok programın aksine ilkel bir görünüme sahiptir ancak bilgisayarınıza kurduğunuz andan itibaren favori uygulamalarınızdan biri olacaktır.

Ne Kadar RAM'e İhtiyacınız Var?
TEKNOLOJİ

Ne Kadar RAM'e İhtiyacınız Var?

Son yıllarda yazılımlar ve oyunlar büyük bir gelişme gösterdi ve bunların her biri, bellek canavarı olarak adlandırdığımız bir yapıya ulaştı.

EZ Game Booster

Pek çok özelliği bünyesinde barındıran bir uygulama olan EZ Game Booster modern arayüzü ve tasarımıyla dikkat çekiyor. Programın en büyük özelliği sisteminizi ve ağınızı optimize etmesidir.

Oyun Severlere Farklı Türlerden Eşsiz PC Oyun Önerisi
OYUN

Oyun Severlere Farklı Türlerden Eşsiz PC Oyun Önerisi

Malum yaz aylarına giriş yapıyoruz ve okullar kapanmak üzere. Yaz tatiline giriş yaptığımız şu günlerde ne oynayabilirim diye düşünüyorsanız bu kapsamlı içeriğimizde siz de kendinize uygun oyunu bulabileceksiniz.

Pek çok oyun performansını artırmaya yarayan uygulamamın yaptığı gibi sisteminizi iyileştirmek için çeşitli ayarlamaları sizin adınıza yapan bu uygulama makinanızın zirve performansa ulaşmasına yardımcı oluyor.

ez-game-booster

Kullanışlı bir program olan EZ Game Booster oyun yayını yapma ve ekran kaydı alma gibi çeşitli özelliklere de sahip. Tek bir uygulama ile pek çok farklı işlevi yerine getirmek isteyen oyuncular EZ Game Booster’ı tercih edebilirler.

Peki siz bu uygulamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi aşağıda yer alan yorumlar sekmesi üzerinden bizlerle paylaşmayı unutmayın. Bunun gibi içeriklere, güncel oyun ve teknoloji haberlerine anında ulaşmak için Tamindir'i takipte kalmayı unutmayın.

YORUMLAR